تو دنیای دیجیتال امروز که تقریباً همه افراد با استفاده از دستگاه های مختلف تو شبکه های اجتماعی گوناگون چندین حساب کاربری دارن، یکی از دغدغه های اصلی که باهاش مواجه هستن حفاظت از اطلاعات شخصیشون هست. این موضوع علی الخصوص برای افرادی که تو سازمان ها و ارگان های محرمانه مشغول فعالیت هستن از درجه اهمیت بیشتری برخورداره. البته این موضوع به این معنی نیست که افراد غیر شاغل دغدغه کمتری در این خصوص داشته باشن و هیچکس دوست نداره اطلاعات شخصیش در معرض دسترس افراد بیگانه قرار بگیره. متاسفانه عدهای از افراد تحت عنوان هکر با اطلاع از این موضوع برای کسب منافع مالی دست به سرقت اطلاعات شخصی افراد میزنن تا بتونن از این طریق به پول هنگفتی دسترسی دست پیدا کنن.
در نتیجه تقریباً همه دنبال راهکار هایی برای حفاظت از اطلاعات شخصیشون و جلوگیری از لو رفتن اطلاعات خصوصی موجود در کامپیوترشون در اینترنت هستن. من تو این مقاله قصد دارم بهت یاد بدم چطوری جلوی لو رفتن اطلاعات خصوصی کامپیوترت در اینترنت رو بگیری و به نوعی از حریم خصوصی خودت حفاظت کنی. پس اگه تو هم دوست داری این ترفند ها رو یاد بگیری با من در ادامه مقاله همراه باش.
فهرست مطالب
حریم خصوصی اینترنت چیست؟
بررسی روش های حفظ حریم خصوصی در فضای مجازی
جمع بندی
حریم خصوصی اینترنت چیست؟
قبل از اینکه روش های حفاظت از حریم خصوصی در فضای اینترنت رو بهت یاد بدم لازم دونستم که اصلاً معنی و مفهوم حریم خصوصی و حریم خصوصی ودر اینترنت رو بهت توضیح بدم تا با این مفهوم بیشتر و بهتر آشنا شی. همه افراد یه سری اطلاعات شخصی دارن که میتونه شامل عکس، فیلم و غیره باشه که مختص خودشون و نهایتاً خانوادشونه و به هیچ عنوان دوست ندارن که این افراد اطلاعات در دسترس سایر افراد قرار بگیره. پس اون اطلاعات جزو حریم خصوصی اون افراد به شمار میره و رعایت حریم خصوصی افراد لازمه هر جامعهای هست.
اما حریم خصوصی اینترنت چیه؟ حریم خصوصی اینترنت به کلیه پروتکل ها، فناوری ها و مفاهیمی که به ارائه حفاظت بیشتر از حریم خصوصی افراد در حین استفاده اون ها از اینترنت عرضه شده میگن. از اونجایی که حفظ حریم خصوصی اینترنت جزو مسائل بسیار مهم و ضروریه، در نتیجه بسیاری از افراد برای اینکه امنیت اطلاعات خصوصی خودشون در فضای اینترنت رو حفظ کنن دنبال راهکار هایی برای این امر هستن. متاسفانه تهدیدات اینترنتی زیادی در کمین همه افراد فعال در اینترنت قرار داره که اگه از سوی کاربر بیتوجهی صورت بپذیره ممکنه امنیت اطلاعات خصوصی اون ها به خطر بیفته. در ادامه ترفند هایی که میتونی برای جلوگیری از لو رفتن اطلاعات خصوصیت در این فضا به کار بگیری رو بهت یاد میدم.
بررسی روش های حفظ حریم خصوصی در فضای مجازی
امروزه تقریباً همه مردم تو شبکه های اجتماعی مختلف مثل توییتر، فیسبوک، اینستاگرام، واتساپ، تلگرام و غیره عضو هستند. شاید در گذشته کمتر کسی عکس ها و فیلم های شخصیش رو در فضای مجازی به اشتراک میذاشت. ولی امروزه تعداد کسایی که اقدام به انجام این کار میکنند بسیار افزایش پیدا کرده. به همین خاطر حفاظت از اطلاعات شخصی در این فضا نسبت به گذشته کمی سختتر شده و افراد برای اینکه بتونن از اطلاعات شخصیشون در فضای مجازی محافظت کنند نیاز به استفاده از یه سری ترفند ها دارند. در کل بحث حفاظت از داده ها و اطلاعات شخصی در دنیای مجازی یه بحث خیلی مهمه که به کاربرا کمک میکنه تا امنیت اطلاعات خصوصیشون رو به خطر نندازن. اما این سوال پیش میاد که چطوری میتونیم از اطلاعات خصوصیمون در دنیای مجازی محافظت کنیم؟ در ادامه بهت یاد میدم که چطور این کار رو انجام بدی:
پیشنهاد مطلب: روش رایج هکر ها برای نفوذ به کامپیوتر ها
استفاده از رمز های عبور قوی برای محافظت از حریم خصوصی در فضای اینترنت
راهکار اولی که برای حفاظت از حریم خصوصی و جلوگیری از لو رفتن اطلاعات خصوصی در فضای اینترنت میتونی به کار بگیری اینه که برای حساب کاربریت در شبکه های اجتماعی مختلف از رمز های عبور قوی و غیر قابل حدث استفاده کنی. پس موقعی که داری برای حساب های کاربریت رمز انتخاب میکنی باید رمزی رو که امکان حدث زدن یا شکسته شدن و رمزگشایی اون به سادگی وجود نداره رو انتخاب کنی. خیلیا برای انتخاب رمز عبور سراغ موارد دم دستی مثل نام، نام خانوادگی، نام فرزند، نام همسر، شماره تلفن، آدرس، سال تولد و مواردی از این دست که حدث زدن اون ها خیلی راحته میرن. دلیلشونم اینه که رمز های عبور این چنینی رو فراموش نمیکنند. اما بهت پیشنهاد میکنم که به هیچ عنوان سراغ این رمزا نری و اگه فکر میکنی ممکنه رمز عبورت رو که خارج از موارد عنوان شده هست و کمی سختتره فراموش کنی، اون رو توی یه جای امن یادداشت کن تا بعداً بتونی بهش دسترسی داشته باشی.
در کل رمز عبوری قوی و خوبه که در اون ترکیبی از اعداد، حروف کوچک و بزرگ و نماد ها استفاده شده باشه. رمز هایی که قوی باشند حدس زدنشون خیلی سخته و برای رمزگشایی اون ها هکر باید زمان زیادی بزاره. یه نکته خیلی مهم که باید بهت بگم اینه که اگه فکر میکنی شخص دیگهای بدون اجازه خودت به وای فای دسترسی داره، حتماً رمز وای فای مودمت رو هم تغییر بده. چون هکر ها میتونن از این طریق هم به حریم خصوصیت تجاوز کنند و امنیت حریم خصوصیت به خطر میافته. برای دریافت راهنمایی بیشتر درباره نحوه پیدا کردن رمز عبور قوی برای اکانت های مختلف میتونی با کارشناسان رایانه کمک با استفاده از تلفن های ثابت : 9099071540 و شماره: 0217129 برای ارتباط از طریق موبایل تماس بگیری تا به جواب سوالاتت برسی.
جلوگیری از لو رفتن اطلاعات خصوصی در اینترنت با نصب برنامه های امنیتی
راهکار موثر دیگهای که برای حفظ حریم خصوصی در اینترنت و پیشگیری از لو رفتن اطلاعات خصوصی در این فضا به کار برده میشه اینه که کاربرا اقدام به نصب برنامه های امنیتی روی دستگاهشون کنند. یه سری برنامه های خاص مثل آنتی ویروس ها هستند که از سرقت اطلاعات شخصی افراد در فضای اینترنت پیشگیری به عمل میارند. جالبه بدونی که وجود باگ در نرمافزار های مختلف مثل مرورگر ها میتونه امنیت حریم خصوصی افراد رو به خطر بندازه. بنابراین بهت توصیه میکنم همیشه نرمافزار های موجود روی سیستمت رو به روز و آپدیت نگه داری تا امنیت اون ها رو بالا ببری و از سرقت اطلاعاتت پیشگیری به عمل بیاری.
هکر ها به صورت مداوم و مستمر در حال کشف رخنه های امنیتی موجود در نرمافزار های مختلف هستن تا بتونن از اون طریق به سیستم افراد و اطلاعات شخصی اون ها نفوذ پیدا کنن. طراحان و توسعه دهندگان نرمافزار های رایانهای با اشراف کامل بر این موضوع سعی میکنن تا اون ها هم این رخنه ها را پیدا کنن تا با برطرف کردن اون ها راه نفوذ هکر ها به سیستم های رایانهای رو ببندن. پس با آپدیت نگه داشتن این نرمافزار ها میتونی امنیت اطلاعاتت رو حفظ کنی.
