مرکز پاسخگویی تلفنی به سوالات رایانه ای و موبایلی 9099071540 (تماس با تلفن ثابت) - 0217129 (تماس با موبایل)
تماس با کارشناس

تفاوت بین مودم و روتر

  • توسط : جلال حسینی
  • انتشار: 1400/09/20 - بروزرسانی: 1402/07/04
تفاوت بین مودم و روتر | پشتیبانی کامپیوتر
اینترنت شبکه سخت افزار

تفاوت بین مودم و روتر در چیست؟

اگر بخواهیم تفاوت روتر و مودم  را بدانیم لازم است ابتدا با طرز کار هرکدام آشنا بشیم. مودم دستگاهی است که امکان اتصال اینترنت در دفتر کار یا  منزل را برای شما فراهم می‌ کند. همچنین روتر دستگاهی است که چندین سیستم رایانه‌ ای یا سیمی و یا بی‌سیم را قادر می‌ سازد تا به طور هم‌ زمان از اینترنت استفاده نمایند. شما برای به دست آوردن اتصال اینترنت در خانه یا دفتر کار نیاز به مودم و روتر به‌ صورت یکپارچه یا شخصی دارید. کاربران در مورد  تفاوت روتر و مودم سوالات زیر را پرسیده اند:

  • روتر چیست؟
  •  تفاوت روتر و مودم در چه مواردی است؟
  • مودم روترچیست؟ و چه کاربردی دارد؟

اگرچه بیشتر اوقات کاربران در شناسایی این دو دستگاه گیج شده اما هر دو دستگاه در شبکه دارای نقشی متفاوت هستند که در این مطلب قصد داریم تفاوت روتر و مودم را برای شما عزیزان بازگو نماییم. در این مبحث به تفاوت هاي مودم و روتر را بررسي مي كنيم و شما می‌ توانید ویژگی‌ های آنها را بشناسید و متوجه شوید که چه چیزی باعث تفاوت این دو می‌شود. با رایانه کمک همراه باشید.

✴️✴️ رفع مشکلات کامپیوتری با کارشناسان فنی رایانه کمک : ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129

 

 آنچه در این مقاله می خوانیم:

مودم چیست؟

مودم روتر چیست؟

مودم چگونه کار می‌کند؟

انواع مودم

روتر چیست؟

روتر چگونه کار می‌ کند؟

انواع روتر

مودم‌ها و روترهای 5G

✅مودم-روتر چیست؟

LAN و WAN چیست؟

مودم و روتر چه فرقی دارد؟

سوالات متداول كاربران در رابطه با تفاوت مودم و روتر

سخن پایانی

مودم چیست؟

مودم دستگاهی است که سیگنال را از بین می‌ برد و یک ارتباط اختصاصی با isp ایجاد می‌کند که بتوان از طریق آن دسترسی به اینترنت داشته باشید در واقع می‌ توان گفت مودم ارتباطی بین اینترنت خط تلفن و رایانه ایجاد می‌ کند. دلیل استفاده از مودم برای اتصال به اینترنت این است که کامپیوتر و اینترنت دو سیگنال مختلف دارند که اینترنت سیگنال آنالوگ را ارسال می‌ کند و رایانه سیگنال دیجیتال را درک می‌ کند به همین علت نیاز به دستگاهی دارید که بتواند سیگنال‌ های آنالوگ را به دیجیتال و بالعکس تبدیل نماید وظیفه این کار برعهده مودم می‌باشد و فقط در زمانی از مودم استفاده می‌ شود که دسترسی به اینترنت داشته باشید. اغلب نام مودم را همرا ه با  روتر شنیده ایم اما  عملکر این دو با یکیدیگر متفاوت استلازم است  تفاوت روتر و مودم را  دانیم.

 

بیشتر بخوانید: چگونه متوجه بشیم از آی پی استاتیک استفاده میکنیم یا داینامیک

 

مودم روتر چیست؟

کاربران تا کنون سوالات مختلفی درمورد تفاوت روتر و مودم داشته اند. اینکه روتر بهتر است یا مودم؟ 

اما آیا می‌ توان عملکرد‌های روتر و مودم را با یکدیگر ترکیب کرد؟ در پاسخ این سوال لازم است بگوییم دستگاهی وجود دارد تحت عنوان مودم روتر که سیستم شما را به اینترنت متصل می کند.  امروزه تقریباً تمامی مودم هایی که شما تحت عنوان مودم ADSL از بازار خرید می‌ کنید، تنها یک مودم ADSL نیست، بلکه شما یک دستگاه مودم روتر تهیه می‌ کنید که علاوه بر عملکرد مودم و روتر، عملکرد سوئیچ را نیز در دل خود دارد. مودم مخفف عبارت Modulator و Demodulator است و  ترکیب مودم و روتر (Modem/Router)  همان  دستگاهی است که درخواست شما را به کامپیوتر و شبکه می فرستد و جواب کاربر را از شبکه به کامپیوتر و به شما می دهد.

یکی از مشکلات‌ مودم‌-روتر این است که در صورت خرابی یکی از این دستگاه‌ ها، نمی‌توانید به‌ تنهایی آن را تعمیر کنید و باید کل دستگاه رو عوض کنید. در صورتی که قصد ارتقا یکی از این دستگاه‌ ها رو هم داشته باشید، شرايط به همین صورت است و در نهایت مجبورید مودم روتر را عوض کنید.

 

پیشنهاد مطلب: باز نشدن صفحه  ۱ . ۱ . ۱۶۸ . ۱۹۲ چه علتی دارد؟

مودم چگونه کار می‌ کند؟

 اگرتفاوت روتر و مودم را در نظر بگیریم تعدیل و تغییر شکل سیگنال‌ ها از جمله وظایف مودم می‌ باشد همچنین مودم بین خط تلفن و سیستم رایانه یا روتر قرار می‌ گیرد که از طریق پورت اترنت موجود این دستگاه‌ ها را با هم متصل می‌نماید همچنین اینترنت را مستقیماً برای یک رایانه خانگی و یا محل کار متصل می‌ کند و باید برای اتصال چند دستگاه به اینترنت از روتر استفاده نمود.

در نمودار زیر شما می‌ توانید سیگنال ورودی آنالوگ را که از خطوط تلفن/ فیبر نوری به سیگنال دیجیتال می‌آید و آن را به رایانه می‌ فرستد مشاهده نمایید.

 

 

 قصد خرید مودم دارید؟ پیشنهاد میکنم مطلب “بهترین مودم های موجود در بازار” مطالعه کنید.

 

انواع مودم

پیش از خرید انواع مودم لازم است به نوع کاربری، تعداد کاربران و دستگاه های متصل  ومحل مورد استفاده دقت کنید. مودم‌ ها بر اساس انتقال داده و نحوه نصب آن انواع مختلفی دارند که در زیر با آنها آشنا می‌ شود:

مودم‌ های خارجی

مودم خارجی با استفاده از کابل در خارج از سیستم رایانه متصل می‌شود نصب بسیار آسانی دارد و دارای سرعت انتقال داده بالایی می‌باشد.

مودم داخلی

این مودم همان‌ طور که از نام آن پیداست در رایانه شخصی شما نصب می‌شود. در واقع این مودم (دایال آپ)به صورت یک کارت جداگانه بر روی اسلات PCI Express که بر روی مادربرد قرار دارد نصب می‌شود. سرعت انتقال اطلاعات آن نیز کند می‌باشد. بیشترین استفاده ا این نوع مودم برای رایانه‌های شخصی در خانه‌ها و یا فضاهای کوچک می‌باشد.

بهترین راهنما راه اندازی مودم بدون کابل لن که میتونی رایگان یاد بگیری!!!

 

  مودم بی‌ سیم

مودم‌های بی‌سیم بدون هیچ کابل به سیستم‌های رایانه‌ای متصل می‌شوند و بیشتر افراد از این مودم‌ها برای استفاده شخصی خود استفاده می‌کنند. این مودم‌ها از فرکانس‌های رادیویی برای انتقال داده‌ها استفاده می‌کنند و همچنین سرعت انتقال خوبی را فراهم می‌کنند.

مودم DSL

DSL مخفف Digital Subscriber line است که امکان انتقال داده از طریق خط تلفن معمولی را فراهم می‌کند. سرعت انتقال داده بالایی را فراهم می‌کند، از این رو در دفاتر و خانه‌ها به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد. می‌تواند برای اتصال به رایانه یا روتر مورد استفاده قرار گیرد تا اتصال اینترنت از طریق پورت اترنت یا پورت USB فراهم شود. مودم‌های DSL دارای دو نوع ADSL وSDSL هستند.

مودم Dial-up

مودم Dial-up با اتصال ISP به رایانه با استفاده از خط تلفن معمولی اتصال اینترنت را برقرار می‌کند. از امکاناتPSTN (شبکه تلفن عمومی سوئیچ شده) استفاده می‌ کند و سرعت انتقال ۵۶ کیلوبایت در ثانیه را فراهم می‌ کند.

 

حتما مطالعه کنید :چطوری سرعت اینترنت خود را افزایش بدهیم؟

 

روتر چیست؟

همان‌طور که از نام آن مشخص است، روتر یک دستگاه شبکه است که مسئول مسیریابی بسته‌های داده از مبدأ به مقصد از طریق شبکه است.  تفاوت روتر و مودم در این است که  روتر اتصال اینترنت را از مودم به همه دستگاه‌های شبکه، سیمی یا بی‌ سیم مانند رایانه شخصی، لپ‌تاپ، تلفن همراه، تبلت و غیره توزیع می‌ کند. همچنین چندین دستگاه را قادر می‌ سازد تا از طریق یک شبکه با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. امروزه به دلیل استفاده چندین دستگاه در محل کار یا خانه نیاز است، برای تأمین اتصال اینترنت به همه دستگاه‌ های موجود در خانه یا محل کار، از روتر استفاده شود. روترها عمدتاً دارای دو نوع سیم‌ دار و بی‌ سیم هستند.

در یک‌ روتر سیمی، برای اتصال به اینترنت به یک کابل اترنت نیاز دارید تا بتوانید با آن ارتباط برقرار کنید. در حالی که در یک‌ روتر بی‌ سیم، به هیچ کابلی احتیاج ندارید و با کمک فناوری Wi-Fi می‌ توانید دستگاه‌ های داخل شبکه خود را با آن متصل کنید.

همچنین ویژگی‌ های امنیتی را در اختیارتان قرار می‌ دهد که باعث می‌شود دستگاه‌ های شما از طریق شبکه داده شده هر تهدیدی را ایمن کنند.

روتر چگونه کار می‌ کند؟

روتر ابتدا مودم را به دستگاه‌های دیگر متصل می‌کند تا امکان برقراری ارتباط بین این دستگاه‌ها و اینترنت فراهم شود. روتر یا مسیریاب بسته‌ های داده را با آدرس IP مشخص شده از یک شبکه به شبکه دیگر یا درون شبکه انتقال می‌ دهد و این کار را با ارائه آدرس IP محلی به هر دستگاه از طریق اینترنت انجام می‌ دهد، همچنین بهترین و سریع‌ ترین مسیر را پیدا می‌کند و سپس بسته‌ های داده را از آن مسیر به دستگاه‌ های شبکه می‌ فرستد.

عملکرد روتر به این صورت است که رایانه‌ ها و سایر دستگاه‌ های شبکه مانند موبایل، تبلت‌ ها، چاپگرها و … را به هم متصل می‌کنند تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و به‌راحتی بتوانند باهم تبادل اطلاعات داشته باشند. میدونی چطوری میکروتیک را با تلفن همراه مدیریت کنی؟  نصب MikroTik Pro بر روی گوشی

انواع روتر

تا این قسمت از مقاله به شرح مودم و روتر پرداختیم همچنین  تفاوت روتر و مودم را تا حدودی متوجه شدیم. همانطور که مودم ها چند نوع مختلف دارند روترها هم همانند مودم‌ ها انواع مختلفی دارند.

اینترنت سیم کارت شما هم قطع و وصل میشه؟ میخوای خودت رفعش کنی؟ علت قطع اینترنت ایرانسل

 

روتر بی‌ سیم

از روترهای بی‌سیم معمولاً در دفترها و خانه‌ ها استفاده می‌کنند که برای اتصال به دستگاه‌ های شبکه به سیم و کابل نیازی نداشته باشند. همچنین یک اتصال ایمن را فراهم می‌ کند به این صورت که فقط کاربران معتبر می‌ توانند با استفاده از شناسه و گذرواژه به شبکه دسترسی پیدا کنند وبا تعداد n کاربر در محدوده مشخص شده قابل‌ دسترسی است.

