چه عواملی منجر به خرابی لپ تاپ میشود ؟ و چطور یک لپتاپ ممکن است آسیب ببیند ؟
خیلی از مواقع کارهایی با لپ تاپ خود انجام می دهید و اصلا فکر نمیکنید ممکن است با همین کارهای کوچک و به ظاهر بی اهمیت به لپ تاپ خود آسیب بزنید اما بابد بگوییم که بسیاری از کارهایی که به ظاهر ساده هستند میتواند آسیب جدی به لپ تاپ وارد کند و متاسفانه از عمر مفید دستگاه یا قطعات دستگاه بکاهد.
در این مطلب از سری اموزش های شرکت پشتیبان کامپیوتری رایانه کمک به سوال مهمی که میتونه دغدغه بسیاری از شماها باشه یعنی عوامل خرابی لپ تاپ چیست؟ و چگونه ممکن است این اتفاق برای کامپیوتر ما بیوفتد ؟ پاسخ میدهیم. در ادامه همراه مشاور کامپیوتر رایانه کمک باشید
عوامل خرابی لپ تاپ چیست؟
یکی از مسائلی که میتواند بر میزان عمر لپتاپ تاثیر بگذارد نحوه استفاده ما از آن است ، استفاده نادرست و عدم توجه به نگهداری درست لپتاپ میتواند دستگاه شما و یا قطعات مهم دستگاه را زودتر خراب کند. در این مطلب که از سری مطالب آموزشی برای افزایش آگاهی در استفاده از وسایل الکترونیکی منتشر کرده ایم نشانه های خراب شدن لپ تاپ را بررسی خواهیم کرد و راهکارهایی درباره این موارد را بررسی خواهیم کرد. در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا با بسیاری از مواردی که میتواند منجر به آسیب لپتاپ شما شود آشنا شوید.
در این مطلب موارد زیادی را بررسی خواهیم کرد که از مهمترین دلایل آسیب به لپتاپ میتوانیم به لیست زیر اشاره کنیم
تشخیص علت خرابی لپ تاپ
قبل از هر چیز شما نیاز به تشخیص علت خرابی قسمت های مختلف لپ تاپ و پیشگیری از آنها را دارید به عنوان مثال :
مادربرد (Motherboard) : حساس به نوسانات برق است بنابراین در نظر داشته باشید که اتصال مستقیم لپتاپ به برق هرچند برای باتری دستگاه میتونه مفید باشه اما ممکنه مادربرد آسیب ببینه بنابراین حتما از محافظ برق استفاده کنید.
پورت ها (Ports) : بسیار حساس به گرد و غبار هستند لپتاپ خود را در جایی قرار دهید که پورت های دستگاه خاک و گرد و غبار نگیرد
پردازنده اصلی (CPU) : حساس به گرمای بیش از حد است ، و استفاده ی مداوم از کول پد دستگاه به شما عزیزان توسه میشود
رم (RAM) : حساس به محاسبات سنگین و ویروس است بنابراین در نظر داشته باشید که نرم افزار های بسیار سنگین را بر روی سیستم های ضعیف نصب نکنید و همچنین همیشه یک آنتی ویروس اورجینال بر روی سیستم خود داشته باشید در نظر داشته باشید که برای خرید آنتی ویروس میتوانید به سایت اصلی رایانه کمک مراجعه کنید
بلندگوها (Speakers) : حساس به مایعات و ضربه هستند بنابراین از شستشوی لپتاپ خود با الکل و مایعات دیگر خودداری کنید
