مرکز پاسخگویی تلفنی به سوالات رایانه ای و موبایلی 9099071540 (تماس با تلفن ثابت) - 0217129 (تماس با موبایل)
تماس با کارشناس

هک چیست؟ هک شدن یعنی چی

  • توسط : امیر حسینی سالمی
  • انتشار: 1402/12/16 - بروزرسانی: 1402/12/16
هک شدن یعنی چی – رایانه کمک

حتماً تا حالا واسه یک بار هم که شده واژه هک شدن به گوشت رسیده و شاید حتی اطلاعات هم راجش داشته باشی. متاسفانه در طول سالیان اخیر خبر های زیادی از هک شدن‌ های متعدد افراد و حتی ارگان‌ های مختلف به گوشمون رسیده. حتی بعضی هکر ها به حساب بانکی افراد حمله هکری می‌کنند و با خالی کردن حساب اون‌ ها ضرر های جبران ناپذیری را به اون‌ ها وارد می‌کنند. اما چه دلیلی باعث میشه که بعضی افراد بخوان به رایانه‌ ها و سامانه‌ های مختلف حمله هکری داشته باشند؟ اصلاً هکر ها چه کسایی هستند و هک به معنی مفهوم دقیق به چه معناست؟ من تو این مقاله قصد دارم به همه این پرسش‌ ها پاسخ بدم و همه اطلاعاتی که درباره هک و راهکار های جلوگیری از هک شدن اطلاعات دارم رو در اختیارت قرار بدم. پس اگه می‌خوای بدونی هک شدن به چه معنیه پیشنهاد می‌کنم با من در ادامه مقاله همراه رایانه کمک باشی.

فهرست مطالب

کمی بیشتر درباره مفهوم هک و هک کردن بدانیم

هکر ها برای هک کردن سیستم‌ های گوناگون چه انگیزه‌ای دارند؟

چند نوع هکر داریم؟ هر کدوم از اون‌ ها چه کلاهی بر سر دارند؟

نحوه عملکرد هکرها به چه صورت است؟

چگونه از هک شدن در امان بمانیم؟

سوالات متداول درباره هک چیست؟

جمع ‌بندی

 

کمی بیشتر درباره مفهوم هک و هک کردن بدانیم

هک یه اصطلاح یه واژه انگلیسیه که در ظاهر دو تا معنیه مختلف رو تو فرهنگ لغت زبان انگلیسی داره. اما خیلی از افراد فکر می‌کنند که واژه هک فقط یه اصطلاح امروزیه که قدمتش به چند دهه بیشتر نمی‌رسه. اما باید بهت بگم که این کلمه در گذشته هم کاربرد داشته و معنی اون به معنی قطع کردن و بریدن بوده. اگه یکم عمیق فکر کنی می‌فهمی که معنی قدیمی هک با عملی که امروز تحت عنوان هک انجام می‌شه رابطه تنگاتنگی داره. هک کردن یعنی اینکه یه سری افراد تحت عنوان هکر با شناسایی نقاط ضعف، شروع به استفاده از اون‌ها برای ورود غیرقانونی به حساب کاربری یا رایانه افراد حقیقی و حقوقی می‌کنند و بعد از دسترسی به اطلاعات اون‌ ها داده‌ ها رو می‌دزدند یا با دستکاری کردن اطلاعات باعث به وجود آوردن دردسر برای اون فرد یا موسسه میشن.

پیشنهاد مطلب: نشانه های هک شدن مک

شاید تا اینجا فکر کنی که هک کردن یه عمل غیرقانونی و کاملاً مخربه که از نظر همه منفوره. اما باید بگم که خیلی وقتا خیلی سازمان‌ ها و حتی افراد برای اینکه نقاط ضعفشون رو شناسایی کنند خودشون از یه هکر درخواست می‌کنند که سیستم اون‌ ها رو هک کنه. این کار باعث میشه تا اون‌ ها این نقاط ضعف رو بشناسند و درصدد رفع نواقص موجود برای جلوگیری از حملات بعدی بیفتند. پس هک همیشه آسیب زا و مخرب نیست و می‌تونه گاهی مفید و موثر هم واقع بشه.