روتر سیمی

روتر سیمی همان‌ طور که از نام آن پیداست، برای اتصال به دستگاه‌ های شبکه به سیم یا کابل نیاز دارد. این روترها بیشتر در مدارس یا دفاتر کوچک برای اتصال رایانه‌ های شخصی با کابل اترنت مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این روترها دارای یک نقطه دسترسی Wi-Fi است که می‌توان با استفاده از فناوری  (VOIP پروتکل Voice-over-Internet ) تلفن همراه به آن متصل شد همچنین میتواند به مودم های ADSL متصل شود تا داده های انتقال را از مودم گرفته و در شبکه دیگری توزیع کند.

از دیگر روترها می‌ توان به Edge Router و Core Router و Virtual Router نیز اشاره نمود.

 

بيشتر بخوانيد: كابل LAN چيست؟

مودم‌ها و روترهای 5G

با توجه به اينكه اینترنت نسل پنجم یا 5G اخيرا پدید آمده است، بسیاری از افراد کنجکاو هستند که برای اتصال به این نوع اینترنت نیازمند یک مودم و روتر جدید هستند یا خير. همانند انواع دیگر اتصال‌ های اینترنتی برای اتصال به اینترنت نسل پنجم به مودم‌ های خاص این فناوری نیاز دارید. گوشی‌ های هوشمند و تبلت‌ های مجهز به امکانات 5G این مودم‌ ها را در خود دارند. اما افرادی که می‌ خواهند از اتصال 5G در خانه خود بهره ببرند، لازم است مودم‌ های خاص آن را خریداری کنند. امکان خرید این دستگاه‌ ها چه به صورت مودم یا روتر و چه به صورت ترکیبی فراهم شده است.

 احتمالاً روترهای قدیمی با مودم‌ های 5G همچنان کار می‌ کنند، اما برای این که از مزیت کامل سرعت بالای 5G بهره‌مند شوید، باید روتر خود را نیز ارتقا دهید. روترهای تک باند کُند ممکن است موجب کاهش سرعت اتصال اینترنتی 5G شوند.  بنابراین پيشنهاد ميشود تا زمانی که نمی‌دانید چه نوع اینترنت 5G در منطقه شما ارائه شده است و جزییات طرح اینترنتی و دستگاه‌های سازگار با آن چیست اقدام به ارتقای مودم یا روتر خود نکنید.

 

بلدی مودم های TP LINK رو تنظیم کنی؟ آموزش کانفیگ مودم تی پی لینک

 

 LAN و WAN چیست؟

LAN یا همان Local Area Network به معنا شبکه محلی است که روتر در مودم روتر است و شما به وسیله 4 پورتی که در مودم روتر دارید می‌توانید این دو را به یک‌دیگر متصل کنید. اما منظور از WAN به معنای  Wede Area Network است که به واسطه آن شما می‌توانید به فضای بزرگ‌تر در سطح شهر یا کشور متصل شوید. مهمترین شبکه WAN جهان بدون شک فضای اینترنت است. در نتيجه مودم دارای یک پورت WAN، روتر چندین پورت LAN و مودم روتر دارای دو پورت LAN و WAN است.

 تفاوت روتر و مودم در چیست؟

مودم و روتر چه فرقی دارد؟ واضح‌ ترین  تفاوت روتر و مودم این است که مودم به اینترنت وصل می‌شود و روتر دستگاه‌ها را به اینترنت یا همان Wi-Fi دریافتی از مودم متصل می‌ کند. اما از نظر قابلیت‌ های جزئی، تفاوت‌ هایی میان این دو سخت‌ افزار وجود دارد که در ادامه به بیان آن‌ ها خواهیم پرداخت. 

اگر دائم اینترنت شما قطع میشه ممکن مودم خراب باشه مقاله با موضوع از کجا بفهمم مودم خرابه ؟ رو از دست نده

5 تفاوت اساسی مودم و روتر

  • یکی از  تفاوت روتر و مودم این است که سیگنال سرویس‌ دهنده ISP را رمزگشایی می‌کند ولی روتر سیگنال دریافتی از ISP را رمزگشایی نمی‌ کند
  • تفاوت دیگر  تفاوت روتر و مودم در اتصال مودم است. مودم مستقیم به اینترنت متصل می‌شود ولی روتر برای اتصال به اینترنت به مودم نیاز دارد
  • مودم شبکه محلی راه‌اندازی نمی‌ کند ولی روتر شبکه محلی ایجاد می‌کند
  •  تفاوت روتر و مودم در پشتیبانی چندین دستگاه است. مودم نمی‌ تواند چندین دستگاه را به اینترنت وصل کند روتر اتصال اینترنت را بین چندین دستگاه تقسیم می‌کند
  • مودم امکان تخصیص ترافیک وای‌ فای با مودم وجود ندارد روتر می‌ تواند شبکه وای‌ فای و ترافیک ارسالی در آن را مدیریت می‌ کند که این نیز از تفاوت روتر و مودم بارز این دو دستگاه می باشد.

