مرکز پاسخگویی تلفنی به سوالات رایانه ای و موبایلی 9099071540 (تماس با تلفن ثابت) - 0217129 (تماس با موبایل)
تماس با کارشناس

علائم خرابی کارت گرافیک و نحوه حل مشکلات کارت گرافیک

  • توسط : سیما مومنی
  • انتشار: 1400/09/20 - بروزرسانی: 1402/08/03
علائم خرابی کارت گرافیک و نحوه حل مشکلات کارت گرافیک | دفتر خدمات کامپیوتری
سخت افزار کامپیوتر کارت گرافیک حل مشکل کامپیور

کارت گرافیک یکی از قطعات مهم کامپیوتری به حساب میآید و اگر قصد اجرای برنامه های گرافیکی یا بازی ویدیویی روی دستگاه خود داشته باشید، لازم است دستگاه شما graphic card سالم داشته باشد.

متاسفانه همانند اکثر قطعات کامپیوتری که خراب می‌شوند، کارت گرافیک هم مشکلات خاص خود را دارد و اگر با خطایی روبرو شود لازم است سریعا برطرف شود.

اما بسیاری از کاربران با ارور های شایع در کارت گرافیک و شیوه رفع مشکلات کارت گرافیک آشنایی ندارند. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم به صورت کامل علامت های خرابی کارت گرافیک کامپیوتر و لپ تاپ اشاره کنیم. پس با من همراه باشید.

 

آیا خرابی سیستم یکی از علائم خرابی کارت گرافیک است؟

لازم است بدانید که کارت‌های گرافیکی آسیب دیده می‌توانند باعث از کار افتادن سیستم شما شوند. مشکلاتی نظیر...

🔴 هنگ کردن کامپیوتر

🔴 نمایش صفحه آبی مرگ

🔴 برفکی شدن صفحه مانیتور کامپیوتر یا لپ تاپ

🔴 هنگ گردن صفحه مانیتور

🔴 روشن و خاموش شدن ماینتور با سرعت زیاد

🔴 خاموش شدن یهویی کامپیوتر

از مجموعه مواردی است که وقتی نشان از کارت گرافیک خراب میدهد. به همین دلیل در ادامه میپردازیم که چه روش های ساده ای برای تشخصی کارت گرافیک خراب وجود دارد و روش رفع آن آنها چکونه است.

توجه داشته باشید که موارد گفته شده ممکن است علاوه بر خرابی گرافیک کامپیوتر، مشکل دیگری هم داشته باشد، به همین دلیل پیشنهاد میکنم اگر در هر بخش از این مقاله با سوال یا مشکل خاصی روبرو شدید، با شماره های 9099071540 یا 0217129 تماس بگیرید و از کارشناسان رایانه کمک مشاوره کامپیوتری تخصصی دریافت کنید.

 

1. علائم خرابی کارت گرافیک چیست؟ نمایش غیر طبیعی تصاویر

هنگامی که کارت گرافیک با مشکلی روبه رو می‌شود، صفحه نمایش کامپیوتر اولین جایی است که میتواند خرابی کارت گرافیک را به ما اطلاع دهد. مواردی مانند

🟡 کشیده شدن تصویر در صفحه نمایش

🟡 تار بودن صفحه نمایش کامپیورت و لپ تاپ

🟡 غیر طبیعی نمایش دادن رنگ در صفحه مانتیور

🟡 عدم نمایش رنگ صحیح در مانیتور کامپیوتر یا لپ تاپ

🟡 عجیب نمایش دادن رنگ ها در مانیتور

🟡 سیاه و سفید شدن صفحه مانیتور و بلافاصله رنگی شدن صفحه

🟡 نمایش نویزهایی روی صفحه نمایش

🟡 پرش صفحه کامپیوتر رو به بالا یا پایین

🟡 و در آخر مشکلی شدن کامل صفحه

همه این ها از علائم خرابی کارت گرافیک می باشد و در این زمان لازم است کارشناس متخصص سخت افزاری دستگاه شما را بررسی کرده تا مطمئن شود آیا کارت گرافیک شما خراب شده یا سوخته است.

راهکار: در این زمان بهترین کار این است که با یک متخصص کامپیوتری در ارتباط باشید. پیشنهاد ما این است که با شماره 02140774580  تماس گرفته و از کارشناسان واحد سخت افزار رایانه کمک مشاوره کامل دریافت کنید.

 

2. صدای بلند فن علایم خرابی کارت گرافیک

مورد بعدی که جزو علائم خرابی کارت گرافیک محسوب میشود، صدای بیش از حد فن های این سخت افزار است.

زمانی که شما از اپلیکیشن های گرافیکی استفاده می‌کنید تا مدل‌های گرافیکی سه بعدی را ایجاد نمایید و یا حتی هنگامی که کامپیوتر را بوت می‌کنید، ممکن است در هنگام فعالیت از سیستم صداهای بلندی را بشنوید.