هارد دیسک (Hard Disk Drive) : حساس به تکان و ضربه در زمان روشن بودن دستگاه، که حتی ممکن است تا ۸۰ درصد آسیب به اطلاعات وارد نماید. اگر هارد شما صدا میده میتونید از این مطلب متوجه بشین که صدای هارد دیسک برای چه موضوعی میتونه باشه
تاچپد (Tuch pad) : حساس به مایعات یا فشار سنگین
کیبورد (Keyboard) : حساس به مایعات و فشار سنگین مانند زمانی که کیبورد خود را تمیز میکنید
صفحه نمایش (Display) : حساس به گرد و غبار و ضربه و اصابت اشیای نوک تیز
مودم داخلی لپتاپ (Modem) : اتصال اشتباه به پریز برق منجر به خرابی این مودم میشود
کارت گرافیک (VGA) : بسیار حساس به گرما است بنابراین در نظر داشته باشید که همیشه برای لپتاپ خود از یک کول پد استفاده کنید
خرابی لپ تاپ به واسطه قرار دادن دستگاه بر روی سطوح نرم
اگر شما هم از آن دسته از افراد هستید که از داغ شدن بیش از حد لپ تاپ خود شکایت میکنید . اولین نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که داغ شدن لپ تاپ پس از ساعتها کار سنگین یک امری طبیعی است. اما خب با توجه به لیستی که در بالا دیدین ، داغ شدن لپتاپ میتواند سخت افزارهاهای اصلی و سایر قطعات لپ تاپ را خراب کند. و منجر به خرابی لپتاپ شود، اجزای اصلی که با داغ شدن خراب میشوند، باتری، فنها ، کارت گرافیک و پردازندهها هستند. لازم است نشانه های مختلف را در این زمینه در نظر داشته باشید و به آنها توجه کنید. در غیر این صورت مجبور میشوید هزینه زیادی برای تعمیر کردن یا خرید مجدد لپ تاپ را داشته باشید.
برای جلوگیری از داغ شدن لپتاپ، از قرار دادن لپ تاپ بر روی سطوح نرم و مخملی جدا خودداری کنید. چنین سطوحی منجر به قطع جریان هوا میشود یعنی فن لپتاپ به درستی نمیتواند کار خود را انجام دهد بنابراین چون لپ تاپ نمیتواند گرمای تولید شده از قطعات مختلف را آزاد کند، داغ میشود.
اصولا دریچههای هوایی که برای فن لپ تاپ در نظر گرفته شده است ،در پایین لپ تاپ قرار دارند بنابراین اگر از کول پد استفاده نکنید و یا لپتاپ را بر روی سطوح پارچه ای و نرم افز قرار دهید نمیتوانند گرما را خارج کنند.
حتما بخوانید : اگر احساس میکنید فن لپتاپ به درستی کار نمیکند حتما مطلب رفع مشکل فن لپتاپ رو مطالعه کنید
بنابراین، برای جلوگیری از خرابی لپ تاپ و یا بهتر بگوییم خرابی قطعات لپتاپ به دلیل گرمای بیش از حد حتما آن را روی میز بگذارید. و از هر کاری که موجب داغ شدن بیش از حد لپ تاپ در طولانی مدت میشود خودداری کنید به عنوان مثال از نرم افزار های خیلی سنگین بر روی لپتاپ خود برای مدت طولانی تر استفاده نکنید بهتر است برای کارهای سنگین از کامپیوتر استفاده کنید چرا که سیستم خنک کننده کامپیوتر بسیار با لپتاپ متفاوت است .