 

 بیشتر درباره مفهوم هک و هک کردن بدانیم؟ - خدمات کامپیوتری تلفنی

هکر ها برای هک کردن سیستم‌ های گوناگون چه انگیزه‌ای دارند؟

هر هکر می‌تونه انگیزه خاص خودش رو برای هک کردن یه سیستم داشته باشه. اما در کل اغلب هکر ها از هک کردن شبکه‌ های رایانه‌ های مختلف به دنبال اهداف زیر هستند:

1.یه سری هکر ها با هک کردن حساب‌ های مالی و دستکاری کردن سامانه‌ های خدمات مالی، مبالغ هنگفتی رو می‌دزدند و این کار براشون باعث کسب درآمد می‌شه.

2.هکر هایی هستند که با جاسوسی کردن و به دست آوردن اطلاعات از شرکت‌ های مختلف باعث به وجود آوردن دردسر برای اون شرکت و موسسه میشن. مثلاً فکر کن دو تا شرکت با همدیگه رقیب هستند و یکی از شرکت‌ ها بخواد اطلاعات مهم شرکت رقیب خودش رو از طریق هک کردن به دست بیاره و با این کار از رقیب خودش پیشی بگیره و یا با دستکاری اطلاعات شرکت رقیب باعث عقب انداختن اون شرکت بشه.

3.یه سری هکر های خاص هستند که دنبال کسب شهرتن و با هک کردن سیستم‌ های مختلف سعی در جلب توجه افراد و رسانه‌ ها به خودشون دارند.

4.یه سری از دولت‌ ها با استخدام هکر سعی در دزدیدن داده‌ های حساس دولتی سایر کشور ها دارند تا بتونن به زیرساخت‌ های اون‌ ها حمله کنند و براشون دردسر به وجود بیارن.

5.اگه تعداد معترضین یک دولت بالا بره، یک سری هکر سعی در هک کردن سامانه‌ های حساس دولتی می‌کنند و اطلاعاتی که به دست آوردن رو منتشر می‌کنند و اون‌ ها رو در اختیار عموم افراد قرار میدن تا با آگاهسازی جامعه برای اون دولت دردسر به وجود بیارن.

چند نوع هکر داریم؟ هر کدوم از اون‌ ها چه کلاهی بر سر دارند؟

تا اینجای کار فهمیدیم که ما هکر های مختلفی داریم که هر کدوم انگیزه متفاوتی رو برای هک کردن اطلاعات دنبال می‌کنند. بسته به اینکه هر هکر چه انگیزه‌ای از هک کردن اون سیستم داره، میشه اون رو توی یه دسته مجزا با رنگ کلاه متمایز قرار داد. پس این کلاه‌ ها دسته‌بندی‌ هایی هستند که از اون‌ ها برای مشخص کردن نوع فعالیت هر هکر استفاده می‌شه. در ادامه به بررسی این دسته‌بندی‌ ها می‌پردازیم:

 

هر کدوم از اون‌ها چه کلاهی بر سر دارند؟ - مشاوره کامپیوتری تلفنی

هکر های کلاه سفید

دسته اول از هکر ها، هکر های کلاه سفید هستند. همونطور که از اسمشون مشخصه این هکر ها فعالیت‌ هایی در راستای کمک به افراد جامعه انجام میدن. یعنی این افراد به صورت قانونی فعالیت می‌کنند و شرکت ها و نهاد های مختلف با سفارش کار به این افراد ازشون درخواست می‌کنند تا سعی کنند به سیستم اون‌ ها نفوذ کنند. همونطور که قبلاً هم بهش اشاره کردم این کار برای این انجام میشه که اون سازمان و موسسه نقاط ضعف سامانه‌اش رو شناسایی کنه و درصدد رفع ایرادات موجود بر بیاد.