 ممکن است این صدای بلند از فن سیستم باشد که سعی در خنک کردن بیشتر سیستم شما را دارد.

 اگر این فن، فن یکی از کارت‌های گرافیک شماست ممکن است نشان دهنده این باشد که چیزی درست کار نمی‌کند.

بنابراین هر گونه صدای...

🟠 صدای عجیب از کارت گرافیک

🟠 صدای ناهنجار از فن کارت گرافیک

🟠 قطع و وصل شدن فن های کارت گرافیک  (زمانی که در حال بازی کردن یا کار با برنامه گرفیکی هستید)

🟠 صدای بسیار بلند فن کارت گرافیک

🟠 و صدای نویز از فن کارت گرافیک

موارد بالا یکی از نشانه های خرابی کارت گرافیک است که لازم است سریعا بررسی شود.

راهکار: بهتر است دستگاه را خاموش کرده و فن کارت گرافیک را تمیز کنید. در صورتی که تخصصی در این زمینه ندارید بهتر است با یک متخصص کامپیوتری در ارتباط باشید.

 

3. مشکلات کارت گرافیک به دلیل هنگ کردن و کرش درایور

گاهی اوقت زمانی که دارید به طور عادی از سیستم خود استفاده می‌کنید ناگهان با صفحه سیاه ویندوز مواجه می‌شوید،

در این صورت از طریق اعلان ویندوز به شما اطلاع داده می‌شود که درایور کارت گرافیک سیستم آسیب دیده و مجددا سیستم شما ری استارت می‌شود.

هنگامی که این مشکل برای سیستم شما رخ داد، کامپیوتر شما خراب نمی‌شود اما در صورتی که این اتفاق تکرار شود می‌تواند آزار دهنده باشد.

در این حالت لازم است آخرین نسخه درایور کارت گرافیک خود را دانلود کرده و آن را نصب کنید. در صورتی که به محیط ویندوز کامپیوتر خود دسترسی ندارید بهتر است با یک دستگاه دیگر درایور را دنلود کرده و از طریق safe mode آن را نصب کنید.

 

4. سیاه شدن صفحه، مشکل کارت گرافیک های سوخته یا نیم سوز شده

بعضی مواقع که خرابی و آسیب کارت گرافیک بسیار زیاد باشد شما با یک صفحه سیاه روبه رو می‌شوید.

در این حالت تشیخصی اینکه آیا مانیتور به مشکل خورده یا کارت گرفیک سوخته کمی سخت است و لازم است چند کار را انجام دهید.

🟠 ابتدا کامپیوتر خود را به یک مانیتور دیگر متصل کنید (میتوانید لپ تاپ یا کیس را به تلویزیون متصل کنید) اگر باز هم تصویری مشاهده نکردید، یعنی مشکل از کارت گرافیک است.

🟠 سپس کارت گرافیک را جدا کرده و کابل مانیتور را به مادربرد متصل کنید، اگر تصویر دیده شد، یعنی کارت گرافیک سوخته یا نیم سوز شده.

🟠 علائم خرابی کارت گرافیک سوخته و نیم سوز شده شبیه به هم است و لازم است برای مطمئن شدن از این موضوع حتما با یک کارشناس متخصص در ارتباط باشید.

موارد بالا حزو اصلی ترین علائم خراب شدن کارت گرافیک در بین کاربران هستند که سعی کردیم به صورت کامل درباره هر کدام صحبت کنیم. در ادامه اشاره میکنیم که چطوری مشکل کارت گرافیک را رفع کنیم؟

 

نحوه حل مشکلات مربوط به کارت گرافیک    

با اینکه در موارد فوق بسیاری از علائم خرابی کارت گرافیک را نشان می‌دهد، علاوه بر آن مواردی وجود دارد که بهتر است قبل از خرید کارت گرافیک جدید آن ها را انجام دهید و برای حل این مشکلات سعی کنید:

 

1. درایورهای کارت گرافیک را بروزرسانی کنید

به این مورد توجه کنید که اگر درایورهای کارت گرافیک خود را به روز رسانی نکنید، می‌توانند برای شما مشکل ساز شوند.

ممکن است درایورهای شما از کار افتاده باشند، در این صورت باعث می‌شوند هنگام اجرای بازی‌های جدیدتر مشکلاتی را ایجاد نمایند. اگر کارت گرافیکی شما قدیمی باشد، درایورهای جدیدتر خرابی‌های بیشتری را می‌توانند به بار آورند.

برخی اوقات که کارت گرافیک شما جدید و درایورها به روزرسانی شده‌اند اگر باز هم سیستم شما خراب شد می‌توانید مشکل را از طریق مراحل زیر بررسی کنید و آن را رفع نمایید.

اگر مدتی است که درایورهای کارت گرافیک خود را بروزرسانی نکرده‌اید بسته به نوع کارت گرافیکی که دارید می‌توانید از طریق سایت دانلود نرم افزار کاربردی رایانه کمک، بروزرسانی درایور کارت گرافیک را انجام دهید.

 اگر جدیدا درایورهای سیستم خود را بروزرسانی کرده‌اید سعی کنید، سیستم خود را به ورژن درایور قبلی خود ریکاوری کنید و یا درایورهای قدیمی تر را از طریق CD مورد نظر نصب نمایید.

 

2. جلوگیری از خرابی کارت گرافیک با خنک نگه داشتن آن

این را در نظر داشته باشید که کارت گرافیک شما ممکن است به دلیل گرمای بیش از حد مشکلاتی را تجربه کند.این امر به ویژه در هنگام رندر کردن کارهای سه بعدی رخ می‌دهد.

بنابراین در این صورت لازم است دمای کارت گرافیک خود را بررسی نمایید و مشاهده کنید که چقدر داغ می‌باشد.

شما می‌توانید با جدا کردن کارت گرافیک و تمیز کردن هر گونه گرد و غبار از روی کارت گرافیک با استفاده از هوای فشرده، از ایجاد گرمای بیش از حد جلوگیری نمایید.

حتی می‌توانید کارت گرافیک خود را باز کرده و خمیر سیلیکون آن را تجدید نمایید.

دقت کنید که این کار نباید توسط افراد مبتدی انجام شود. اما اگر مایل بودید خودتان این کار را انجام دهید می‌توانید از ابزارهایی جهت تنظیم فن کارت گرافیک که وجود دارند استفاده کنید.

 

3. مطمئن شوید که کارت گرافیک به درستی در جای خود قرار گرفته است

توجه کنید که لازم است کارت‌های گرافیک به درستی در اسلات PCI قرار داده شوند وگرنه دیر یا زود با نشانه خرابی کارت گرافیک کامپیوتر یا لپ تاپ خود روبرو میشوید.

 کارت‌های گرافیک برای کار کردن نیاز به انرژی دارند که آن را از طریق مادربرد و یا پاور سیستم میگیرد پس مطمئن شوید که کارت گرافیک انرژی مورد نیازش را دریافت می‌کند. اگر هر دوی این موارد به درستی کار نکنند باعث بروز مشکلاتی در کارت گرافیک شما می‌شود.

در مورد کامپیوتر ها این مورد بسیار صدق میکند که به دلیل جابهجایی، سرویس یا ارتقا کیس کامپیوتر سایر قطعات شُل شده باشند اما در لپ تاپ ها به دلیل اینکه سایز قطعات به مادربرد چسبیده است خیلی کم پیش میآید.

پس اطمینان حاصل کنید که کارت گرافیک بدرستی در داخل اسلات قرار گرفته و شُل نیست. اطمینان حاصل کنید که کابل اتصال ، برق مورد نیاز برای عملکرد درست کارت گرافیک را تامین می‌کند.

 

4. کابل ویدیو گرافیک کارت را چک کنید

اگر کابلی که کارت گرافیک را به سیستم شما وصل می‌کند خراب شده باشد باعث ایجاد مشکلات مختلفی می‌شود.

اگر این اتفاق برای شما پیش آمد اطمینان حاصل کنید که کابل ویدیو از هر دو طرف به درستی وصل شده و یا کابل را عوض نمایید.

 

5. سایر قطعات را بررسی کنید.

گاهی اوقات اشکالات بصری ممکن است به کارت گرافیک شما مربوط نبوده و نشانه ای از خرابی مانیتور باشد. اگر هیچ کدام از موارد بالا برای شما جواب نداد، سعی کنید که مانیتور یا کارت گرافیک خود را عوض نمایید.

 

6. کارت گرافیک جدید خریداری کنید

و در آخر امکان دارد که خرابی کارت گرافیک جدی باشد. در این مواقع دیگر راهکاری برای علائم خرابی کارت گرافیک کامپیوتر وجود ندارد و لازم است به صورت کامل آن را تعویض کنید.

برای این منظور پیشنهاد میکنم نگاهی به مقاله " بهترین کارت گرفیک های کامپیوتر" داشته باشید تا بتوانید دید بهتری نسبت به این موضوع داشته باشید.

 

سخن آخر

همانطور که می‌دانید کارت گرافیک برای نمایش تصاویر گرافیکی سه بعدی استفاده می،شوند، اما گاهی می‌تواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد. ما در این مقاله به شما آموختیم که علائم خرابی کارت گرافیک چیست و همچنین می‌دانید که برای عیب یابی کارت گرافیک خود باید چه کار هایی را انجام دهید.

 امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد. چنانچه در این مورد با مشکلی روبه رو شدید می توانید از طریق شماره های ۹۰۹۹۰۷۱۵۴۰ و ۰۲۱۷۱۲۹ با کارش کارشناسان شرکت رایانه کمک تماس برقرار کرده و مشکل خود را به صورت تلفنی حل نمایید. 

نظرات :
اولین نظر را ثبت کنید

برای این مطلب تابحال نظری ثبت نشده است. اولین نفر باشید

ارسال نظر :

به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد

عملیات انجام شد