مرکز پاسخگویی تلفنی به سوالات رایانه ای و موبایلی 9099071540 (تماس با تلفن ثابت) - 0217129 (تماس با موبایل)
تماس با کارشناس

قابلیت SLI در کارت گرافیک انویدیا

  • توسط : محمد صفاری
  • انتشار: 1400/09/21 - بروزرسانی: 1400/12/02
قابلیت SLI در کارت گرافیک انویدیا
کامپیوتر سخت افزار لپ تاپ

قابلیت SLI در کارت گرافیک انویدیا چیست؟

SLI یکی از ویژگی های کارت گرافیک های نسل جدید NVidia است که این امکان را می‌دهد تا دو یا چند کارت گرافیک را جفت کرده و از قدرت پردازشی مجموع آنها استفاده کنید.

امروزه به دلیل گران شدن بیش از حد قیمت کارت گرافیک، بیشتر افراد بودجه مناسب برای خرید گرافیک های نسل جدید را ندارند، به همین دلیل سعی می‌کنند با اسمبل کردن چند کارت گرافیک و ترکیب قدرت آنها با ویژگیSLI ، قدرت پردازشی بیشتری دریافت کنند.

به عنوان مثال بسیاری از کاربران به جای خرید یک رم ۱۶GB، دو عدد رم ۸GB بر روی دستگاه خود اسمبل کنند، این موضع برای کارت گرافیک های هم صادق است و با استفاده از این تکنولوژی می‌توان قدرت آنها را با یکدیگر جمع کرد. به همین دلیل در این مطلب قصد داریم به صورت کامل به قابلیت SLI در کارت گرافیک انویدیا بپردازیم پس با تیم فنی رایانه کمک همراه باشید.

 

 

چرا تکنولوژیSLI در کارت گرافیک ها مهم است؟

اصلی ترین اهمیت تکنولوژی اس ال آی این است که به راحتی می‌توانید چند کارت گرافیک به هم متصل کنید و از قدرت همه آنها در کنار یکدیگر برای انجام یک کار واحد استفاده کنید.

این موضوع در بین گیمر ها برای بالا بردن نرخ فریم بازی ها و افرادی که در راه اندازی ریگ ماینینگ مهارت دارند، بسیار مورد توجه قرار می‍گیرد تا بتوانند با یک دستگاه بسیار ساده و ارزان قیمت coin بیشتری استخراج کنند.

البته استفاده از این تکنولوژی ویژگی های خاصی دارد که بهتر است قبل از این که به آنها بپردازیم به صورت علمی با فناوری SLI در کارت گرافیک های انویدیا آشنا شویم.

 

 

تکنولوژی SLI  چیست؟

SLI مخفف شده عبارت  Scalable Link Interface به معنای “لینک رابط مقیاس پذیر” بوده که مخصوص اتصال چند گرافیک انویدیا به یکدیگر است.

این تکنولوژی اولین بار توسط شرکت NVidia تولید شد و به طبع آن اولین کارت گرافیک های بودند که توان متصل شدن به هم را داشتند. اما پس از آن شرکت های دیگر مانند AMD و intel از این تکنولوژی در قطعات خود استفاده کردند که امروزه با نام های دیگر شناخته می‌شوند.

در واقع با لینک رابط مقیاس پذیر یک کارت گرافیک را به عنوان منبع تغذیه اصلی شناسایی کرده و برای این که توان بیشتری به آن منتقل شود، از منابع کارت گرافیک های دیگر استفاده می‌کند تا انرژی و قدرت مورد نیاز برای انجام کار مهیا شود. به بیانی دیگر، مادربورد مقدار پردازش مورد نیاز را به graphic اصلی ارسال میکند و پس از آن تکنولوژی SLI  مقدار پردازش را بین هسته های دیگر به طور مساوی تقسیم می‌کند.

جالب است بدانید که سیستم های که از قابلیت  SLI بهره می‌برند در بین کارشناسان فنی کامپیوتر با نام n-Way SLI  شناخته می‌شوند و به جای عبارت “n” تعداد کارت گرافیک های متصل به یگدیگر را جایگزین می‌کنند

به عنوان مثال، اتصال دو کارت گرافیگ به یکدیگر با قابلیت  SLI را اصطلاحاً  Two-Way SLI می‎گویند و همین موارد برای اتصال سه عدد گرافیک متصل به صورت موازی را Three-Way SLI   می‌نامند.

همین مورد برای  Four-Way SLI هم برای چهار عدد کارت گرافیک هم صادق است البته اگر مادربورد شما از نوع ماینینگ باشد، زیرا مادربورد های عادی توانایی شناسایی دو یا سه عدد کارت گرافیک را دارند.

مادربرد های مخصوص ماین کردن از ۵ تا ۴۰ عدد هم جایگاه مخصوص برای اتصال کارت گرافیک دارند، در این گونه مادربورد ها به دلیل کمبود اسلات از شکاف PCI برای اتصال استفاده می‌شود. بدین شکل که برخی کارت گرافیک ها به شکل اسلاتی به مادربورد وصل شده و برخی دیگر با استفاده از کابل و یک تبدیل رایزر به PCI  اضافه می‌شوند.

 

انواع حالت های اتصال چند کارت کرافیک به یکدیگر

همان طور که در قسمت بالا به آن پرداختیم با اتصال چند کارت گرافیک به هم، فشار پردازش بین آنها تقسیم می‌شود که باعث افزایش کارایی می‌شود.

در ادامه به حالت های مختلفی پردازشی که ممکن است چند گرافیک در حالت SLI  داشته باشند را با یکدیگر بررسی میکنیم.

 

۱ . تقسیم رندرکردن تصاویر بین کارت ها (SFR)

بهترین روشی که میتوان حالت های مختلف  SLI را به زبان ساده بیان کرد. استفاده از بازیهای ویدیویی است تا بتوانیم به صورت بصری این موضوع را بررسی کنیم.

SFR مخفف عبارت Split Frame Rendering  است. در این حالت هر کدام از هسته های کارت گرافیک، رندر کردن بخشی از اطلاعات صفحه نمایش را بر عهده می‌گیرند که همین موضوع باعث سرعت و FPS بالا در بازی می‌شود.

به بیانی دیگر، هر کارت گرافیک مسئولیتِ پردازش قسمتی از اطلاعاتِ که قرار است درون صفحهِ نمایش نشان داده شود را بر عهده می‌گیرد. این موضوع درون عکس پایین کاملا مشخص است که گرافیک اول وظیفه نمایش مربع های قرمز را دارد و کارت گرافیک اصلی نقاط آبی را رندر می‌گیرد و پس از جمع شدن هر دو تصویر نهایی ترکیبی از هر دو به کاربر نشان داده می‌شود.

 

 

 پیشنهاد میکنم مطلب “آموزش آپدیت کارت گرافیک ” مطالعه کنید.

 

 ۲ . تکنولوژی جایگزین کردن فریم (ARF) کارت گرافیک

ARF مخفف عبارت Alternate Frame Rendering به معنای ارائه فریم جایگزین است. در این حالت به جای این که پردازش قسمت های مختلف بین کارت های گرافیک تقسیم شود، هر کارت گرافیک مسئول عملیات لحظه بعدی می‌شود.

به عنوان مثال اگر دو کارت گرافیک با تکنولوژی به هم متصل کنید و آن را بر روی حالت ARF قرار دهید.

گرافیک اصلی وظیفه رندرکردن بازی در همان لحظه را دارد و بقیه کارت های گرافیک مسئول پردازش کردن لحظه بعدی هستند.

این موضوع در عکس زیر به بهترین شکل نمایش داده شده است که کارت گرافیک اصلی لحظه کنونی (رنگ آبی) را نمایش می‌دهد و کارت کرافیک دوم لحظه بعدی را (رنگ قرمز) را پردازش و آماده می‌کند که یک حلقه پشت سر یکدیگر و متناسب با FPS شما در بازی نمایش داده می‌شود.

 

این مورد بیشتر برای کاربری مناسب است که هر دو کارت گرافیک آنها از یک نوع است تا با لگ روبرو نشوند.

 

 

۳ . تکنولوژی ضد لبه (AA) در کارت گرافیک

و در اخرین حالت به حالت ضد لبه می‌رسیم که مخفف شده عبارت Anti Aliasing است.

در این حالت وظیفه اصلی خود را بر روی کیفیت قرار می‌دهد تا تصاویر به بهترین شکل ممکن نرم و بدون هیچ گونه برجستگی نمایش داده شوند. با این کار کارت گرافیک های شما سعی می‌کند تا حد امکان resolution  بالاتری به شما نمایش دهند که به طبع آن ممکن است کمی FPS شما کاهش پیدا کند.

در حالت SLI AA همه پردازنده ها موظف هستند که پردازنده های گرافیکی یک فریم واحد را پردازش کنند به طوری که هر کدام تا حد امکان با استفاده از هوش مصنوعی لبه های تصویر را نرم کنند تا حالت خشک و تیز نداشته باشد.

این موضوع درون عکس زیر نمایش داده شده است که در حالت عادی تصویر نمایش داده شده به شکل پیکسلی نمایش داده می‌شود اما زمانی که حالت AA فعال ‌شود، تصویر رندر شده تا حد ممکن نرم و .بدون لبه های تیز است.

 

 

 مطلب مرتبط: راهنمای رفع خطای کارت گرافیک

 

فناوری کراس فایر (CrossFire) چیست؟

به تکنولوژی استفاده از دو یا چند کارت گرافیک به صورت همزمان که توسط شرکت NVIDA  ساخته شده SLI گویند، اما دقیقا همین قابلیت در کارت گرافیک های شرکت AMD به نام CrossFire شناخته می‌شود.

این فناوری که در سال ۲۰۰۵ اولین بار بر روی کارت گرافیک های ای ام دی دیده شد، این امکان را به شما می‌دهد تا اگر از کارت گرافیک های AMD استفاده می‌کنید، آنها را به یکدیگر متصل کنید.

برای اتصال کارت گرافیک های در حالت کراس فایر از یک نوع کابل به نام CrossFire Bridge استفاده می‌کنند، این کابل دقیقا مانند یک پل عمل کرده و ارتباط هر دو کارت گرافیک را به یکدیگر متصل میکند تا بتوانند پردازش را بین یکدیگر تقسیم کرده و اطلاعات را رندر کنند.

توجه داشته باشید که کابل های CrossFire Bridge از دو جهت تشکیل شده اند (یکی جهت برای ارسال و یکی برای دریافت) همچنین بسیار حساس هستند و ممکن است خیلی زود آسیب ببینند.

با این قابلیت به راحتی می‌توانید تا حداکثر ۴ کارت گرافیک AMD را به یکدیگر وصل کنید و از توان آنها استفداده کنید.

 

تفاوت فناوری CrossFire وSLI

گاهی ممکن است برخی کاربران با این سوال روبرو شوند که جمع کردن یک کیس یا ریگ، استفاده از قابلیت اس ال ای بهتر است یا کراس فایر که پردازش بهتری داشته باشد.

AMD CrossFire و Nvidia SLI  تا حد بسیار زیادی شبیه به یکدیگر هستند و برای به کارگیری دو یا چند گرافیک به صورت همزمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. به همین دلیل نمی‌توان تفاوت های زیادی بین آنها قائل شد.

 

بنابراین بسته به نوع cpu و مادربورد کامپیوتر خود می‌توانید کارت گرافیک های خریداری کنید که قابلیت اتصال به یکدیگر داشته باشند و بدون مشکل با دیگر قطعات سخت افزاری SYNC شوند.

 

 حتما مطالعه کنید: خرید کارت گرافیک

 

نکات مهم قبل از AMD CrossFire وNvidia SLI

۱ . اولین نکته برای استفاده از فناوری CrossFire یا SLI  توجه به مدل کارت گرافیک های است که قرار است آنها را به یکدیگر متصل کنید.

توجه داشته باشید که تمام کارت گرافیک های شما از یک مدل باشند و معماری و نسل ها یکسان یا شبیه به یکدیگر باشند تا بتوانند در زمان پردازش، بایکدیگر در تعامل باشند. زیرا اگر تفاوت آنها بسیار زیاد باشد، فرایند تقسیم وضایف به درستی انجام نمی‌شود.

۲ . مورد بعدی فناوری  SLI نیازمند یک سری پیش نیاز های جزئی که لازم است به آن توجه داشته باشید.

به عنوان مثلا زمانی که قصد داشته باشید با  SLI کارت های گرافیک را به هم متصل کنید، لازم است پردازنده های کارت گرافیک شما از یک سری یکسان باشند که این مورد در کراس فایر وجود ندارد.

به عنوان مثال شما با فناوری CrossFire می توانید AMD Radeon RX 580 را با RX 570 با یکدیگر جفت کنید، در حالی که در فناوری  SLI نمیتوان دو کارت گرافیک Nvidia GeForce GTX 1080 با Nvidia GeForce GTX 1060 به یکدیگر متصل کرد.

۳ . مورد بعدی میزان تجربه کاربری کارت گرافیک های nvidia نسبت به AMD است.

بیشتر کاربرانی که قصد دارند از این حالت استفاده کنند عموما از کارت های گرافیک کمپانی انویدیا استفاده میکنند، زیرا علاوه بر قیمت، میزان پردازش بالایی دارندو بنابراین پیشنهاد می‌کنیم تا حد امکان کارت گرافیک های خود را از برند انویدیا خریداری کنید.

 

جمع بندی

امیدوارم از مطالعه مطلب ” قابلیت SLI در کارت گرافیک انویدیا”  لذت برده باشید، در این مقاله قصد داشتیم به صورت کامل به بخش های تکنولوژی Nvidia SLI   بپردازیم، بنابراین اگر در هر بخش با مشکل یا سوال خاصی روبرو شدید، میتوانید با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۵۴۰ یا ۰۲۱۷۱۲۹ تماس گرفته و از شما مشاوره تلفنی ارزان و اینترنتی رایگان دریافت کنید.

نظرات :
اولین نظر را ثبت کنید

برای این مطلب تابحال نظری ثبت نشده است. اولین نفر باشید

ارسال نظر :

به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد

عملیات انجام شد