هکر های کلاه سیاه

هکر های کلاه سیاه درست برعکس هکر های کلاه سفید هستند و همه فعالیت‌ های اون‌ ها غیر مجاز و غیرقانونیه. این هکر ها با هک کردن سیستم‌ های سازمان‌ ها و شرکت‌ ها، نهاد های عمومی و حتی مردم عادی به اطلاعات مهم آنها دسترسی پیدا می‌کنند و ضربه‌ های جبران ناپذیری به اون‌ها وارد می‌کنند. متاسفانه تعداد هکرهای کلاه سیاه کم نیست و برای اینکه از حمله این هکرها در امان بمونی باید حتماً یه سری اقدامات امنیتی اولیه رو رعایت کنی تا از حمله اون‌ها در امان بمونی.

برای دریافت راهنمایی بیشتر درباره نحوه برقراری ارتباط با هکرهای کلاه سفید میتونی با کارشناسان رایانه کمک با استفاده از تلفن های ثابت : 9099071540 و شماره: 0217129 برای ارتباط از طریق موبایل تماس بگیری تا به جواب سوالاتت برسی.

هکرهای کلاه خاکستری

هکرهای کلاه خاکستری در واقع هکرهایی هستند که نه به بدی هکرهای کلاه سیاه هستند و نه مثل هکرهای کلاه سفید خیلی خوب و کار راه اندازن. در واقع این هکرها بعد از اینکه به سیستم‌های رایانه‌ای نفوذ کردن، اقدام به برملا کردن نقاط ضعف موجود در اون سامانه‌ها می‌کنند. اما هیچ سازمان و موسسه‌ای به اون‌ها سفارش انجام چنین کاری را نداده و این کار به هیچ عنوان هماهنگ شده انجام نمی‌شه. هکرهای کلاه خاکستری انگیزشون خیلی متفاوت می‌تونه باشه و نمیشه گفت که دقیقاً به صورت روشن و شفاف این هکرها چه انگیزه و هدفی را از انجام اون کار دارند. خیلی از هکرهای کلاه خاکستری برای اینکه توانایی‌های خودشون رو به بقیه اثبات کنند یا خودشون رو سرگرم کنند سیستم‌های مختلف رو هک می‌کنند.

فعالان مدنی هکری

فعال مدنی هکری با هک کردن سامانه‌های شرکتی و دولتی و انتشار داده‌هاشون یه پیام سیاسی و اجتماعی می‌فرستند. در واقع این افراد یه سری اهداف سیاسی و اجتماعی دارند که با هک کردن سیستم‌های مختلف سعی در رسیدن به این اهداف دارند. از جمله هکرهای معروف این دسته می‌تونم به افرادی مثل جولیان آسانژ، مؤسس وب‌سایت افشاگر ویکی‌لیکس اشاره کنم.

 

فعالان مدنی هکری - پشتیبانی کامپیوتری به صورت تلفنی

نحوه عملکرد هکرها به چه صورت است؟

بعد از اینکه در دهه ۹۰ میلادی استفاده از اینترنت در بین افراد گسترش پیدا کرد، کم کم شاهد گسترش کمی و کیفی هک در جهان بودیم. هکرها برای اینکه بتونند به رایانه‌ها و شبکه‌ها نفوذ پیدا کنند از روش‌های مختلفی بهره می‌برند. جالبه بدونی که هک کردن کار هر کسی نیست و هک کردن یک کار کاملاً تخصصی و علمیه و نیاز به مهارت خیلی بالایی داره. هکرها برای هک کردن سیستم‌های اطلاعاتی معمولاً از روش‌های زیر استفاده می‌کنند:

پیشنهاد مطلب: نشانه های هک شدن کامپیوتر ویندوزی

حملات فیشینگ (Phishing Attacks)

اولین روشی که هکرها از اون برای هک کردن رایانه‌ها و سیستم‌های مختلف ازش استفاده می‌کنند، هک کردن اطلاعات از طریق حملات فیشینگ هست. در روش فوق هکر برای اینکه بتونه سیستم کاربر رو آلوده کنه یه فایل یا ایمیل آلوده وسوسه برانگیز براش می‌فرسته و اون رو جوری تنظیم می‌کنه که کاربر ترغیب به باز کردن اون فایل یا لینک بشه. بعد از اینکه کاربر اون رو باز کرد هکر می‌تونه به حساب کاربری فرد و شبکه به راحتی دسترسی پیدا کنه. دلیل اینکه این نوع هک به حملات فیشینگ معروف شده دقیقاً عملکرد مشابه اون با ماهیگیریه. همونطور که می‌دونی ماهیگیر برای به تور انداختن ماهی یه طعمه رو سر قلاب می‌زنه و اون فایل یا ایمیل آلوده هم حکم طعمه سر قلاب رو داره.

