نحوه عملکرد gps به چه صورت می باشد ؟
Gps برخلاف تصورات عام بدون نیاز به اینترنت و هرگونه سیستم شبکه دیگری به تنهایی عمل می کند و نحوه کار آن بدین صورت است که موقعیت جغرافیایی دستگاهی که مجهز به سنسور gps می باشد ابتدا توسط ۴ ماهواره از مجموع ماهواره های فعال در مدار زمین شناسایی شده و برای آن ارسال می شود سپس توسط یک برنامه به صورت گرافیکی بر روی نقشه نمایش داده می شود .
این داده ها بین گیرنده و ماهواره ها با سرعت بسیار زیاد و در فواصل زمانی بسیار کوتاه بروزرسانی می شوند برای همین است که زمانی که حتی در داخل اتومبیل با سرعت در حال حرکت می باشید محل دقیق شما در لحظه نمایش داده می شود.نحوه نمایش موقعیت مکانی به سه شکل شروع داغ ، شروع گرم و شروع سرد:
شروع داغ gps چیست؟
طبق گفته های ناجیان رایانه کمک شروع داغ یا hot start زمانی می باشد که گیرنده نسبت به موقعیت قبلی خود همچنان موقعیت ثابتی دارد و یا موقعیت آن بسیار کم تغییر کرده است در این شرایط که اصولا کمتر هم پیش می آید ماهواره خیلی سریع موقعیت دستگاه را ارسال کرده و در دستگاه نمایش داده می شود
شروع گرم gps چیست ؟
شروع گرم یا warm start زمانی رخ می دهد که دستگاه آخرین موقعیت یافت شده و زمان utc را در اختیار دارد ولی اطلاعات قرارگیری ماهواره ها را در دسترس ندارد در این حالت زمان زیادی صرف همگام سازی با ماهوره صرف می شود و نسبت به حالت اول زمان بیشتری نیاز می باشد تا موقعیت مکانی به صورت دقیق به دست بیاید. اما همچنان نسبت به حالت سوم یا همان حالت شروع سرد بسیار سریعتر می باشد
شروع سردgps چیست ؟
شروع سرد یا cold start زمانی می باشد که گیرنده و ماهواره هیچ اطالاعاتی از یک دیگر ندارند و ابتدا گیرنده سیگنال هایی را برای ماهواره ها ارسال کرده سپس ۳ ماهواره از مجموع ماهواره های سیستم gps که فاصله نزدیکتری به دستگاه گیرنده دارند موقعیت دقیق دستگاه را شناسایی کرده زمان خود را با زمان utc دستگاه همگام می کنند و سپس موقعیت را برای دستگاه درخواست کننده ارسال می کنند. با توجه به اینکه میزان داده تبادل شده در این روش بسیار بیشتر از دو حالت قبل می باشد در این حالت زمان شناسایی دقیق موقعیت مکانی دستگاه بسیار بیشتر از حالت های قبلی می شود
سیستم جی پی اس یکی از دقیق ترین تکنولوژی های موجود است و دقت آن در حد مکان یابی نقطه ای است. این ویژگی در ردیاب خودرو نیز چنین دقتی داشته و مکان یابی را در محدوده ای بین ۲ تا ۵ متر ردیابی می کند.
بیشتر کاربران رایانه کمک در مورد Agps سوالاتی از ما می پرسند همانند A-GPS چه نقشی در ردیاب ایفا می کند؟ یا نحوه کار Assisted GPS چگونه است؟ و به علت کمکی بودن می پرسند آیا آی جی پی اس یک سیستم مجزا از ردیاب است؟ به همین علت ما در این مقاله به برسی دقدق تری از Agps می پردازیم.
Agps مخفف چه عبارتی می باشد و چه کاربرد های دارد ؟
Agps مخفف عبارت assisted gps یا سیستم موقعیت یاب جهانی کمکی یک سیستم جدید می باشد. در این سیستم اطلاعات موقعیت مکانی در بازه های زمانی معین دانلود و ذخیره می شود تا به کمک آن سرعت مکان یابی دستگاه دریافت کننده بسیار بالا برود در این سیستم به دو صورت ذخیره سازی موقعیت مکانی صورت میگیرد در اولین روش داده ها بر روی خود دستگاه دریافت کننده ذخیره می شوند و به همین دلیل سرعت مکان یابی در این حالت بسیار بالا می باشد اما این روش یک مشکل اساسی دارد و آن هم این است که به مرور زمان این داده ها حجم بالایی از حافظه دستگاه گیرنده را اشغال می کند. در روش دوم که روش بهینه تری نیز می باشد ماهواره ها به کمک برج های سلولی (نزدیکترین برج به دستگاه) یک مثلث تشکیل داده و موقعیت دستگاه را به سرعت شناسایی می کنند در این روش دیگر نیاز به ذخیره سازی داده نمی باشد اما به دلیل استفاده از برج های سلولی همواره نیاز می باشد که دستگاه گیرنده در یک شبکه سلولی ثبت و فعال شده باشد.
GLONASS چیست؟ و چه کاربردی دارد؟
GLONASS ابزاری مشابه GPS که شاید از وجودش هم مطلع نبودید
که توسط کشور روسیه راه اندازی و فعال شده است این سیستم تا سال ۲۰۰۰ به دلیل کمبود تعداد ماهواره کافی در مدار سطح پوشش دهی بسیار ضعیفی داشت اما هم اکنون با افزایش تعداد ماهواره ها تقریبا تمامی نقاط جهان را تحت پوشش قرار می دهد. بعضی از دستگاه ها مخصوصا گوشی های تلفن همراه از هردوی این تکنولوژی ها بهره می برند بنابرین می توانند هم با سرعت بیشتر و هم با دقت خیلی بیشتر ( در بعضی مواقع بسته به نوع سنسور دستگاه تا فاصله دو متر ) موقعیت دستگاه را شناسایی کنند.
نرم افزار های محبوب gps در گوشی های تلفن همراه:
شرکت ها و نرم افزار های مختلفی به کمک سیستم های gps و گلوناس در حال سرویس دهی در زمینه های مختلف سرویس های موقعیت یابی می باشند که بعضی از بهترین این ابزار ها که در ایران هم سرویس دهی قابل قبولی دارند میتوان به سرویس نرم افزار ویز و گوگل مپ اشاره کرد. هردوی این برنامه ها هم بر روی سیستم عامل اندروید و هم ios قابل دانلود و استفاده می باشند برای دانلود و نحوه استفاده از این برنامه ها نیز میتوانید با کارشناسان رایانه کمک تماس حاصل فرمایید.
برنامه waze
این برنامه که به کمک محیطی کاربرپسند در بین کاربران ایرانی طرفدار های زیادی دارد علاوه بر سیستم موقعیت یابی سریع و دقیق به کمک سیستم گزارش دهی کاربران امکانات مختلف دیگری را در کنار سیستم موقعیت یابی خود ارائه می دهد از جمله این امکانات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱.سیستم گزارش ترافیک سریع
۲.سیستم گزارش موقعیت های اضطراری
۳.سیستم شناسایی و اعلان دوربین های کنترل سرعت جاده ای
۴. سیستم راه یابی گویا
امیدوارم از مطلب Gps چیست؟ که توسط تیم تولید محتوای رایانه کمک تهیه و تنظیم شده است استفاده لازم و کافی را برده باشید در صورتی که هرگونه سوال درباره این مقاله و یا موضوعات مرتبط داشتید میتوانید با مشاوره ی کامپیوتری در مجموعه رایانه کمک تماس بگیرید تا کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی سوالات شما باشند.