داغ کردن لپتاپ از اصلی ترین عوامل خرابی لپ تاپ به شمار میرود
یکی دیگر از عواملی که منجر به خرابی لپتاپ میشودشارژ بیش از حد باتری لپتاپ است ما در مطلب 20 نکته نگهداری لپتاپ به شما تمامی نکات مرتبط با این مورد رو گفتیم سعی کنید این نکات ساده اما در عین حال مهم رو حتما رعایت کنید تا از خراب شدن باتری لپتاپ خود جلو گیری کنید ، اما علت خرابی باتری لپ تاپ میتواند متفاوت باشد. هر چقدر هم شما یک لپتاپ با کانفیگ خیلی بالا تهیه کنید، دستگاه شما در ابتدای خرید ساعات بیشتری کار میکند و به تدریج از طول عمر باتری آن کم میشود. به صورت طبیعی ظرفیت باتری های لیتیومی با گذشت زمان و شارژ و دشارژ شدن های مکررر میتواند کم و کمتر شود. اگر شما از آن دسته از کاربران هستید که صبر میکنید تا میزان شارژ باتری صفر شود یا دستگاه خاموش شود تا مجدد دوباره آن را دوباره شارژ کنید باید این عادت اشتباه خود را تغییر دهید. باتری لپ تاپ خود را زمانی که نشانگر شارژ فعال میشود و به شما آلارم کم بودن شارژ باتری لپتاپ را نشان میدهد، به برق وصل کنید. زمانی که شارژ آن حداقل ۳۰ درصد است. هر از گاهی هم از شارژ کردن باتری خودداری کنید. این عمل بر تعداد چرخه شارژ باتری تاثیر میگذارد. که در مطلبی که به آن اشاره کردیم در رابطه با کالیبره کردن باطری لپتاپ صحبت کردیم این عمل به نوعی کالیبره به شمار میرود
عیب یابی لپ تاپ به دلیل عدم استفاده از محافظ برق
یکی از اشتباهات رایجی که اکثر افراد انجا میدهد در هنگام استفاده از لپ تاپ، عدم استفاده از محافظ برق است. شاید شما هم این فکر را دارید که آداپتور کابل شارژر لپ تاپ کفایت میکند اما متاسفانه این گونه نیست. جریان برقی که بدون محافظ به دستگاه شما میرسد خاموش و روشن کردن مداوم سایر لوازم خانه به صورت مداوم تغییر پیدا میکند. این گونه افزایش جریان برق منجر میشود بر مدارهای لپ تاپ شما تاثیر منفی بگذارد. برای همین موضوع بهتر است از محافظ برق استفاده کنید تا نوسانات برق روی لپ تاپ تاثیر منفی نگذارد.مخصوصا زمانی که شما باتری لپتاپ خود را جدا کرده اید.
علت خرابی لپتاپ به دلیل تمیز نکردن لپ تاپ
یکی از عوامل خرابی لپ تاپ میتواند کثیف شدن آن باشد. خیلی تفاوتی نمیکنه که از لپ تاپ با کانفیگ پایین دارین استفاده میکنید یا از یک لپتاپ با کانفیگ بسیار بالا در حال استفاده هستید در هر صورت باید آن را تمیز کنید. وقتی گرد و غبار در لپ تاپ جمع شود، دستگاه زودتر داغ میکند. زیرا آلودگیها جریان هوا را مسدود میکنند. این گونه فن و سایر قطعات نمیتوانند به درستی کار کنند. همیشه لپ تاپ خود را با دقت و ظرافت تمیز کنید. اجازه ندهید جریان هوا بسته شود. حتی اسکرین لپ تاپ هم باید تمیز شود زیرا موجب گرم شدن دستگاه خواهد شد. اگر صفحه لپ تاپ لمسی است، حتما باید تمیز شود زیرا در عملکرد آن تاثیر منفی می گذارد.
پیشنهاد مطلب: مقاله علت سیاه شدن صفحه لپ تاپ مطالعه کنید.
خراب شدن لپ تاپ به دلیل سرچ ناامن در اینترنت
یکی از دلایل خرابی لپ تاپ سرچ ها و گشت و گذار در صفحات ناامن اینترنتی است بنابراین ممکن است دلیل خراب شدن لپ تاپ ما نصب نکردن یک آنتی ویروس خوب بر روی دستگاه باشد. توجه داشته باشید که هرگز بدون آنتی ویروس در اینترنت گشت و گذار نزنید. کار ویروس ها این است ، ویروسها فایلهای سیستمی شما را مورد هدف قرار میدهند و هدف اصلی آسیب رساندن به فایل های شما است. زمانی که این فایلها خراب شوند، عملکرد لپ تاپ شما نیز دچار اختلال میشود.اما با یک آنتی ویروس خوب شما میتوانید از اطلاعات شخصی خود هم محفاظت کنید. در نظر داشته باشید که همیشه از برنامه های اصل استفاده کنید و از نصب کردن هر برنامهای که انتشار دهنده آن را نمیشناسید و یا از سایت معتر دانلود نکردین بر روی سیستم خود خودداری کنید ، حتما میدانید که برای نصب نرم افزار های مختلف میتونید از سایت دانلود نرم افزار رایانه کمک استفاده کنید تمامی نرم افزار های موجود در این سایت را ما بررسی کرده ایم و شما میتوانید با خیال راحت از این نرم افزار ها استفاده کنید. برنامهها را پیش از نصب اسکن کنید. سیستم خود را هم هر از گاهی اسکن کنید. روی هر لینکی کلیک نکنید و از هر سایتی دانلود نکنید.