حملات Man in the Middle (MITM)

وقتی که تو توی یه شبکه اجتماعی در حال چت کردن با یکی از دوستانت هستی، مکالماتت با اون به صورت رمزنگاری شدس. ولی اگه شخصی به جز تو و دوستت به این رمز دست پیدا کنه می‌تونه کاملاً به محتوای مکالمه تو و دوستت پی ببره و حتی خودش رو به جای تو یا دوستت جا بزنه.

حملات Brute-Force Password

تو این روش هک از یک سری بدافزار یا ربات برای ارسال تعداد زیادی درخواست ورود به حساب کاربری استفاده می‌شه. در این روش هر ارسال معادل یک گذرواژس و هکر برای اینکه بتونه به حساب کاربریت دسترسی پیدا کنه از روش آزمون و خطا استفاده می‌کنه. یعنی انقدر اعداد و حروف مختلف رو امتحان می‌کنه تا بالاخره یکی از اون‌ها درست بشه و بتونه با استفاده از اون به حساب کاربریت فرد نفوذ پیدا کنه. اگه بخوام برای این روش یه مثال بزنم می‌تونم به مشت کوبیدن به در اشاره کنم. فردی که با مشت کوبیدن به در می‌خواد یه در رو بشکنه انقدر این کار را انجام میده تا بالاخره یکی از مشت‌ها موثر واقع بشه و بتونه در رو بشکنه.

حملات DoS and DDoS

یکی از حملاتی که متاسفانه امروزه خیلی از هکرها برای از کار انداختن یه وب سایت یا سامانه ازش استفاده می‌کنند این نوع حملات هستند. در این روش هکر تعداد زیادی درخواست به یک وب سایت یا سامانه ارسال می‌کنه و کاری می‌کنه که اون سامانه اشباع بشه و از کار بیفته. برای اینکه از چنین اقداماتی در وب سایت‌ها پیشگیری به عمل آورده بشه یه سری راهکار در نظر گرفته شده که از اون جمله می‌تونم به ورود با کد امنیتی اشاره کنم .یا مثلاً ممکنه یه تصویر چند بخشی به کاربر نشون داده بشه و ازش درخواست بشه که یه سوژه خاص رو در اون تصاویر پیدا کنه و بر روی تصاویری که اون سوژه درون اونها وجود داره کلیک کنه. انجام چنین کارهایی معمولاً توسط ربات‌ها غیر ممکنه و این کار باعث میشه تا از چنین تخریب هایی پیشگیری به عمل آورده بشه.

چگونه از هک شدن در امان بمانیم؟

حالا که تا اینجای مقاله اومدی ممکنه این استرس سراغت اومده باشه که با وجود این همه روش مختلف برای هک شدن من چه راهکاری رو می‌تونم برای در امان باقی موندن از حمله هکرها مورد استفاده قرار بدم؟ خوشبختانه راهکارها و روش‌های مختلفی برای جلوگیری از هک شدن به کار گرفته میشه که در ادامه قصد دارم تعدادی از این روش‌ها رو بهت یاد بدم تا خطر هک شدن اطلاعاتت رو کاهش بدی. این روش‌ها شامل موارد زیر میشن:

چگونه از هک شدن در امان بمانیم؟ - ارتباط با کارشناسان کامپیوتری

به روز کردن نرم‌افزارها

هکرها به صورت مداوم در حال تلاش برای پیدا کردن نقاط ضعف موجود در نرم‌افزارهای مختلف هستند تا با استفاده از اون‌ها بتونن حملات خودشون رو شروع کنند. به همین خاطر طراحان و توسعه دهندگان نرم‌افزارهای مختلف برای اینکه از این حملات پیشگیری به عمل بیارن خودشون دست به کار می‌شن و این حفره‌ها رو شناسایی می‌کنند و اون‌ها رو برطرف می‌کنند و با قرار دادن بسته‌های به روز از این نرم‌افزارها در اختیار کاربران باعث میشن تا راه نفوذ هکرها از این طریق بسته بشه. پس تو هم برای اینکه بتونی از حملات هکرها از این طریق پیشگیری به عمل بیاری باید حتماً نرم‌افزارهایی که روی سیستم یا گوشیت نصب کردی رو به روز کنی. انجام این کار به قدری مهمه که با انجام این کار می‌تونی تا حد بسیار زیادی از باعث کاهش هک شدن اطلاعاتت بشی.

استفاده از گذرواژه‌های قدرتمند و متفاوت

یه سری از افراد برای اینکه راحت‌تر بتونن وارد حساب‌های کاربری خودشون بشن، روی حساب‌های کاربری متفاوتشون گذرواژه‌های تکراری و خیلی ضعیف قرار میدن. متاسفانه این کار باعث میشه تا هکر یه فرصت خیلی خوب برای نفوذ به حساب کاربری فرد در اختیار داشته باشه. پیشنهاد من بهت اینه که به هیچ عنوان برای حساب‌های کاربری مختلفت از یک گذرواژه یکسان استفاده نکنی. چون اگه هکر بتونه به این گذرواژه دسترسی پیدا کنه و وارد یکی از حساب‌های کاربریت بشه، دیگه فاتحه بقیه حساب‌های کاربریت هم خونده می‌شه. پس حتماً برای هر کدوم از حساب‌هات تو هر کدوم از شبکه‌های اجتماعی یه گذرواژه قوی و یونیک بساز.

کسایی که خیلی زود رمز عبورشون رو فراموش می‌کنند و به همین خاطر از گذرواژه‌های تکراری و ضعیف استفاده می‌کنند بهتره این این گذرواژه‌ها رو به تفکیک توی یه دفترچه یادداشت کنند تا یادشون نره که برای هر کدوم از حساب‌هاشون چه گذرواژه ای رو تعیین کردن. علاوه بر این اغلب سرورهای شبکه‌های سرویس دهنده مثل گوگل فقط یک بار نیاز به وارد کردن رمز دارند و دیگه لازم نیست برای هر بار مراجعه کاربر رمز عبور وارد کنه. حالا ممکنه برات این سوال پیش اومده باشه که گذرواژه قوی چیه؟ گذرواژه قوی به گذرواژه‌ای میگن که ترکیبی از حروف کوچیک و بزرگ به همراه اعداد و نویسه‌های خاص باشه و طول اون بیش از ۸ کاراکتر باشه.

عدم کلیک بر روی لینک‌های ناشناس و تبلیغات نامعتبر

تو یه سری وب سایت‌ها یه سری تبلیغات وسوسه برانگیز ظاهر میشه که اگه کاربر بر روی اون‌ها کلیک کنه خیلی راحت به دام می‌افته و سیستمش آلوده می‌شه. نحوه عملکرد این وب سایت‌ها به این صورته که کاربر بعد از کلیک بر روی اون لینک وارد یه صفحه میشه که توش یه بدافزار برای دانلود کردن بارگذاری شده که می‌تونه سیستم فرد را آلوده کنه و اطلاعات مهمش رو به سرقت ببره. پس حتماً مواظب باش که روی هر لینکی کلیک نکنی! مگه اینکه مطمئن باشی اون لینک توسط یه آدم مطمئن برات ارسال شده باشه.

در خصوص تبلیغات موجود در وب سایت‌ها هم حتماً تبلیغاتی که توسط وب سایت‌های معتبر درج شده رو روش کلیک کن و به هیچ عنوان روی هر تبلیغی که نمی‌دونی مال چیه و توسط کی تولید شده کلیک نکن. راستی یه سری وب سایت‌ها بدون اینکه منبع تبلیغ رو شناسایی کنند و از اصالت و اعتبارش مطمئن بشن تبلیغات اون رو توی سایت خودشون قرار میدن و از این راه برای خودشون کسب درآمد می‌کنند و براشون مهم نیست که کاربرا با کلیک کردن بر روی این لینک قراره چه بلایی سرشون بیاد. پس خودت به فکر خودت باش و روی هر تبلیغی کلیک نکن!!

