۷ ترفند کاربردی کار با desktop ویندوز ۱۱ که لازم است بدانید و از آنها استفاده کنید
به تازگی ویندوز ۱۱ معرفی شد که دارای ویژگی و امکانات مختلفی در بخش نوارابزار taskbar است. برخی از این ویژگیها بهتازگی اضافه شده و برخی دیگر نسخه بروز شده از ویندوز قبلی است بنابراین با تیم فنی رایانه کمک همراه باشید تا به تعدادی از آنها در نوار تسک بار ویندوز اشاره کرده و شیوه استفاده از آن را فرا بگیرید.
بالاخره پس از شایعات و خبرهای بسیار ویندوز ۱۱ رسماً معرفی شد و در دسترسی قرار گرفت تا کاربران بتوانند نسخه جدید این سیستم عامل را دانلود و نصب کنند. ویندوز جدید تغییرات گسترده ای در زمینه رابط کاربری داشته است تا بتواند تجربه بهتری را به کاربر القا کند، ازاینجهت در بخش نوارابزار و desktop ویندوز ۱۱ امکانات جالبی اضافه شده که برای راحتی کار با ویندوز توسط کاربران ارائه شده است. با ما همراه باشید تا آموزش کامل مدیریت دسکتاپ در ویندوز ۱۱ بپردازید.
پیشنهاد مطلب: برای گرفتن عکس از صفحه نمایش در ویندوز 11 روش های مختلفی وجود دارد مقاله با موضوع گرفتن اسکرین شات از در ویندوز 11 را از دست ندهید.
۱ . مدیریت بهتر برنامه در حال اجرا در نوار تسکبار windows 11
اولین موردی که پس از نصب ویندوز ۱۱ نظر شما را به خود میکند شکل ظاهری نوار تسک بار بوده که تغییرات بسیاری در آن اعمال شده است. در نوار ابزار جدید شما میتوانید لیست برنامه و پوشههای که بر روی صفحهنمایش هستند را بهتر مشاهده و مدیریت کنید.
- برای این کار یک آیکن به شکل دو مربع خاکستری درون هم قرار دارد که با انتخاب آن لیست تمام نرم افزار های در حال اجرا بر روی کامپیوتر را به شما نمایش میدهد.
این قابلیت در نسخه های قبلی ویندوز با کلید های ترکیبی (ALT + TAB) نمایش داده میشود که درون این نسخه از ویندوز هم وجود دارد.
همچنین در نسخه جدید ویندوز ۱۱ یک امکان جدید اضافه شده است که به شما اجازه میدهد تا با اسکرول کردن بر روی آیکن desktop بین صفحات مختلف دسکتاپ حرکت کنید.
نکته: البته باید این صفحات را از قبل ایجاد کرده باشید که در بخش بعدی به آن میپردازیم
۲ . آموزش ایجاد دسکتاپ جدید از قسمت taskbar ویندوز ۱۱
به طور کلی چند روش برای ایجاد sedktop جدید در نسخه جدید ویندوز وجود دارد اما آسانترین آنها با استفاده از نوار ابزار پایین صفحه نمایش انجام میشود.
- برای این کار کافی است بر روی new desktop کلیک کنید.
- پس از آن بر روی new desktop کلیک کرده تا دسکتاپ جدیدی به لیست شما اضافه شود.
با این روش به راحتی وارد دسکتاپ جدید شده و میتوانید از آن استفاده کنید. در desktop جدید هیچ برنامه یا فولدری در حال اجرا نیست و محیط آن کاملا خالی است.
روش دیگری که برای ساخت دیسکتاپ در ویندوز به کار میرود، استفاده از کلید های ترکیبی (windows + CTRL + D) است که اگر آنها را با یکدیگر بفشارید دسکتاپ جدید اضافه شده و به آن منتقل میشوید.
۳ . تغییر نام دسکتاپ ایجاد شده در ویندوز یازده
پس از ایجاد دسکتاپ، برای مدیریت بهتر آنها در نوار تسکبار ویندوز بهتر است بر روی آنها نام به خصوصی قرار دهید.
به طور پیشفرض ویندوز بر روی هر کدام نام پیشفرض مانند (desktop 1 desktop 2 و…) قرار میدهد و اما پیشنهاد کارشناسان خدمات کامپیوتری رایانه کمک است که حتما بر روی آنها یک نام به زبان انگلیسی قرار دهید. به عنوان مثال (work ، office ، game و…)
- برای این فرایند کافی است همان قسمتی که در حال اضافه کردن desktop جدید هستید، بر روی نام آن کلیک کرده و نام مورد نظر خود را به آن اضافه کنید.