آسیب دیدن لپ تاپ به دلیل درست استفاده نکردن از دستگاه
یکی دیگر از دلایل آسیب دیدن لپ تاپ درست استفاده نکردن از آن است یعنی ممکن است به درستی لپتاپ خود را حمل نکنید یا دستگاه را در جای مرطوب نگه داری کنید و یا بر روی میز مناسب دستگاه را قرار ندهید
درست است که جا به جایی لپ تاپ بسیار سادهتر از جا به جایی کامپیوتر دسکتاپ است اما این امر به این معنا نیست که لپ تاپها محکمتر هستند، بلکه لپ تاپ ها دیوایس هایی هستند که میتوانید آنها را در مکان های مختلف استفاده کنید بنابراین عدم احتیاط در حمل آن موجب آسیب جدی به قطعات لپ تاپ میشود. توجه کنید که همیشه درب لپ تاپ را به آرامی و با دقت باز و بسته کنید. از ریختن مایعات بر روی لپ تاپ جدا خودداری کنید. از دلایل و نشانه های خرابی مادربرد و همچنین کیبورد لپ تاپ همین مایعات است! متاسفانه خیل از کاربرها با پارچه هایی که آب آنها گرفته نشده دستگاه خود را تمیز میکنند و اصلا به این موضوع توجهی ندارند که آبی که از پارچه خارج میشود هم به کیبورد و هم به مادربرد دستگاه میتونه آسیب بزنه و میدونید که گاهی یک شوک فیزیکی میتونه منجر به از دست رفتن تمامی دادههای شما شود.
به هیچ عنوان لپ تاپ خود را از گوشه و لبه آن بلند نکنید. درب لپ تاپ را بیش از حد باز نکنید.چرا که رابط های بین ال سی دی و مین برد آسیب میبینند، همچنین هرگز ، نباید لپ تاپ را با درب و اسکرین آن بلند کنید. بلند کردن لپ تاپ با یک دست می تواند فشار زیادی به بدنه آن وارد کند، که این باعث خرابی لپتاپ میشود ، بنابراین درب آن را محکم باز نکنید. از کیفی مقاوم برای حمل کردن آن استفاده کنید. فشار زیاد به آن وارد نکنید. برای استفاده از لپ تاپ آن را روی سطح صاف قرار دهید تا فن لپتاپ به درستی کار کند.
خرابی هارد های hdd در لپتاپ
لپ تاپ هایی که قدیمی تر هستند و مدل هایی که دارای هارد HDD هستند، بیشتر احتمال آسیب پذیر را دارند چرا که هارد HDD دارای قطعه ای متحرک یا به عبارتی قطعه ای مکانیکی است در صورتی که هارد SSD چنین قطعه مکانیکی را ندارد برای اطلاعات بیشتر مطلب تفاوت hdd و ssd را مطالعه کنید . هاردهای قدیمی را نباید در حین اجرای برنامههای سنگین تکان دهید. البته در مجموع بهتر است هر گونه لپ تاپی را در حین اجرای برنامه و استفاده از هارد، تکان ندهید و جا به جا نکنید.
خرابی کامپیوتر و لپتاپ با تمیزی بیش از حد
همه ما میدونیم که هر چیزی حدی داره، حتی تمیز کردن لپ تاپ هم برای خودش حدی داره نباید بیش از حد دستگاه رو تمیز کنید البته منظورمون تمیز نگه داشت فیزیکی نیست بلکه تمیزی هارد و یکپارچهسازی دیسک است خیلی خوبه که پاکسازی منظم برای هارد دیسک لپتاپ خود در نظر داشته باشید اما اگر از برنامههای نامعتبر و رجیستر نشده استفاده کنید، سلامت لپ تاپ خود را ممکن است به خطر میاندازید. البته خود ویندوز دارای Disk Cleanup است که میتوانید از این قابلیت ویندوز استفاده کنید اما در برخی مواقع به برنامههای قویتری نیاز دارید و در این راستا نباید از هر برنامهای استفاده کنید.