فعال سازی کوکی در پرایویسی در اینترنت برای حفاظت از اطلاعات خصوصی
احتمالاً تو هم دیدی که با رفتن به وب سایت های مختلف اون وب سایت ازت میپرسه که اجازه میدی کوکی ها در اون سایت فعال بشه یا نه! برای اینکه امنیت اطلاعاتت در فضای اینترنت به خطر نیفته پیشنهاد میکنم فقط به وب سایت هایی که به اون ها بعد ها احتیاج پیدا میکنی اجازه فعال کردن کوکی رو بدی. کوکی جزئیات اطلاعات درباره سایت هایی که ازشون بازدید کردی و فعالیت هایی که در اون وب سایت ها انجام دادی رو روی سیستمت ذخیره میکنه. اما متاسفانه همین کوکی ها هم میتونن یه راه برای نفوذ هکر ها به سیستم و به خطر افتادن امنیت اطلاعات خصوصی به شمار برن. در نتیجه از فعالسازی کوکی ها واسه همه سایت ها پیشگیری به عمل بیار و اون رو فقط برای سایت هایی که بهشون احتیاج داری فعال کن.
شخصیسازی تنظیمات مرورگر برای حفاظت از اطلاعات خصوصی در اینترنت
یکی از راه های نفوذ هکر ها به سیستم ها از طریق مرورگر های مورد استفاده توسط کاربران هست. پس اگه تنظیمات مرورگر به درستی تنظیم نشده باشه امنیت حریم خصوصی در اینترنت به خطر میافته. حتی در صورت تنظیم نبودن مرورگر به درستی، امکان به اشتراک گذاری اطلاعات شخصی با افراد سو استفاده گر بالا میره. پس بهت پیشنهاد میکنم در صورتی که اقدام به نصب یه مرورگر جدید روی سیستمت کردی و یا اصلاً یه سیستم جدید خریدی و یه مرورگر جدید روش نصب کردی، حتماً در اولین فرصت تنظیماتش رو بررسی کنی و اون رو جوری پیکربندی کنی که اقدام به افشای اطلاعات خصوصیت مثل نام، آدرس ایمیل و اطلاعات این چنینی با سایر افراد نکنه. خیلی از افراد بعد از اینکه مرورگر مد نظرشون رو دانلود و اون رو روی سیستم نصب کردن، از تنظیمات مهم اون اجتناب میکنن و شروع به استفاده از مرورگر بدون تنظیم موارد امنیتی در اون میکنن و همین موضوع باعث افشای اطلاعات خصوصی اون ها در فضای اینترنت میشه.
عدم استفاده از شبکه های وای فای عمومی برای پیشگیری از افشای اطلاعات خصوصی در اینترنت
اغلب شبکه های وای فای عمومی از رمزگذاری ترافیک پیشگیری به عمل میارن و این موضوع به این معنیه که هکر ها میتونن ترافیک افرادی که در حال استفاده از این شبکه ها هستن رو زیر نظر بگیرن. بنابراین موقعی که به شبکه های وای فای عمومی وصل هستی هیچ داده حساسی که میتونه شامل لاگین، رمز عبور، داده های مربوط به اطلاعات کارت های اعتباری و مواردی از این دست باشه رو مبادله نکن. خیلی از کاربرا برای اینکه بتونن داده های خودشون رو رمزگذاری کنن و از اطلاعات شخصیشون در برابر هکر ها استفاده کنند از وی پی ان استفاده میکنن. در کل بهت پیشنهاد میکنم اگه برات مقدوره به هیچ عنوان از وای فای های عمومی استفاده نکنی و خطراتی که این وای فای ها برات پیش میارن رو به جون نخری. اما اگه مجبور شدی به یه هات اسپات عمومی وصل شی حتماً از یه اتصال وی پی ان ایمن برای حفاظت از اطلاعاتت استفاده کن.