- و یا کلید های ترکیبی (windows + tab) را همزمان فشار داده تا لیست تمام دسکتاپ ها به شما نمایش دهد، پس از آن بر روی نام آنها کلیک کرده و به تغییر نام دسکتاپ ایجاد شده در ویندوز یازده اقدام کنید.
۴ . تغییر پس زمینه دسکتاپ ویندوز ۱۱
ترفند کاربردی بعدی در desktop ویندوز ۱۱ مرتبط به تغییر پس زمینه آن میشود.
در ورژن جدید ویندوز این امکان وجود دارد که بر روی هر دسکتاپ خود پس زمینه مخصوص قرار دهید همچنین امکانات شخصی سازی بیشتری وجود دارد که desktop های خود را متناسب با فعالیت های مختلف شخصی سازی کنید.
- برای این کار کافی است بر روی پس زمینه ویندوز کلیک راست کرده و گزینه Choose background را انتخاب کنید تا منوی تنظیمات پس زمینه در انتهای صفحه باز شود.
- پس از آن پس زمینه مورد نظر خود را انتخاب کنید و یا با انتخاب گزینه upload خودتان عکسی را به عنوان عکس پس زمینه اضافه کنید
با این کار پس زمینه دسکتاپ تغییر می کند، در حالی که سایر دسکتاپ های باز پس زمینه اصلی خود را حفظ میکنند.
نحوه افزودن و حذف کردن Widgets درTaskbar ویندوز ۱۱
۵ . یک برنامه را در desktop های مختلف به صورت اجرا داشته باشید
به طور پیش فرض در نسخه ۱۱ ویندوز، نرم افزارها در هر دسکتاپ به صورت جدا از یک دیگر قرار میگیرند. بنابراین می توانید در تمام دسکتاپ های که ساختید یک یا چند برنامه را به صورت پیشفرض داشته باشید.
به عنوان مثال در یک دسکتاپ اگر مرورگر کامپیوتر شما با چند تب مختلف در حال اجرا باشد.در دسکتاپ دیگر میتوانید چند تب مجزای دیگر اجرا کنید و ابن دو به صورت دو برنامه جدا از هم باشند.
اگر می خواهید یک پنجره خاص (یا مجموعه ای از پنجره ها) در چندین دسکتاپ در دسترس باشد لازم است مراحل زیرا را با دقت دنبال کنید.
- ابتدا آیکن Desktop را انتخاب کنید و سپس روی برنامه مورد نظر خود راست کلیک کرده و Show this window on all desktop را انتخاب کنید.
با انتخاب گزینه Show windows از این برنامه در همه دسکتاپها ، برای هر نسخه باز برنامه نیز همین کار را انجام می دهد.
۶ . برنامه باز درون دسکتاپ را به دسکتاپ دیگر منتقل کنید
ترفند دیگری که قرار است به آن بپردازیم انتقال یک نرم افزار یا پوشه در حال اجرا به یک صفحه دیگر است.
این امکان در ویندوز ۱۱ وجود دارد که اگر یک دسکتاپ را در حالی که برنامه ای بر روی آن باز باشد آن را ببندید، تمام اطلاعات آن به صورت خودکار به دسکتاپ بعدی شما منتقل میشود.
همچنین با گرفتن یک برنامه و کشیدن آن در desktop بعدی (drag and drop) میتوانید برنامه یا فولدر خاصی را انتقال دهید.
آموزش غیرفعال کردن برنامه های پس زمینه در ویندوز ۱۱
۷ . شخصی سازی نمایش برنامه ها در منوی نوار وظیفه
- اگر می خواهید برنامه های باز شده در نوار وظیفه هنگام کلیک روی دسکتاپ اجرا شود، لازم است مراحل زیر را دنبال کنید.
- وارد Settings شده و بخش System را انتخاب کنید.
- در مرحله بعدی گزینه Multitasking انتخاب کنید.
- در سمت راست صفحه وارد Desktops شده و گزینه On the taskbar, show all the open windows را انتخاب کنید.
- در آخر گزینه On all desktops را فعال کنید.
- همچنین می توانید میانبر صفحه کلید Alt Tab را تنظیم کنید تا همه پنجره های باز شده را از همه دسکتاپ ها نیز نمایش دهد.
سخن پایانی
ویندوز ۱۱ پر از امکانات مختلف است که قصد داشتیم در این مقاله تعدادی از آنها را که مرتبط به desktop آن است را به شما معرفی کنیم.
در اخر ممنونم که تا پایان مطلب ” ۷ ترفند کاربردی کار با desktop ویندوز ۱۱
” همراه ما بودید، اگر در هر بخش با سوال یا مشکل کامپیوتری یا تلفن همراه روبرو شدید، میتوایند از طریق شماره گیری ۹۰۹۹۰۷۱۵۴۰ یا ۰۲۱۷۱۲۹ با پشتیبانی کامپیوتری رایانه کمک در ارتباط باشید.