از طرفی هم اگر بخواهیم به تمیز کردن فیزیکی اشاره کنیم نباید لپ تاپ خود را با هر وسیلهای از لحاظ فیزیکی تمیز کنید. استفاده از پاککنندههای مضر و دستمالهای نامناسب امکان دارد موجب آسیب به قطعات دستگاه شود.
برای تمیز کردن اسکرین لپ تاپ از استفاده از پاک کننده های مضر جدا خودداری کنید چرا که میتواند به لپ تاپ آسیب وارد میکند. برای پاک کردن اسکرین لپتاپ به هیچ عنوان نیازی نیست از مواد شیمیایی استفاده کنید. کافی است دستمال میکروفیبر خشکی را بردارید و برای تمیز کردن اسکرین لپتاگ پارچه را به آرامی روی صفحه لپ تاپ خود بکشید. گاهی حتی با فوت کردن کیبورد و صفحه، بسیاری از گرد و غبارها از بین می روند بنابراین خیلی سخت نگیرید البته اگر در محیط هایی از لپتاپ خود استفاده میکنید که پر از گرد و غبار است حتما هر روز با یه پارچه ای که نم بسیار کمی دارد روی کیبورد لپتاپ خود را تمیز کنید .
عیب یابی و تعمیر لپتاپ به دلیل پیچ خوردگی کابلها
بسیاری از مواقع افراد کابلهای متصل به لپ تاپ را نادیده میگیرند و فراموش میکنند که این کابلهای متصل به لپتاپ هم میتوانند موجب بروز مشکل در دستگاه آنها شود چرا که نوسانات برق را به همراه دارد و قطع شدن یهویی این کابل میتونه منجر به خاموش شدن های پیاپی دستگاه شما یا قطع و وصل شدن برق برخی از قطعات دستگاه شود. بنابراین در نظر داشته باشید که اگر در کابل شارژر لپ تاپ پیچ خوردگی را مشاهده میکنید و صاف نیست، حتما پیچ و تاپ آن را باز کنید. در ضمن در نظر داشته باشید که کابل نباید زیاد کشیده شده باشد کشیدگی کابل لپتاپ باعث خرابی کابل میشود. همانطور که گفته شد همه این موارد بر ارسال جریان برق به لپ تاپ شما تاثیر گذار است، به عنوان مثال خیلی از افرار به پارگی یا خوردگی کابل شارژ لپتاپ اهمیت نمیدهند اما کابل شارژر نباید به هیچ عنوان پاره باشد. این مورد هم موجب برق گرفتگی میشود هم اختلال در ارسال جریان برق به لپتاپ را به همراه دارد.
درضمن ، امکان دارد باعث بروز مشکلات برقی در لپ تاپ شود. در نظر داشته باشید که اتصال نامناسب کابل لپتات به آن هم میتواند منجر به آسیب به لپتاپ شود ، به همین منظور توجه کنید که کابل شارژ را همیشه بررسی کنید. یکی دیگر از مواردی که بسیار دیده شده در هوا معلق بودن آداپتور شارژ است زمانی که کابل لپتاپ رو به برق متصل میکنید باید به این مورد توجه کنید که آداپتور شارژر نباید در هوا معلق باشد. دیگر کابل ها مانند کابل های USB و… هم باید سالم باشندتا آسیبی به دستگاه شما وارد نشود.
علائم خرابی لپ تاپ و قرار دادن آن در مجاور آهنربا
بهتر است برای جلوگیری از خراب شدن لپ تاپ هر گونه وسیله مغناطیسی را از آن دور کنید. لپ تاپها و کامپیوترها دارای قطعات مغناطیسی هستند. قرار دادن دیگر دستگاههای این چنینی در کنار آنها میتواند بر رفتار و عملکردشان تاثیر منفی بگذارد. از عوامل خرابی لپ تاپ در این زمینه میتوان به کند شدن آن اشاره کرد. حتی ممکن است به هارد دیسک آسیب وارد شود. این گونه دادههای شما از دست خواهند رفت. پس هر گونه دستگاههای مغناطیسی را از لپ تاپ دور کنید.