 

 

سوالات متداول كاربران در رابطه با تفاوت مودم و روتر

در این قسمت به تعدادی از سوالات کاربران در رابطه با تفاوت روتر و مودم پاسخ خواهیم داد. کارشناسان مجرب و متخصص رایانه کمک برای ارائه خدمات کامپیوتری خود از طریق تماس تلفنی و پاسخگویی آنلاین به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند

شما می توانید برای دریافت پاسخ سوال های خود از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 و از طریق موبایل با شماره  0217129 با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید

 

 آیا اتصال دو مودم به هم امکان پذیر است؟ 

- بله امکان پذیر است. برای اینکارهم از طریق کابل لن و هم بدون کابل می توان اقدام کرد. در برخی مودم روتر ها که از قابلیت wds پشتیبانی می کنند از طریق وافای نیز می تواند دو مودم را  به یکدیگر متصل کرد.

 LAN و WAN چه كاربردي در مودم دارند؟

-مودم دارای یک پورت WAN، روتر چندین پورت LAN و مودم روتر دارای دو پورت LAN و WAN است.

عملكرد اصلي روتر چيه؟

-عملکرد اصلی یک روتر، رسیدگی به ترافیک بین دستگاه های مختلف شبکه می باشد. یک روتر این امکان را به کاربران می دهد که بتوانند منابعی مانند فایل ها، درایورها، فولدرها و یا تجهیزات کامپیوتری مانند فاکس، اسکنر و پرینتر را از طریق شبکه به اشتراک بگذارند.

بهتره مودم جداگانه بخرم يا روتر تركيب شده با مودم؟

-براي انتخاب بين اين دو محصول بايد فضايي كه براي اينترنت در نظر گرفته ايد را در نظر بگيريد. براي استفاده از اينترنت در فضاي شغلي نياز به  يك روتر مي باشد و بهتره روتر و مودم جداگانه تهيه  شود.

چرا استفاده از مودم روتر به صرفه تر است؟

- مودم روتر ترکیبی از مودم و روتر می باشد که ویژگی های مشترکی به کاربران ارائه می دهد. در صورتی که تقسیم ترافیک در شبکه لازم است، بهترین و باصرفه‌ ترین روش، استفاده از یک مودم روتر است که علاوه بر قابلیت اتصال به اینترنت، امکانات یک روتر را برای توزیع ترافیک، مدیریت آن، سوئیچینگ و غیره، در اختیار کاربر قرار دهد.

 

بیشتر بدانیم: تفاوت ADSL و VDSL چیست؟

 

سخن پایانی

در اين مطلب به تفاوت بین مودم و روتر در چیست؟ پرداختیم. میتوان نتیجه گرفت که برای اتصال به اینترنت در محل کار یا  خانه، به یک مودم نیاز داریم وبرای توزیع اینترنت و داده ها در سایر دستگاه های شبکه  به روتر نیاز داریم. اما امروزه به دلیل کاربرد بالای مودم و روتر توسط کاربران، شرکت های تولید کننده اقدام به تولید دستگاه‌ هایی نموده‌اند که عملکرد روتر و مودم را در کنار هم دارا می باشند و از آنها با نام مودم روتر یاد می شود.

چناچه قصد خرید مودم روتر دارید و نیازمند مشاوره در این زمینه هستید با شماره های  ۰۲۱۷۱۲۹ و ۹۰۹۹۰۷۱۵۴۰ تماس بگیرید و از کارشناسان رایانه کمک مشاوره بگیرید. همچنین با اینستاگرام و آپارات رایانه کمک می‌ توانید در زمینه فناوری اطلاعات و تکنولوژی و خبرهای مربوط در این زمینه همیشه به‌ روز باشید.

 

نظرات :
اولین نظر را ثبت کنید

برای این مطلب تابحال نظری ثبت نشده است. اولین نفر باشید

ارسال نظر :

به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد

عملیات انجام شد