دانلود نرم‌افزارها از منابع معتبر

اگه می‌خوای یه نرم‌افزاری رو دانلود و اون رو روی گوشی یا کامپیوترت نصب کنی حتماً اون نرم‌افزار رو از جایی دانلود کن که مطمئنی معتبر هست. خیلی از هکرها برای اینکه بتونن به سیستم فرد دسترسی پیدا کنند فایل‌های آلوده خودشون رو داخل پک نرم‌افزارهای محبوب کاربرا قرار میدن و کاربر بلافاصله بعد از اینکه روی لینک دانلود اون نرم‌افزار رو کلیک می‌کنه سیستمش دچار آلودگی به ویروس میشه و اطلاعاتش در معرض به سرقت رفتن قرار می‌گیره.

برای دریافت راهنمایی بیشتر درباره نحوه شناسایی منابع معتبر برای دانلود نرم افزارهای گوناگون میتونی با کارشناسان رایانه کمک با استفاده از تلفن های ثابت : 9099071540 و شماره: 0217129 برای ارتباط از طریق موبایل تماس بگیری تا به جواب سوالاتت برسی.

رایانه کمک

سوالات متداول درباره هک چیست؟

1.هک به چه معناست؟

به فرایندی که در طول اون هکر از حفره‌ها و نقص‌های امنیتی موجود برای نفوذ به سیستم‌های اطلاعاتی استفاده می‌کنه هک کردن گفته میشه.

2.هکرها به چند دسته تقسیم می‌گردند؟

هکرها به سه دسته کلی هکرهای کلاه سفید، هکرهای کلاه سیاه و هکرهای کلاه خاکستری تقسیم بندی میشن. البته یه دسته خاص از هکر به نام هکریست وجود داره که دارای اهداف خاص سیاسی و اجتماعی هستند.

جمع ‌بندی

تو این مقاله در برابر در رابطه با هک شدن صحبت کردن و گفتم که هکرها از نقاط ضعف موجود در سیستم‌ها و رایانه‌ها برای نفوذ به آنها استفاده می‌کنند و با این کار خیلی راحت می‌تونن اقدام به سرقت اطلاعات افراد و سازمان‌های مختلف کنند. هکرها همیشه هم بد نیستند و هکرهای کلاه سفید برای افراد و سازمان‌های مختلف مزایا و فوایدی زیادی در بر دارند. در ادامه در رابطه با روش‌هایی که هکرها برای هک کردن سیستم‌های اطلاعاتی ازشون استفاده می‌کنند صحبت کردم و گفتم که برای اینکه از حمله هکرها در امان بمونی می‌تونی از راهکارهای عنوان شده در این مقاله استفاده کنی تا امنیت اطلاعاتت رو افزایش بدی. تو معمولاً برای معصوم موندن از حملات هکرها از چه راهکار و ترفندی استفاده می‌کنی؟ اگه اطلاعات دیگه‌ای در رابطه با هک شدن در اختیار داشتی ممنون میشم این اطلاعات رو در بخش کامنت با من و بقیه کاربران در میون بذاری.

در آخر می‌خوام ازت تشکر کنم که تا آخر این مقاله با من همراه بودی و امیدوارم تونسته باشم بهت کمک کنم تا در رابطه با هک شدن اطلاعات و روش‌های جلوگیری از اون اطلاعات مفیدی به دست بیاری. اگر سوالی درباره هر یک از ترفندهای عنوان شده در این مقاله برای جلوگیری از هک شدن اطلاعات داشتی، به راحتی می‌تونی با خدمات کامپیوتری رایانه کمک با استفاده از تلفن های ثابت : 9099071540 و شماره: 0217129 برای ارتباط از طریق موبایل تماس بگیری تا به جواب سوالاتت برسی و کارشناسان ما سوالاتت را در کمترین زمان پاسخ می دهند و ابهاماتت را برطرف می کنند.

 

 

نظرات :
اولین نظر را ثبت کنید

برای این مطلب تابحال نظری ثبت نشده است. اولین نفر باشید

ارسال نظر :

به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد

عملیات انجام شد