نابودی لپتاپ با قرار دادن وسیله روی آن
یکی دیگر از عوامل خرابی لپ تاپ، قرار دادن وسیله روی آن است. لپ تاپ میز کار نیست! هر چقدر هم لپ تا محکم باشد نباید چیز محکمی را روی آن بگذارید. فرقی ندارد آن وسیله چه باشد. گوشی، خودکار، دفترچه و…! هر گونه وسیله ای می تواند به بدنه لپ تاپ آسیب برساند و قطعات درونی آن را درگیر کند. اجازه ندهید حیوانات خانگی روی آن بنشینند. لیوان چای و… را روی لپ تاپ قرار ندهید. ممکن است لیوان بیافتد و مایعات به درون دستگاه نفوذ پیدا کنند.
دلیل خراب شدن لپ تاپ: غذا خوردن در حین کار با دستگاه
خرده غذا یکی از آفات سلامتی لپ تاپ است. وقتی در حین کار مشغول به خوردن غذا میشوید، تکهها و خردههای غذا میتواند درون شکاف کیبورد برود. این تکهها به تدریج به بخشهای درونی لپ تاپ نفوذ پیدا میکنند و موجب آسیبهای سخت افزاری و پرهزینه میشوند.
کارهای اورژانسی در زمان مشاهده خرابی لپ تاپ
هر وقت متوجه دلایل خرابی لپ تاپ خود شدید، اویل کاری که میکنید این است تکه فورا از دادههای خود بکاپ بگیرید. اگر پیشنهاد کارشناسان رایانه کمک را بخواهید، بهتر است این کار را در حالت عادی هم انجام دهید زیرا ممکن است با هر گونه آسیبی دادههای شما از بین بروند. با بکاپ گرفتن خیال شما هم بابت امنیت دادهها و اطلاعات جمع میشود و در صورت بروز مشکل میتوانید با خیال راحت اقدامات لازم را انجام دهید و پس از تعمیر لپتاپ خود مجدد اطلاعات را بازیابی کنید بدون این که نگران پاک شدن اطلاعات و ریکاوری آنها باشید. درست است اطلاعات را میتوان ریکاوری کرد اما گاهی همه دادهها باز نمیگردند. همچنین ممکن است هارد دیسک بسوزد که در این حالت برگشت دادن دادهها تقریبا غیرممکن است. برای بکاپ گرفتن میتوانید از فلش، هارد اکسترنال، فضای ابری و سایر راههای مطمئن استفاده کنید.
هر گونه اطلاعات غیرضروری را پاک کنید. درایوها را سنگین نکنید. هر چه لپ تاپ خالیتر باشد، سرعت عمل آن بیشتر خواهد شد. در نتیجه، همیشه فایلهای بزرگ بلااستفاده مانند فیلم را پاک کنید. درایوی را که ویندوز روی آن نصب شده است، سبک نگه دارید و فایلهای اضافی را در آن ذخیره نکنید.
درگیر تعمیر لپ تاپ شدن به خاطر جدا کردن ناامن لوازم جانبی
یکی دیگر از دلایلی که میتواند شما را درگیر تعمیر لپتاپ کند این است که لوازم جانبی مثل فلش و یا کابل هایی که به دستگاه متصل میکنید رو به صورت ناامن جدا میکنید یعنی ممکنه سر کابل رو برای جدا کردن نگیرید و از وسط کابل ، بگیرید و برای جدا کردن آن اقدام کنید باید بهتون بگم این کار میتونه آسیب شدیدی به پورت های لپتاپ شما وارد کنه ، همچنین در نظر داشته باشید که اگر فلش، هارد اکسترنال، گوشی و… را به لپ تاپ وصل کردید، ابتدا آن را Eject کنید. پس از آن ، آن را به آرامی از دستگاه را جدا کنید. برای اتصال VGA و HDMI هم باید حواستون باشه که به صورت مستقیم به دستگاه متصل و از دستگاه جداش کنید. در غیر این صورت به پورتها آسیب وارد میشود. بسیاری از مواقع حتی بیرون کشیدن ناگهانی فلش و لوازم جانبی مثل هارد میتواند منجر به پاک شدن اطلاعات آن شود. گاهی ممکن است فلش و یا هارد بسوزد یا در دفعه بعدی فرایند انتقال و خواندن اطلاعات را به درستی انجام نشود، همه این موارد میتونه برای شما پیش بیاد اگر به همین موضوع به این سادگی دقت نکنید!!!