عدم اعتماد به ایمیلهای متفرقه در اینترنت برای حفاظت از حریم خصوصی
هکر ها و مجرمان سایبری برای اینکه بتونن اطلاعات شخصی کاربران رو به دست بیارن راه های مختلفی رو مورد استفاده قرار میدن. یکی از این راه ها ایمیل های فیشینگ هست. ایمیل های فیشینگ به ایمیل های جعلی گفته میشه که طراحی اون ها کاملاً واقعی و قابل اعتماد انجام شده. معمولاً تو ایمیل های فیشینگ از کاربر خواسته میشه تا اطلاعات مهم خودش رو برای ورود به حساب آنلاین وارد کنه. در واقع این ایمیل ها به وب سایت های اصلی وصل نیستن و کلیه اطلاعاتی که تو این ایمیل ها از کاربر در دریافت میشه به صورت مستقیم در اختیار هکر ها قرار میگیره. در نتیجه پیشنهاد میکنم به هر ایمیلی که به این صورت برات ارسال شده اعتماد نکنی و حتماً از واقعی بودن لینک سایت قبل از کلیک روی اون مطمئن شی.
متاسفانه هکر ها علاوه بر اینکه ظاهر این ایمیل ها رو درست شبیه به نمونه اصلی اون ها طراحی میکنند، بلکه در انتخاب آدرس هم بسیار شبیه عمل میکنند و تنها با یک سری اختلافات جزئی لینک آن ها با لینک سایت اصلی تفاوت داره. پس لازمه که بررسی صحت این لینک ها با دقت زیادی انجام بشه.
محافظت از موبایل و لپ تاپ برای حفاظت از اطلاعات خصوصی در اینترنت
گوشی های موبایل و لپ تاپ جزو پرا استفادهترین دستگاه هایی هستند که در حال حاضر در بازار وجود دارند و همه مردم تقریباً همه مردم اطلاعات شخصی خودشون رو در این دیوایس ها ذخیره میکنن. در نتیجه در صورت گم شدن یا به سرقت رفتن این دیوایس ها امنیت اطلاعات خصوصی افراد هم به خطر خواهد افتاد. بنابراین بهت پیشنهاد میکنم که یه رمز عبور قوی برای این دیوایس ها تعیین کنی تا حتی اگه گم یا دزدیده شدن هم اطلاعات خصوصی ذخیره شده در اون ها در دسترس افراد سودجو قرار نگیره. اگه از لپتاپت تو یه فضای عمومی مثل محل کار استفاده می کنی حتماً قبل از اینکه از پشت اون ها کنار بری خاموششون کن تا افراد بیگانه نتونن به سیستمت دسترسی پیدا کنن و اطلاعاتت رو به سرقت ببرن.
حذف کردن اکانت های بدون استفاده و قدیمی برای پیشگیری از لو رفتن اطلاعات خصوصی در اینترنت
پیشرفت شبکه های اجتماعی به قدری سریع بوده که حتی خود ما هم متوجه نشدیم که با چه سرعتی بین این شبکه ها جابجا شدیم. مثلاً قبل از اینکه اینستاگرام بیاد همه مردم تو پلتفرم هایی مثل واتساپ یا تلگرام با همدیگه در ارتباط بودن و بعد از اینکه اینستاگرام اومد کم کم استفاده از این شبکه های اجتماعی کمرنگ و کمرنگتر شد و اغلب مردم به اینستاگرام روی آوردن. اما اکانت هایی که توی این شبکه های اجتماعی ساخته بودن همونجور به حال خودشون رها شدن و باقی موندن. اگه فکر میکنی چند تا اکانت بلااستفاده تو پلتفرم های مختلف تو شبکه های اجتماعی مختلف داری و قرار نیست بعداً دوباره به اون ها سر بزنی، حتماً اقدام به حذف اون ها کن. چون ممکنه توی این اکانت ها اطلاعات خصوصی از تو وجود وجود داشته باشه و یه هکر با هک کردن این اکانت بتونه به این اطلاعات دسترسی پیدا کنه. پس در صورت داشتن حساب آنلاین بدون استفاده و قدیمی در اسرع وقت نسبت به حذف اون اقدام کن.
جستجو در حالت خصوصی برای جلوگیری از لو رفتن اطلاعات خصوصی در اینترنت
وب گردی در حالت خصوصی مزایای بسیار زیادی رو برات به دنبال داره و کسایی که دوست ندارن سیستمشون سابقه های وب گردی، فایل های موقت اینترنت و کوکی ها رو ذخیره کنه با وب گردی در این حالت میتونن به این هدفشون دست پیدا کنن. علاوه بر این وقتی که وب گردی در حالت خصوصی انجام بشه حفاظت بهتری از اطلاعات افراد به عمل آورده میشه. این ویژگی در مرورگر کروم حالت ناشناس، در فاکس مرور خصوصی و در اینترنت اکسپلور InPrivate Browsing نام داره. در صورتی که شخصی عملیات جستجو را در این حالت انجام بده امکان ردیابی سابقه مرور اون توسط سایر افراد وجود نخواهد داشت.
