مرکز پاسخگویی تلفنی به سوالات رایانه ای و موبایلی 9099071540 (تماس با تلفن ثابت) - 0217129 (تماس با موبایل)
تماس با کارشناس

چطور بفهمیم گوشی ویروسی شده

  • توسط : مهدیه درخشانی
  • انتشار: 1401/10/21 - بروزرسانی: 1403/03/23
android ترفندهای اندروید

چطور بفهمیم گوشیمان ویروسی شده است؟

چگونه بفهمیم گوشی ویروسی شده؟ این سوال یکی از پر تکرار ترین سوالات در زمینه موبایل است. ویروسی شدن تلفن همراه می تواند به دلیل استفاده از اینترنت نا امن یا دانلود یک اپلیکیشن و نصب آن روی گوشی اتفاق بیفتد. اگر چه برخی از ویروس ها کاملا به صورت مستقیم تلفن هوشمند شما را هدف می گیرند، بعضی دیگر هم برای سرقت پول یا اطلاعات شما بازی زیرکانه تری انجام می دهند. در این مطلب از طرف رایانه کمک قرار است بررسی کنیم که چطور بفهمیم تلفن همراه ویروسی شده و بعد از آن چه اقداماتی انجام دهیم. برای اینکه از کجا بفهمیم گوشی ویروس دارد تا انتهای مقاله با رایانه کمک همراه باشید.

همانطور که میدانید شرکت رایانه کمک یک شرکت ارائه خدمات کامپیوتری از راه دور و حضوری است ، اگر با مشکل کامپیوتری رو به رو شدین برای اعزام کارشناس خدمات کامپیوتری بر روی لینک مورد نظر و برای مشاوره تلفنی از طریق تلفن های ثابت سراسر کشور با شماره 9099071540 و از طریق موبایل با شماره 0217129 با ما در تماس باشید.

✴️✴️ تماس با کارشناسان فنی رایانه کمک  : ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129


 

در این مقاله چه خواهیم خواند؟

ویروس اندروید یا بدافزارهای اندرویدی چیست؟

از کجا بفهمیم گوشی اندرویدی ویروسی شده؟

انواع ویروس های گوشی

بدافزار چیست؟ 

نکاتی که برای ایمن نگه داشتن گوشی و تشخیص ویروسی بودن آن باید توجه کنیم.

سوالات متداول کاربران درباره ویروسی شدن گوشی

سخن آخر

 

ویروس اندروید یا بدافزارهای اندرویدی چیست؟

 

 

 

اگر بخواهیم به زبان ساده ویروس یا بد افزار را تعریف کنیم می توان گفت که نرم افزار مخربی است که به طور اتوماتیک روی گوشی نصب شده، به نوعی نرم افزار مزاحم و نفوذی است که هدف آن آسیب رساندن و نابود کردن بخش های مختلف گوشی و یا سرقت اطلاعات است.

مزیتی برای دستگاه ندارد، تبلیغات ناخواسته نشان می دهد و به علت اینکه همواره فعال هستند، نمی توان آن را به راحتی از روی تلفن همراه پاک کرد. تبلیغات این برنامه‌های مخرب توسط هکر های اندروید با هدف سرقت اطلاعات، استفاده از اینترنت و تخریب فایل‌های موجود در دستگاه‌های اندرویدی ساخته می‌شوند.  

از کجا بفهمیم گوشی اندرویدی ویروسی شده؟

حالا واقعا از کجا بفهمیم که گوشی ویروسی شده ؟ با دیدن بعضی از نشانه های ویروسی شدن گوشی روی تلفن همراه خود می توانید به ویروسی بودن آن پی ببرید. در ادامه، مهمترین علائمی که کاربران باید نسبت به آن مطلع باشند اشاره شده است.

روش اول: مشاهده تبلیغات روی صفحه گوشی

مشاهده تبلیغات پاپ آپ یعنی پنجره هایی که هنگام کار کردن با گوشی به صورت ناگهانی روی موبایل شما ظاهر می شود و به سادگی هم نمی توانید آن را ببندید و می توانند برای گوشی همراه شما خطرناک باشند. اگر در تلفن همراه تان با تبلیغات مکرر و غیر قابل کنترل روبه رو شدید به ویروسی بودن آن شک کنید و به هیچ عنوان  روی لینک های این تبلیغات کلیک نکنید.

روش دوم: شارژ باتری شما با سرعت بیشتری نسبت به قبل تمام می شود

خالی شدن سریع باتری گوشی می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد، یکی از اصلی ترین دلایل این اتفاق آلوده شدن گوشی شما به بدافزار است. این امکان وجود دارد که یک نرم افزار جاسوسی بر روی گوشی شما فعال شده باشد و در پس زمینه در حال اجرا باشند تا اطلاعات شما را جمع آوری کنند. در این شرایط می توانید با مراجعه به قسمت Setting گوشی و انتخاب گزینه باتری، برنامه هایی که بیشترین مصرف باتری را دارند، شناسایی کنید.  

روش سوم:باز شدن خودکار سایت های مختلف

می توان گفت که یکی از مواردی که نشان می دهد گوشی همراه شما ویروسی شده است خارج شدن کنترل مرورگر از دست شماست به طوریکه به سایت هایی وارد می شوید که خودتان قصد ورود به این سایت را نداشته اید. و به طور مکرر سایت های مختلف روی مرورگر گوشی شما باز می شوند.

روش چهارم: نصب خودکار برنامه های نا آشنا روی گوشی

 

 

ممکن است  لیست برنامه های گوشی خود را  باز کنید و با یک مورد عجیب مواجه شوید.  آن هم اینکه برنامه ای را مشاهده کنید که شما آن را نصب نکرده اید. این مورد می تواند نشانه ویروسی بودن گوشی شما باشد. نکته اول اینکه  آن برنامه را  باز نکنید. زمانی که شما با برنامه  عجیب در لیست برنامه های گوشی تان مواجه می شوید که مطمئن هستید خودتان آن را دانلود و نصب نکرده اید هرگز برنامه را باز نکنید. بهترین کار این است که از از قسمت تنطیمات (Setting) دیتا و کش برنامه را پاک کنید و سپس خود برنامه را هم حذف کنید.

✴️✴️ تماس با کارشناسان فنی رایانه کمک  : ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129

 

روش پنجم: تلفن همراه به صورت ناگهانی قفل یا خاموش می شود.

خاموش شدن گوشی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد دلایلی مانند: مشکلات باتری، گرم شدن بیش از حد و باگ هایی در بروز رسانی این ها همه می توانند دلایل خاموش شدن ناگهانی تلفن همراه باشند. اما یکی دیگر از دلایل خاموش روشن شدن ناگهانی گوشی میتواند وجود بد افزار یا ویروس روی گوشی باشد

حال که با علائم مختلف ویروسی شدن گوشی آشنا شدید. بد نیست  که با رایج ترین انواع ویروس ها در گوشی موبایل آشنا شوید. از رایج ترین ویروس های موبایلی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  •  بد افزار
  • Adware
  •  باج افزار
  •  نرم افزار جاسوسی 

که در ادامه به طور کامل به معرفی هر یک می پردازیم.

 

پیشنهاد مطلب: یه وقت هایی مثلاً برای نصب بعضی از برنامه ها لازم که آنتی ویروس و خاموش کنی مقاله  غیر فعال کردن آنتی ویروس ویندوز رو از دست ندید.

انواع ویروس های گوشی

 

 

تلفن های همراه انواع مختلفی ویروس دارند. ویروس ها موجود در دستگاه های تلفن همراه می توانند داده های شما را حذف کنند، مصرف اینترنت شما را افزایش دهند یا اطلاعات خصوصی را جمع آوری کنند و از آنها برای مقاصد مخرب(مانند باج گیری ویا سرقت هویت استفاده کنند. بیشتر حملات می تواند از طریق ایمیل ها، وب سایت ها و تبلیغات مخرب و اتصال عمومی نا امن انجام بگیرد. برخی از نرم افزارهای ویروسی شامل:

بد افزار: اصطلاحا انواع برنامه های مخربی که تلفن همراه شما را تحت کنترل می گیرد و باعث می شود داده های شما از آن طریق مورد سرقت قرار گیرد را بد افزار می نامند.

Adware: بدافزاری است که مرورگر شما را مجبور می کند به سمت تبلیغات وب خاص هدایت شود، که اغلب خود به دنبال دانلود بیشتر نرم افزارهای مخرب هستند.

باج افزار: نوعی بدافزار است که فایل های گوشی شما را رمز گذاری کرده و در ازای کلید رمزگشایی درخواست پول می کند.

نرم افزار جاسوسی: این ویروس بر فعالیت اینترنتی شما نظارت دارد و داده های شما را مانند رمز عبور و اطلاعات مالی و ... را به سرقت می برد.  نرم افزار جاسوسی  تمام ضربات کاربر بر روی صفحه کلید را ضبط می کند که روش عالی برای سرقت رمزهای عبور است.

بدافزار چیست؟ 

 اکنون برای اینکه چگونه بفهمیم در گوشی بدافزار نصب شده بهتر است کمی درمورد بدافزارها صحبت کنیم. بدافزار (Malware) یكی از ابزارهای ضد امنیتی است و به برنامه هایی گفته می شود كه بدون اجازه صاحب سیستم عمل می کنند و کاربر را آزار می‌دهند یا خسارتی به وجود می‌ آورند. ویروس ها اولین بدافزار ساخته شده هستند که با نیت جاسوسی در اطلاعات ذخیره شده در کامپیوتر ها به وجود آمدند. پس از آن Internet Worm ساخته شد. ویروس هایی که به نام کرم های اینترنتی معروف شدند. این ویروس ها از طریق آسیب های شبکه ای وارد سیستم عامل ها می شوند و تاثیر مخربی روی سیستم ها دارند. از سال 2000 تکنیک جدید برای نفوز به سیستم ها و کامپیوتر های کاربران ابداع شد. بدافزار هایی ساخته شد که هدف آنها سوء استفاده از اطلاعات کاربران بود. 

 

نکاتی که برای ایمن نگه داشتن گوشی و تشخیص ویروسی بودن آن باید توجه کنیم.

  •  قوانین اولیه ایمنی اینترنت مانند ایمن نگه داشتن اطلاعات شخصی را رعایت کنید
  •  استفاده از رمزهای عبور قوی و بررسی قابلیت اطمینان وب‌سایت‌ها (علائم یک وب‌سایت پرخطر را بشناسید.)
  •  از کلیک بر روی لینک‌های ایمیل و پیامک افرادی که نمی‌شناسید خودداری کنید
  •  فقط برنامه‌های دارای مجوز را دانلود کنید
  •  سیستم عامل  تلفن خود را به روز نگه دارید.
  • تلفن خود را در مکان‌های عمومی بدون مراقبت رها نکنید.
  •   از کلیک بر روی تبلیغات تصادفی سایت‌های مشکوک خودداری کنید.
  •  از پذیرفتن درخواست دوستی و پیام‌های مستقیم افراد غریبه خودداری کنید.
  •  از جدیدترین تهدیدات امنیتی مطلع شوید
  •  از احراز هویت دو مرحله‌ای در برنامه های مالی استفاده کنید
  •  از ذخیره رمزهای عبور در حافظه‌های فیزیکی یا دیجیتالی (مانند دفترچه یادداشت، کیف پول) خودداری کنید. به جای آن از یک برنامه مدیر رمز عبور قابل اعتماد استفاده کنید.
  •  ابزار امنیتی جامع یا آنتی ویروس برای گوشی خود دانلود کنید. 

 

اگر قصد ریست کردن گوشی  آیفون خودتون رو دارین مقاله ریست کردن آیفون را مطالعه کنید.

سوالات متداول کاربران درباره ویروسی شدن گوشی

در این قسمت به تعدادی از سوالات کاربران در رابطه با ویروسی شدن گوشی پاسخ خواهیم داد. کارشناسان مجرب و متخصص رایانه کمک برای ارئه خدمات کامپیوتری خود از طریق تماس تلفنی و پاسخگویی آنلاین به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند.

شما می توانید برای دریافت پاسخ های خود از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 و از طریق موبایل با شماره 0217129 با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید.

آیا کند شدن گوشی ربطی به ویروسی شدن آن دارد؟

در جواب این سوال باید بگوییم که بله.  گاهی اوقات مشکلات نرم افزاری یا باگ ها در سیستم عامل می تواند باعث کندی گوشی شود. اما یکی از نشانه های مهم ویروسی شدن گوشی کند شدن عملکرد آن نیز میباشد.

در صورت رفتن به لینک های مشکوک چه اتفاقی رخ می دهد؟

با وارد شدن به لینک های مخرب امکان سرقت اطلاعات کاربر، انتقال ویروس یا بدافزارو... وجود دارد.

آیا نصب آنتی ویروس اجباری است؟

در صورتی که برای دانلود از پلتفرم های امن استفاده می کنید، کمتر نیاز به آنتی ویروس دارید. با این حال، حساسیت گوشی های هوشمند به خصوص در بخش نرم افزاری به حدی رسیده است که پیشنهاد میکنیم حتما یک آنتی ویروس نصب کنید.

از کجا بفهمیم گوشی ویروسی شده است؟

برای اینکه چگونه بفهمیم گوشی ویروس دارد لازم است به نشانه های ویروسی شدن گوشی توجه کنیم. مواردی مانند مضاهده تبلیغات بر روی گوشی  همراه  یا باز شدن  سایت های غیر مرتبط با  سرچ  شما بر روی گوشی و کند شدن گوشی همراه می تواند حاکی از این باشد گوشی شما ویروسی شده است. در مطالب بالا به طور کامل در مورد علائم ویروسی شدن گوشی توضیح داده ایم.

چگونه بفهمیم گوشی شیائومی ویروسی شده است؟

- مواردی مثل هنگ کردن و ریستارت شدن گوشی شیائومی می تواند این را نشان دهد که گوشی ویروسی شده است. البته خالی شدن سریع باتری گوشی ، باز شدن  سایت های غیر مرتبط از موارد مشکوک ویروسی شدن گوشی است.

 

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم شما را با ترفندهای ویروسی بودن گوشی آشنا کنیم تا با استفاده از راهکارهای که در این مطلب گفته شد از ویروس شدن گوشی و آلوده شدن آن به بد افزار جلوگیری کنید. با این حال، پیشگیری بهتر از درمان است. به همین دلیل دانلود نرم افزارهای امنیتی، آنتی ویروس اندروید و انجام اقدامات پیشگیرانه در برابر تهدیدات بسیار مهم است. شما می توانید برای دریافت پاسخ سوال های خود از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 و از طریق موبایل با شماره  0217129 با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید

 

 

 

نظرات :
اولین نظر را ثبت کنید

برای این مطلب تابحال نظری ثبت نشده است. اولین نفر باشید

ارسال نظر :

به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد

عملیات انجام شد