علت خراب شدن لپ تاپ با حالت Sleep
بسیاری از متخصصین کامپیوتر بر این اعتقاد هستند که قرار دادن بیش از حد لپ تاپ علی الخصوص لپ تاپ های قدیمی در حالت Sleep میتواند منجر به آسیب به هارد دیسک لپ تاپ شود. البته توافق نظر دقیقی در این رابطه وجود ندارد. بسیاری دیگر بر این اعتقاد هستند که این حالت کاهش عمر باتری لپتاپ را به همراه خواهد داشت بنابراین توجه کنید در طولانی مدت، لپ تاپ را خاموش کنید و برای بازههای زمانی کوتاه مثل چند ساعت، از حالت Sleep استفاده کنید.
پرسش و پاسخ رایگان علت خرابی لپ تاپ
در قسمت بالا به صورت کامل اشاره کردیم که چگونه میتوانید عیب لپ تاپ را شناسایی کرده و مشکل آن را برطرف کنیم. اما در ادامه قصد داریم به برخی از سوالات کاربران بپردازیم پس با ما همراه باشید.
علت اصلی خرابی قسمت های مختلف لپ تاپ چیست؟
به طور کلی اصلی ترین مشکل خرابی در لپ تاپ متفاوت است اما اگر بخواهیم به شایع ترین آنها بپردازیم به مواردی زیر میرسیم.
گرم شدن بیش از حد لپ تاپ و نبود تهویه صحیح در لپ تاپ. هر وسیله دیجیتالی گرما تولید میکند اما لپ تاپ ها به دلیل اینکه لازم است قطعات سخت افزاری آنها در یک محیط متراکم قرار دارد تهویه آنها سخت تر انجام میشود به همین دلیل سعی کنید هر چند وقت یکبار تهویه لپ تاپ خود را بررسی کنید.
فضای هارد لپ تاپ خود را تا حد امکان خالی بپذارید زیرا ثابت شده است که هر چه حافطه لپ تاپ شما خالی تر باشد سرعت دستگاه شما کار خواهد کرد.
عیب های رایج در لپ تاپ چیست؟
- خرابی مادربورد لپ تاپ
- خرابی در باتری لپ تاپ
- خرابی هارد دیسک
- خرابی در مانیتور LCD لپ تاپ
چهار مورد بالا از اصلی ترین بخش های است که بیشتر کاربران ایرانی زمانی که با خرابی لپ تاپ روبرو میشوید به موارد بالا مرتبط میشود.
سخن آخر
در این آموزش ما دلایل خرابی لپ تاپ را با هم بررسی کردیم ممکن تمامی این کارها به نظر ساده باشن اما قطعا هم کاربردی هستن و هم در طول زمان اگر شما به این صورت از لپ تاپ خود نگهداری کنید، شاهد افزایش طول عمر لپتاپ و قطعات سخت افزاری این دیوایس خواهید بود بنابراین تمامی توصیه هایی که در مقاله مطالعه کردین را انجام بدین تا با مشکلات لپ تاپ و مشکلات سخت افزاری لپتاپ رو به رو نشوید.
اگر با مشکل سخت افزاری و یا نرم افزاری رو به رو شدین میتونید برای حل مشکل کامپیوتری خودتون با قسمت تعمیر کامپیوتر رایانه کمک تماس حاصل فرمایید برای ارتباط با کارشناسان ما از طریق تلفن های ثابت میتونید شماره 9099071540 و از طریق موبایل میتونید شماره 0217129 را شماره گیری کنید.