چه زمانی نیاز به تعویض باتری گوشی داریم ؟
در جهان امروز و دنیای مجازی حضور گوشی های هوشمند و استفاده مداوم از آنها تبدیل به واقعیتی انکارناپذیر شده است. به طوری که جدایی آن از زندگی روزمره امری دشوار می باشد. بسیاری از کسب و کارها و حتی امورات روزمره در گوشی جای گرفته اند و این گوشی های هوشمند و دنیای پیچیده شان هست که ابزار دست همیشگی ما شده است. استفاده مداوم از گوشی ها برای کاربری های مختلف باعث شده است که روز به روز برامکانات آن افزوده شود و البته برند های مختلفی و مدل های متنوعی از گوشی های هوشمند وارد بازار شود در بین گوشی های هوشمند علاوه بر کیفیت ساخت و تکنولوژی آن آنچه حائز اهمیت است عمر باتری گوشی است. و اینکه بدانیم چه زمانی نیاز به تعویض باتری گوشی داریم؟ در این مقاله ما به بررسی عمر مفید گوشی های هوشمند می پردازیم ضمن اینکه لازم است به عنوان فردی که از گوشی هوشمند استفاده می کنیم در رابطه با باتری آن اطلاعات جامع تری داشته باشیم اطلاعاتی که کمک می کند کارکرد باتری، زمانی که باتری باید تعویض شود اینکه باتری گوشی های هوشمند چند سال تقریبا عمر دارند و چه عواملی بر باتری گوشی موثرند و چگونگی مراقبت از باتری گوشی و به تاخیر انداختن تعویض آن را بدانیم. در ادامه با تیم فنی رایانه کمک همراه باشید.
اولین سوالی که به ذهن مان می رسد این است که اصلا مگر باتری های گوشی های هوشمند نیار به تعویض دارند؟ یا اصلا چرا باید باتری تعویض شوند؟ برای پاسخ به این سوالات بهتر است با در رابطه با باتری ها و خصوصیاتشان و جنس باتری اطلاعاتی جامع تری داشته باشیم. باتری هایی که در گوشی های هوشمند استفاده می شوند اعم از ( اندروید، آیفون ،ویندوزفون و غیره ) همگی جنس آها لیتیوم یونی می باشد. باتری های لیتیوم یونی بهترین نوع باتری برای گوشی های هوشمند و دستگاه هایی که از باتری شارژ می شوند می باشند ولی در کنار مزیت شان یک خصوصیت بد دارندکه همین باعث می شود باتری گوشی نیاز به تعویض داشته باشد. و آن کم شدن ظرفیت تدریجی و توان شارژ دهی شان می باشد. باتری های لیتیوم یونی بهترین نوع باتری قابل شارژ هستند که بازده عالی دارند و تکنولوژی دیگری نیامده تا بتواند جایگزین شان باشد اما متاسفانه افت تدریجی ظرفیتی یک ضعف آزاردهنده محسوب می شود. افت تدریجی ظرفیت این است که باتر به مرور زمان بخشی از ظرفیت مهم خود یا همان ظرفیت اسمی را از دست می دهد.و برای همین توان شارژ دهی آن به مرور زمان افت کرده و کمتر وکمتر می شود. این باتری ها بعد از هربار شارژ شدن بخشی از ظرفیت اولیه خود را از دست می دهند. بنابراین هرچه یک باتری لیتیوم یونی به شارژ زده شود و سیکل شارز شدن را سپری کند مقدار افت ظرفیت باتری بیشتر می شود.و طبیعی است که با استفاده بیشتر از گوشی هوشمند به زمان تعویض باتری گوشی نزدیک می شویم چرا که ظرفیت باتری کمتر از قبل می شود. به طور مثال اگر گوشی نو خریداری کرده باشیم که باتری آن ظرفیت ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعتی داشته باشد با هرباری که گوشی را شارز می کنیم ۰.۹ میلی آمپر از کل ظرفیت باتری و همان ظرفیت اسمی کسر می شود. هنگامی که توان شارز دهی و ظرفیت باتری لیتیوم یونی به شدت کاهش پیدا می کند در این شرایط توصیه می شود به فکر تعویض باتری گوشی خود باشیم.
عوامل متعددی وجود دارند که موجب کاهش طول عمر باتری می شود و باعث می شود تعویض به باتری گوشی نزدیکتر شود. یکی از اصلی ترین این عوامل گرما و حرارت است. گرما دشمن اصلی باتری های لیتیوم یونی است و به شدت بر کیفیت باتری تاثیر می گذارد وعمر آن را کاهش می دهد. و شما زودتر از موعود نیاز به تعویض باتری گوشی نیاز پیدا خواهی کرد. برای همین است که بارها شنیده ایم اجازه ندهید بدنه موبایلتان داغ نشود و گوشی به مدت طولانی در شارز نماند چرا که پروسه شارژ شدن گوشی گرما تولید می کند و با افزایش مدت شارژ گرما باعث آسیب به باتری گوشی و کاهش عمر آن می شود. همچنین استفاده از گوشی هنگام شارژ شدن باعث تولید گرمای بیش از حد می شود و فشار زیادی به باتری گوشی وارد می کند. اینجاست که توصیه می شود هرگز هنگامی که گوشی شارژ می شود از آن استفاده نکنید. چرا که داغ شدن بیش از حد گوشی در مواردی منجز به حادثه و انفجار باتری گوشی می شود.
برای همه ما ضروری است با دیدن این علائم در سریعترین زمان ممکن اقدام به تعویض باتری گوشی کنیم.
باتری که به پایان عمر خود نزدیک شده باشد علاوه براینکه برای گوشی ضرر دارد و عملکرد آن را کند می کند از نظر بهداشتی ممکن است خطرناک باشد و منجر به حادثه شود. توجه کنید زمان ساخت و انقضای باتری گوشی اهمیت زیادی ندارد چرا که همه چیز بستگی به میزان مراقبت ما از باتری های لیتیوم یونی گوشی دارد.
دقت کنید بررسی اینکه زمان تعویض باتری گوشی شما رسیده است حتما باید توسط تعمیرکار و متخصص صورت بگیرد.
همانگونه که در بالا ذکر شد باتری های لیتیوم یونی در گوشی های امروزی یک طول عمر مشخص دارند و با مروزر زمان از ظرفیت اسمی آن کاسته می شود و وقتی ظرفیت شارز دهی باتری خیلی کاهش یابد زمان تعویض باتری گوشی فرا رسیده است درست است که کاهش ظرفیت باتری ها امری اجتناب ناپذیر است ولی اقدامات زیر به افزایش طول عمر آن کمک می کند
.در این مقاله به بررسی اطلاعاتی در زمینه باتری های گوشی هوشمند پرداختیم. با نوع کارکرد آن ها اشنا شدیم به توضیح دلایلی که باعث می شوند باتری گوشی نیاز به تعویض داشته باشند پرداختیم و همچنین دلیل مهم و اصلی تعویض باتری گوشی را ذکر کردیم. در آخر جهت داشتن باتری گوشی با عمر بیشتر مواردی را اشاره کردیم تا بتوانیم باتری گوشی با طول عمر بیشتری داشته باشیم. در نتیجه لازم است اگر با دیدن موارد بالا باتری نیاز به تعویض داشت حتما به متخصصان در این زمینه مراجعه کرده و اقدام به تعویض باتری گوشی جهت بهبود عملکرد آن کنیم. در صورت داشتن هرگونه سوال و راهنمایی می توانید با متخصصان ما در خدمات پاسخ آنلاین به مشکلات موبایل تماس حاصل فرمایید.
برای این مطلب تابحال نظری ثبت نشده است. اولین نفر باشید
به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد