مرکز پاسخگویی تلفنی به سوالات رایانه ای و موبایلی 9099071540 (تماس با تلفن ثابت) - 0217129 (تماس با موبایل)
تماس با کارشناس

شارژ سریع یا fast charge چیست واستاندارد های آن

  • توسط : مهناز جوانی
  • انتشار: 1402/02/17 - بروزرسانی: 1402/02/19
شارژ سریع گوشی سامسونگ | تعمیر لپ تاپ در محل
نرم افزارهای گوشی

با افزایش مدت زمان استفاده از گوشی، نیاز جدیدی برای کاربران اسمارت فون ها ایجاد شده است به نام شارژ سریع گوشی یا fast charge . بدیهی است که ترجیح کاربران تکمیل شارژ گوشی در حداقل زمان است و در حال حاضر بسیاری از گوشی های پرچم دار بازار از فناوری شارژ سریعپشتیبانی می کنند و به یک گزینه برای رقابت کمپانی های مختلف برای کاهش زمان شارژ موبایل با هدف جلب نظر مشتری تبدیل شده است.

در این مقاله از رایانه کمک  به شرح  شارژ سریع خواهیم پرداخت. در صورت داشتن هرونه مشاوره و سوال در رابطه با این نوع شارژها و یا مشکلاتی در شارژ کردن گوشی می توانید برای دریافت پاسخ سوال های خود از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 و از طریق موبایل با شماره  0217129 با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید.

 

 

آنچه در این مقاله می خوانیم:

فست شارژ چیست؟

فست شارژ چگونه کار می کند؟

تفاوت فست شارژ با شارژ معمولی چیست؟

مزایای استفاده از فست شارژ ها

استانداردهای Fast Charging

استاندارد شارژ سریع USB Power Delivery

فناوری شارژ سریع Qualcomm Quick Charge

استاندارد فست شارژ سامسونگ Samsung Adaptive Fast Charging

استاندارد USB-PD در محصولات قابل شارژ اپل

استانداردHypercharge شارژ سریع شیائومی

استاندارد SuperCharge هواوی

استاندارد فست شارژ  OnePlus Warp Charging

سخن آخر

 

 

فست شارژ چیست؟

فست شارژ تکنولوژی است که به واسطه آن شارژ باتری گوشی سریع تر انجام می شود.

فست شارژ چگونه کار می کند؟

بعد از پاسخ به سوال Fast charge چیست؟ بهتر است در خصوص نحوه عملکرد شارژ سریع نیز اطلاعات پایه ای داشته باشیم.

به طور کلی ساز و کار باتری به گونه ای است که از دو قطب مثبت و منفی تشکیل شده است و در میان این دو قطب  لایه الکترولیت به منظور تولید جریان الکتریسیته قرار گرفته است. برای شارژ شدن باتری گوشی ترکیبات یونی آزاد شده میان دو الکترود، جریان الکترون‌ها را به سمت قطب منفی هدایت می کنند در باتری هایی که امکان شارژ مجدد در آن ها وجود ندارد این روند تنها یک بار انجام می شود اما در باتری‌های قابل شارژ لیتیوم-یونی این واکنش تکرار می شود و باتری های گوشی های هوشمند از این دسته می باشند.

به طور خلاصه برای سرعت شارژ شدن باتری لیتیومی باید ولتاژ و آمپر بیشتری به باتری وارد کنیم. اما وارد کردن ولتاژ بیشتر، باعث گرم شدن باتری می شود که از معایب فست شارژ است و با   استفاده از چیپست ها و کابل های مخصوص از این اتفاق در گوشی های فست شارژ جلوگیری می شود.

 

 

پیشنهاد مطلب: برای آشنایی بیشتر با ویژگی فست شارژ مقاله تکنولوژی شارژ سریع چگونه کار می کند؟ را از دست ندهید. 

 

تفاوت فست شارژ با شارژ معمولی چیست؟

در فناوری فست شارژ افزایش میزان جریان ورودی به باتری سبب می شود تا باتری در زمان کوتاه تری شارژ شود قبل از ظهور ویژگی Fast chargeگوشی های هوشمند، با توجه به مشخصات پایه‌ای USBمعمولا باتری با ولتاژ 5 ولت و جریان بین 1 تا 2 آمپر شارژ می شدند.

عمده ترین تفاوت فست شارژها با شارژ معمولی به شرح زیر است:

  • طبیعی است باتری های فست شارژ سریع‌تر شارژ می‌شوند.
  • عمر مفید باتری در شارژهای معمولی بیشتر است.
  • شارژرهای معمولی قیمت مناسب تری نسبت به فست شارژها دارند.
  • شارژ سریع باعث می شود که دمای گوشی افزایش پیدا کند در نتیجه نیاز جدیدی در توسعه فست شارژها ایجاد می شود تا به وسیله آن دما کاهش پیدا کند.