برای دریافت راهنمایی بیشتر درباره نحوه جستجو در حالت خصوصی میتونی با کارشناسان رایانه کمک با استفاده از تلفن های ثابت : 9099071540 و شماره: 0217129 برای ارتباط از طریق موبایل تماس بگیری تا به جواب سوالاتت برسی.
عدم به اشتراک گذاری اطلاعات مهم در فضای مجازی برای حفاظت از حریم خصوصی
اگه فکر میکنی اطلاعاتی که قصد به اشتراک گذاری اون ها در فضای مجازی رو داری ممکنه در آینده امنیت تو رو به خطر بندازه و لو رفتن این اطلاعات تو رو به دردسر بندازه بهتر اصلا اون ها را توی فضای مجازی به اشتراک نذاری. متاسفانه خیلی از افراد با به اشتراک گذاشتن اطلاعات خصوصی خودشون در فضای اینترنت به هکر ها کمک میکنن تا خیلی راحت هویت اون ها رو بدزدن و از اطلاعات خصوصی اون ها سوء استفاده کنن. در نتیجه اگه میخوای اطلاعات یا داده هایی رو توی فضای مجازی به اشتراک بذاری، قبل از به اشتراک گذاشتن اون ها حتماً چک کن که اطلاعات مهمت که میتونه شامل نام، نام خانوادگی، آدرس، تاریخ تولد، شماره بیمه و مواردی از این دست هست توی اون ها وجود نداشته باشه. چون هکر ها ممکنه یه هویت جعلی با استفاده از این اطلاعات ایجاد کنند و با هویت جعلی که ایجاد کردن کار های مجرمانه انجام بدن و تو در نهایت باید پاسخگوی این اعمال باشی.
بهت پیشنهاد میکنم قبل از اینکه هر فیلم عکس و محتوایی رو توی اینترنت شیر کنی با خودت این سوال رو بپرسی که چه نیازی به به اشتراک گذاشتن این اطلاعات در فضای مجازی وجود داره؟ اصلاً نیازه تا من این ها رو تو شبکه های اجتماعی پست کنم؟ اگه نتونستی دلیل قانع کنندهای برای این سوالات پیدا کنی بهتره دست نگه داری و اطلاعاتت رو توی اینترنت با بقیه شیر نکنی تا بعد ها دچار دردسر و مشکل نشی.
جمع بندی
تو این مقاله سعی کردم بهت کمک کنم تا روش هایی که برای جلوگیری از لو رفتن اطلاعات خصوصی کامپیوتر در اینترنت به کار گرفته میشن رو یاد بگیری و با به کار بردن این ترفند ها از امنیت اطلاعات خودت محافظت کنی و حریم خصوصیت رو به خطر نندازی. در نظر داشته باش که هکر ها و افراد سودجو همیشه در کمین هستن و ممکنه بخوان با به سرقت بردن اطلاعات مهم و افشای اون ها تو رو به دردسر بندازن. پس بحث حفاظت از اطلاعات در فضای اینترنت رو جدی بگیر و ترفند هایی که تو این مقاله برای این منظور بهت آموزش دادم رو به کار ببند تا بتونی از اطلاعاتت حفاظت خوبی به عمل بیاری.
اگه تو هم به جز ترفند های عنوان شده در این مقاله ترفند و راهکار دیگهای برای جلوگیری از لو رفتن اطلاعات خصوصی در اینترنت سراغ داری ممنون میشم اون رو در بخش کامنت به من و بقیه کاربران توضیح بدی. در آخر میخوام ازت تشکر کنم که تا آخر این مقاله با من همراه بودی و امیدوارم تونسته باشم بهت کمک کنم تا روش های جلوگیری از لو رفتن اطلاعات خصوصی در اینترنت رو به خوبی یاد بگیری و از حریم خصوصیت حفاظت کنی.
اگر سوالی درباره هر یک از راهکار های عنوان شده در این مقاله برای جلوگیری از لو رفتن اطلاعات خصوصی کامپیوتر در اینترنت داشتی، به راحتی میتونی با خدمات کامپیوتری رایانه کمک با استفاده از تلفن های ثابت : 9099071540 و شماره: 0217129 برای ارتباط از طریق موبایل تماس بگیری تا به جواب سوالاتت برسی و کارشناسان ما سوالاتت را در کمترین زمان پاسخ می دهند و ابهاماتت را برطرف می کنند.