عدهای از افراد بر این باورند که بدافزارها برنامههای بیخطری هستند!
اما باید این موضوع را برایتان گوشزد کنیم که اغلب بدافزارها با ارسال اطلاعات مهممان به مجرمان سایبری باعث میشوند تا ضرر و زیانهای مالی زیادی به ما وارد شود.
با وجود اینکه دو سیستم عامل اندروید و ios در آپدیتهای مختلفی که از آنها به بازار عرضه میشود امنتر از قبل شده اند، اما ممکن است به دلایلی مثل روت کردن گوشی اندروید یا جیلبریک گوشی آیفون این دیوایسها در معرض ورود بدافزار قرار بگیرند.
از جمله علائم رایج آلوده شدن گوشی به بدافزار میتوان به کاهش سرعت گوشی، مصرف بیش از حد باتری و افزایش دمای گوشی اشاره نمود.
ما در این مقاله قصد داریم بعد از بررسی علائم رایج آلوده شدن موبایل به بدافزار، اقدامات فوری که بعد از این موضوع میبایست انجام دهید تا از ضرر و زیانهای بیشتر پیشگیری به عمل بیاورید را هم برایتان بازگو کنیم.
بنابراین چنانچه شما هم میخواهید در این باره اطلاعات بیشتری کسب کنید با ما در ادامه مقاله همراه باشید.
اگرگوشیتان به بدافزار آلوده شد و در طول پروسه حذف آن از روی گوشی برایتان سوال یا مشکلی پیش آمد، خدمات کامپیوتری از راه دور رایانه کمک اینجاست تا به شما کمک کند.

چه علائمی به ما آلوده شدن گوشی به بدافزار را گوشزد میکند؟
هنگامی که گوشی ماه به بدافزار آلوده شود علائم مختلفی در گوشی ظاهر میگردد که در ادامه این علائم را برایتان بازگو میکنیم:
1. کاهش سرعت گوشی
اگر متوجه شدید که گوشیتان نسبت به قبل خیلی کند شده و دچار هنگ کردنهای مکرر در حین اجرای برنامههای گوناگون میشود، این موضوع میتواند نشان دهنده آلوده شدن گوشی به بدافزار باشد.
2. مصرف بیش از حد باتری
در صورتی که باتری گوشیتان نسبت به قبل سریعتر خالی میشود و این موضوع بدون اینکه هیچ اتفاق خاصی در گوشی رخ داده باشد به وجود آمده، احتمالاً گوشی به بدافزار آلوده شده است.

3. افزایش دمای گوشی
اگر فکر میکنید دمای گوشیتان به صورت غیر عادی بالا میرود، مثلاً در حین اجرای یک برنامه بسیار ساده و سبک گوشی داغ میکند، این موضوع نشان دهنده فعالیت یک بدافزار مخرب بر روی گوشی میتواند باشد.
4. باز شدن خودکار برنامهها
در صورتی که روی گوشی یک سری از برنامهها به صورت خودکار باز میشوند و به صورت مداوم تبلیغات پاپاپ در گوشی نمایش داده میشود، احتمال آلوده شدن گوشی به بدافزار وجود دارد.
5. مصرف زیاد داده
اگر فکر میکنید میزان مصرف اینترنتتان نسبت به قبل افزایش پیدا کرده ولی میزان استفاده شما از اینترنت با قبل هیچ تفاوتی ندارد، این موضوع نیز نشان دهنده فعالیت بدافزار در پس زمینه میتواند باشد.
6. تغییر در تنظیمات گوشی
در صورتی که هر نوع تغییر در بخش تنظیمات گوشی بدون اینکه خودتان کاری انجام داده باشید مشاهده کردید (مثل نصب نرمافزار جدید بر روی گوشی یا تغییر صفحه اصلی) این موضوع میتواند یک علامت هشدار برای وجود بد افزار روی گوشی باشد.
7. پیامهای متنی و تماسهای مشکوک
در صورتی که اقدام به دریافت پیامهای متنی و تماسهای مشکوک از شمارههای ناشناس کردید، ممکن است گوشیتان به بدافزار آلوده شده باشد.