مزایای استفاده از فست شارژ ها

در ادامه به اصلی ترین مزایای استفاده از فست شارژها می پردازیم

صرفه جویی در زمان

 بی شک از اصلی ترین دلایل توسعه و fast charge صرفه جویی در زمان می باشد.

خاموش کردن فست شارژ

امکان غیر فعال کردن قابلیت شارژ سریع نیز در برخی از استاندارهای فست شارژ دیده می شود. کاربر می تواند این قابلیت را زمانی که عجله ای برای تکمیل شارژ ندارد  غیر فعال کند.

کاهش دما در هنگام شارژ در حال حاضر فناوری شارژ سریع گوشی پیشرفت چشمگیری داشته و وقتی گوشی به دمای بالا می‌رسد، فست شارژ سیگنالی را از گوشی هوشمند دریافت می کند تا سطح ولتاژ را کاهش دهد.

 

مزایای استفاده از شارژ معمولی

علاوه بر محبوبیت قابلیت فست شارژ، شارژ معمولی نیز از مزیت های منحصر به فرد خود برخوردار است.

قیمت مناسب

 در برخی از گوشی های فست شارژ انحصار بیشتری وجود دارد و نیاز است آداپتور یا کابل مخصوص  را به صورت جداگانه تهیه کنید که به طبع هزینه بیشتری متحمل خواهید شد.

سازگاری با انواع گوشی ها

شارژ معمولی در انواع گوشی ها حتی نمونه فست شارژ قابل استفاده می باشد.

مدیریت زمان استفاده از گوشی

درست است که همه کاربران ترجیح می دهند در زمان استفاده از اسمارت فون ها شارژ آن تمام نشود ولی همین وقفه و انتظار تا تکمیل و شارژ مجدد گوشی سبب می شود از استفاده مداوم و بی وقفه جلوگیری شود.

 


استانداردهای Fast Charging

با ورورد فناوری فست شارژ به دنیای گوشی های هوشمند استاندارهای جدیدی نیز با هدف کنترل و نحوه شارژ ایجاد شدند  استانداردهای مختلف فست شارژ در کمپانی هایی ارائه دهنده فست شارژ گوشی متفاوت است.

استاندارد شارژ سریع USB Power Delivery

استاندارد فست شارژ Power Delivery  بر پایه USB کار می کند و باتری دستگاه ها را با توانی برابر 100 وات می تواند شارژ کند. فناوری USB-PDجز استاندارهای پیشرفته فست شارژ محسوب می شود تا حدی که جریان و ولتاژ مورد نیاز دستگاه را به میزان نیاز آن تنظیم می نماید تا شارژ به صورت ایمن انجام شود. قابل توجه اینکه که قابلیت شارژ سریع USB-PD تنها از پورت های ورودی USB-C پشتیبانی می کند و کمپانی هایی نظیر اپل و گوشی های پیکسل از شرکت گوگل از این استاندارد در گوشی های fast chargh خود استفاده می کنند. تاکنون سه نسخه از استاندارد USB-PD معرفی شده است. به طور خلاصه این فناوری در لحظه بهترین ترکیب ولتاژ و جریان را تنظیم می کند و شارژ دستگاه را در حالت بهینه انجام می دهد.

 

 

فناوری شارژ سریع Qualcomm Quick Charge

قابلیت Quick Charge نخستین بار توسط شرکت کوالکام(qc) ارائه شد و به سرعت موردتوجه کاربران و سایر کمپانی قرار گرفت. این شرکت فناوری fast charge را با با نام Quick Charge یا به اختصار QC توسعه داده است و تاکنون 5 نسخه از آن را ارائه کرده است. همانطور که اشاره شد از پیشگامان تکنولوژی Quick Charge شرکت کوالکام است و پیرو آن  شرکت های بزرگی نظیر سامسونگ، اپل، شیائومی و ... این قابلیت را به محصولات خود اضافه نمودند. جدیدترین نسخه فناوری Quick Charge5    می باشد که می تواند باتری گوشی را در عرض ۵ دقیقه به ۵۰ درصد و در عرض ۱۵ دقیقه به ۱۰۰ درصد برساند که عددی قابل توجهی است.

 


 استاندارد فست شارژ سامسونگ Samsung Adaptive Fast Charging

همانطور که از نام عنوان مشخص است این فناوری مربوط به شارژ سریع گوشی سامسونگ

می باشد.کمپانی سامسونگ در این زمینه محافظه کارانه تر عمل کرده است و در گوشی های سامسونگ با قابلیت فست شارژ شاهد عددهای عجیب و غریب نیستیم. بررسی‌ها نشان می‌دهند باتری ۳۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی، تقریباً ۲ ساعت زمان نیاز دارد تا به‌صورت کامل شارژ می‌شود و گلکسی نوت 10 پلاس نیز با استاندارد Super Fast Charging تقریباً یک ساعت طول می‌کشد که در مقایسه با رقبا عدد منحصر به فردی به شمار نمی رود.

قابل ذکر است برای استفاده از ویژگی شارژ سریع در گوشی های سامسونگ انحصار بیشتری در کار است و ضرورت دارد از اداپتورهای مخصوص فست شارژ سامسونگ استفاده کنید.

 

 

استاندارد USB-PD در محصولات قابل شارژ اپل

کمپانی اپل نیز از بازار داغ رقابت در زمینه ارائه قابلیت های فست شارژ جا نمانده است و در این زمینه گوشی های مدل فست شارژ اپل از آیفون  ۸ و بالاتر به بازار عرضه شده اند. از استاندارد شارژ سریع  USB-PD در گوشی های آیفون استفاده شده است که به کمک آن صفر تا ۵۰ درصد باتری را در عرض ۳۰ دقیقه شارژ می کند. برای استفاده از fast charg در دستگاه های آیفون نیاز به  کابل لایتنینگ با قابلیت پشتیبانی از USB-PD خواهید داشت که در صورت نیاز باید آن را به‌صورت جداگانه خریداری نمایید.

استانداردHypercharge شارژ سریع شیائومی

می توان گفت گوشی های شیائومی در زمینه قابلیت فست شارژ در قله ایستاده است. این کمپانی از  استانداردHypercharge در محصولات خود استفاده می کند و یک باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی را در عرض ۸ دقیقه با ۲۰۰ وات شارژ سریع سیمی و ۱۵ دقیقه با ۱۲۰ وات شارژ سریع بی‌سیم به‌طور کامل شارژ کند.

 

استاندارد SuperCharge هواوی

استاندارد شارژ سریع هواوی SuperCharge نام دارد از اصلی ترین ویژگی SuperCharge می توان به تنظیم خودکار ولتاژ و جریان ورودی را براساس وضعیت باتری گوشی و دمای داخلی آن اشاره کرد..  در حال حاضر فناوری سوپر  شارژ در گوشی های هواوی می تواند  شارژ باتری ۴۳۰۰ میلی‌آمپر ساعتی را در مدت ۱۷ دقیقه به ۶۰ درصد برساند.

استاندارد فست شارژ  OnePlus Warp Charging

Warp Charging فناوری شارژ سریع شرکت وان پلاس می باشد و دارای ساز و کار متفاوتی است در  استاندارد‌های رایج شارژ سریع با افزایش ولتاژِ آداپتور سرعت شارژ افزایش پیدا می کند؛ اما فست شارژ وان پلاس به‌جای ولتاژ، جریان را افزایش می‌دهند به همین دلیل برای استفاده از این ویژگی نمی توان از کابل های معمولی استفاده کرد و نیاز به کابل های ضخیم تر برای تأمین ولتاژ می باشد که حداکثر توان 65 واتی دارند.

 

 

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم شارژ سریع یا fast charge چیست واستاندارد های آن را بررسی کنیم. با پیشرفت روز افزون تکنولوژی شاهد استفاده از این فناوری هستیم و استانداردهای مختلف فست شارژ توسط کمپانی ها ارائه شده است که هرکدام ویژگی های خاص خود را دارند. اگر سوالی در خصوص شارژ سریع گوشی داشتید می توانید روی کمک کارشناسان رایانه کمک حساب کنید.  رایانه کمک سالهاست در زمینه حل مشکلات اینترنتی و کامپیوتری درخدمت شما عزیزان بوده است . راه های تماس با ما شماره هوشمند9099071540 که از طریق تلفن های ثابت و همچنین شماره اعتباری0217129 از طریق موبایل یا تلفن ثابت می باشد.

📌 رفع مسئولیت: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است و در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.

 

نظرات :
  • " اطلاعات خوبی بود مچکرم من شیائومی ردمی نوت ۱۲ دارم که در عمل نیم ساعت طول می‌کشه تا شارژ بشه و فکر میکنم به خاطر همین داغ شدن هست که اول که گوشی رو به شارژ میزنم جلوی چشمام تند تند یک درصد یک درصد اضافه میشه اما بعد از حدود ۳دقیقه سرعت شارژ به شکل چشمگیری کم میشه گرچه اگه عجله داشته باشم کابل شارژ رو جدا میکنم و کمی صبر و دوباره متصل میکنم و سرعتش خیلی بالاتر میره و اینم ترفندیه برا خودش اما حتماً به باطری آسیب وارد میشه 🙂🙂🙂 "

ارسال نظر :

به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد

عملیات انجام شد