8. وجود برنامههای ناشناخته روی گوشی
در صورتی که روی گوشی خود برنامههایی را میبینید که خودتان مبادرت به نصب آنها بر روی گوشی نکردهاید، احتمالاً گوشیتان به بدافزار آلوده شده است.
اقدامات فوری پس از آلوده شدن گوشی به بدافزار
در صورتی که متوجه شدید گوشیتان آلوده به بدافزار شده باید اقدامات زیر را سریعاً انجام دهید:
1. راه اندازی گوشی در حالت امن
با راهاندازی گوشی در حالت امن برنامههای شخص ثالث غیرفعال میشود و امکان فعالیت بدافزار بر روی گوشی سلب میگردد.

📌اگر میخواهید بدانید بد افزار چیست بر روی این لینک کلیک کنید.
برای دریافت راهنمایی بیشتر درباره نحوه راهاندازی گوشی در حالت امن میتوانید با کارشناسان رایانه کمک با استفاده از تلفن های ثابت : 9099071540 و شماره: 0217129 برای ارتباط از طریق موبایل تماس بگیرید تا به جواب سوالاتتان برسید.
2. حذف برنامههای مشکوک از روی گوشی
در اولین فرصت لیست برنامههای نصب شده روی گوشی را چک کرده و برنامههایی که مشکوک هستند را سریعاً از روی گوشی حذف کنید.
3. نصب آنتی ویروس معتبر بر روی گوشی
با نصب یک آنتی ویروس خوب بر روی گوشی به راحتی میتوان اقدام به شناسایی و حذف بدافزارهای موجود بر روی آن نمود.

اگر میخواهید بدانید آنتی ویروس چیست بر روی این لینک کلیک کنید.
4. برگرداندن گوشی به تنظیمات کارخانه
از این راه حل به عنوان گزینه آخر استفاده کنید!
چرا که اجرای این راهکار باعث پاک شدن کلیه دیتاهای شما از روی گوشی خواهد شد.
5. عدم استفاده از وای فایهای عمومی و ناامن
یکی از راههای اصلی نفوذ بدافزارها به گوشی وای فایهای عمومی میباشد.
بنابراین تا حد ممکن از استفاده از این وای فایها اجتناب کنید.
6. لینکها و فایلهای ناشناس را باز نکنید
به هیچ عنوان نباید روی لینکها یا فایلهایی که از منابع ناشناس دریافت شده است کلیک کنید و اقدام به باز کردن آنها کنید.
7. آپدیت کردن سیستم عامل و برنامههای موجود بر روی گوشی
در نسخههای آپدیت یک سری وصلههای امنیتی گنجانده شده که اقدام به محافظت از گوشی در برابر تهدیدات جدید میکند.
بنابراین بهتر است تا حد ممکن هم سیستم عامل گوشی و هم برنامههای نصب شده بر روی گوشی را به روز نگه دارید.

جمع بندی
در این مقاله بعد از بررسی علائم رایج آلوده شدن گوشی به بدافزار، اقدامات فوری که بعد از متوجه شدن این موضوع میبایست انجام شود را برایتان بازگو کردیم.
در نظر داشته باشید که بلافاصله بعد از اینکه متوجه شدید گوشیتان به بد افزار آلوده شده باید اقدامات فوری برای حذف بدافزار از روی گوشی را انجام دهید تا ضررهای کمتری به شما وارد شود.
اگر به جز موارد عنوان شده در این مقاله موارد دیگری نیز وجود دارند که به عنوان علامت آلوده شدن گوشی به بدافزار میتوانند معرفی شوند، ممنون میشویم این موارد را در بخش کامنت به ما و سایر کاربران بازگو کنید.
در آخر از شما تشکر میکنیم که تا آخر این مقاله با ما همراه بودید و امیدواریم توانسته باشیم اطلاعات خوب و مفیدی در خصوص این موضوع در اختیارتان قرار دهیم.
برای رفع هرگونه ابهام یا سوال در خصوص نحوه حذف بدافزار از روی گوشی، میتوانید با شماره 9099071540 (از طریق تلفن ثابت) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما تماس حاصل فرمایید. همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند.