مرکز پاسخگویی تلفنی به سوالات رایانه ای و موبایلی 9099071540 (تماس با تلفن ثابت) - 0217129 (تماس با موبایل)
تماس با کارشناس

اینترنت ماهواره ای آمازون رقیب جدی استارلینک

  • توسط : مهناز جوانی
  • انتشار: 1402/05/07 - بروزرسانی: 1402/07/13
اینترنت ماهواره ای آمازون رقیب جدی استارلینک- ارتباط با کارشناسان کامپیوتری
اینترنت شبکه

شرکت آمازون اعلام کرده که قصد رونمایی از اینترنت ماهواره‌ای پروژه کویپرو داره که به دلیل قابلیت‌های فوق‌العادش تونسته به عنوان رقیب جدی استار لینک معرفی بشه.این دیشا تو ابعاد مختلفی به بازار عرضه می‌شن، ولی همشون دارای شکل چهار گوش هستن و از سرعت‌های مختلف پشتیبانی می‌کنن. آمازون ادعا کرده که ابعاد اون‌ها از اندازه ترمینال‌های استارلینک کوچکتره و با وجود پایین‌تر بودن قیمتشون نسبت به اونها، خیلی قوی تر هستن.

این شرکت در تلاشه تا یه اتصال پهنای باند ماهواره‌ای واسه کسایی که به اینترنت پرسرعت دسترسی ندارن ایجاد کنه و رضایت اونارو با ارائه خدمات مناسب با کیفیت بالا جلب کنه. آمازون ۳ پایه گیرنده اینترنتی رو معرفی کرده که افراد می‌تونن از این سه تا واسه ارتباط با پروژه کویپر استفاده کنن.

 


آنچه در این مقاله می خوانیم:

طرح های اینترنت ماهواره ای کویپر (Kuiper Project)

استارلینک، جدی‌ترین مدعی اینترنت ماهواره‌ای

قدرتمندترین دیش اینترنت ماهواره‌ای آمازون

سوالات متداول درباره اینترنت ماهواره ای آمازون

جمع بندی

 

طرح های اینترنت ماهواره ای کویپر (Kuiper Project)

سه تا طرح پایانه اینترنت ماهواره‌ ای کوپیر آمازون شامل موارد زیر هستن:

نمونه اول دارای ابعاد ۲۸ سانتی‌متری هستش. این نمونه واسه مصارف خانگی و مشاغل کوچیک مناسبه که حداکثر سرعت ۴۰۰ اون مگابیت بر ثانیه هستش و هزینه اون کم‌تر از ۴۰۰ دلار تخمین زده شده. این دیش به عنوان دیش استاندارد این پروژه معرفی شده و دارای ضخامت 2.5 سانتی‌متر هستش. وزن این دیش بدون تجهیزات نصب کمتر از 2.5 کیلوگرم خواهد بود.

نموی بعدی جمع ‌و جور تر از نمونه اوله و دارای ابعاد ۱۸ در ۱۸ سانتی‌متر هستش. این نمونه مقرون به‌ صرفه‌ ترین پایانه مشتری پروژه کوپیر هستش و سرعت اون حداکثر ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه اعلام شده. وزن این دیش کمتر از نیم کیلوگرم هستش و به خاطر ابعاد کوچیکی که داره می تونه واسه کسایی که دنبال قیمت پایین هستن گزینه مناسبی باشه.

نمونه آخر هم دارای ابعاد ۷۶ در ۴۸ سانتی‌متری هستش و واسه برنامه‌های مخابراتی، سازمانی و دولتی طراحی شده. این دیش قدرتمندترین نمونه این پروژه هستش و سرعت ای نمونه ۱ گیگابایت بر ثانیه هستش. ولی هنوز هزینه اون اعلام نشده.

شرکت آمازون قصد داره دو نمونه اولیه از ماهواره‌هاشو رو موشک Alliance Vulcan Centaur  پرتاب کنه. پروژه کویپر مجوز FCC  رو واسه استقرار حدود 3 هزار ماهواره گرفته. در مجموع، آمازون می خواد این ماهواره‌ها رو تو 83 پرتاب برنامه ‌ریزی شده در طول پنج سال آینده تو مدار مستقر کنه. این شرکت برای اینکه به هدفش برسه تو آوریل قراردادهایی رو با شرکت های United Launch Alliance و Arianespace Origin به امضا رسونده. با وجود اینکه این برنامه یه تهدید بزرگ واسه اسپیس ایکس و پروژه استارلینک به شمار میره، اما دیو لیمپ، معاون ارشد آمازون گفته که ممکنه این شرکت با اسپیس ایکس واسه پرتاب ماهواره‌ها طی زمان‌بندی مشخص همکاری کنه.

 


استارلینک، جدی‌ترین مدعی اینترنت ماهواره‌ای

اما فعلا جدی‌ ترین مدعی اینترنت ماهواره‌ای شرکت استارلینکه. استارلینک از سال ۲۰۱۷ تا الان، ۳۸۰۳ ماهواره رو تو مدار مستقر کرده که ۳۲۴۲ تا از اونا عملیاتی هستن. نسل دوم ماهواره‌های استارلینک هم جدیدا به فضا پرتاب شدن. هزینه اشتراک سرویس استارلینک ۱۱۰ دلار واسه هر کاربر هستش. روتر وای‌ فای استارلینک (پیشنهاد می کنیم خوندن مقاله افزایش سرعت وای فای رو از دست ندین) و دیش ماهواره‌ای این شرکت هزینشون حدودا ۵۹۹ دلار هستش.

استارلینک یه سرویس دیگه هم به اسم  Premium Starlink ارائه کرده که اتصال پایدارتر و سرعت‌های سریع‌تری رو در اختیار کاربرا قرار می‌ده. حق اشتراک این سرویس تقریبا ۵۰۰ دلار تو ماه هستش و نصب تجهیزات آن واسه کاربرا یه هزینه ۲۵۰۰ دلاری دیگه در بر داره. با این قیمتای فضایی استارلینک، این سرویس بیشتر واسه کسب‌وکارها و سازمان ها می تونه کاربردی باشه و پرداخت این هزینه توسط مردم عادی چندان عقلانی به نظر نمی رسه. یه سری از کاربرا که از سرویسای استارلینک استفاده کردن مدعی شدن که سرعت‌های استارلینک متفاوته و گاها قطعی‌هایی رو هم تجربه کردن. بنابراین اگه آمازون کیفیت بهتر یا قیمت مقرون ‌به ‌صرفه ‌تری داشته باشه، می‌تونه به عنوان یه رقیب جدی واسه استارلینک محسوب بشه.


 

قدرتمندترین دیش اینترنت ماهواره‌ای آمازون

همه ی دیش های پروژه کوپیر به تراشه ساخت آمازون (Prometheus) تجهیز شدن. آمازون گفته که قدرت پردازشی مودم‌های 5G که روی گوشی‌های هوشمند وجود داره رو با توانایی ایستگاه‌های زمینی سلولار می خواد ترکیب کنه تا بتونه کار مدیریت ترافیک هزاران مشتری به‌ صورت هم ‌زمان رو انجام بده.

آمازون می خواد اولین مجموعه از ماهواره‌‌هاشو تو نیمه اول 2024 پرتاب کنه و تو همون سال اینترنت ماهواره‌ای رو در اختیار کاربران قرار بده. هنوز به طور دقیق مشخص نیست اینترنت آمازون چه زمانی در اختیار مشتریا قرار داده می شه و هزینه نمونه آخر اون هم هنوز مشخص نشده.

 


تا الان شده وقتی در گوگل جستجو میکنید با پیغام dns_probe_finished_nxdomain روبرو بشید؟ این مشکل در DNS شماست که در مطالب رفع خطای dns_probe_finished_nxdomain در اندروید به صورت کامل به آن اشاره کردیم.

سوالات متداول درباره اینترنت ماهواره ای آمازون

در این قسمت به تعدادی از سوالات کاربران در رابطه با اینترنت ماهواره ای آمازونپاسخ خواهیم داد. کارشناسان مجرب و متخصص رایانه کمک برای ارائه خدمات کامپیوتری از طریق تماس تلفنی و پاسخگویی آنلاین آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند

شما می توانید برای دریافت پاسخ سوال های خود از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 و از طریق موبایل با شماره  0217129 با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید.

 

1.آیا آمازون اینترنت ماهواره ای داره؟

پایانه های آمازون کویپر تو سه اندازه با حداکثر سرعت از 100 مگابیت بر ثانیه تا 1 گیگابیت در ثانیه عرضه می شن و از سال 2024 ارائه خدمات اینترنت رو می خواد شروع کنه.

2.اتصال اینترنت ماهواره ای چطوری کار می کنه؟

برخلاف خدمات پهنای باند خط ثابت که متکی بر اتصال فیزیکی متکی هستن، اینترنت ماهواره ای داده ها رو از خانه ها و محل های تجاری به فضا ارسال می کنه. بعدش یه ماهواره زمین ثابت، ارتباط رو دریافت می کنه و اونو به زمین بر می گردونه و از اونجا می تونه به گیرنده مورد نظرش ارسال کنه.

3.چرا آمازون در حال ساخت شبکه ماهواره ای هستش؟

Project Kuiper  ابتکار آمازون واسه ارائه پهنای باند سریع و مقرون به صرفه واسه جوامعی تو جهان هستش که دسترسی خوبی به اینترنت ندارن.

4.آمازون چند تا ماهواره داره؟

اینترنت آمازون از 3236 ماهواره می خواد تشکیل بشه، اما آمازون هنوز هیچ ماهواره ای تو مدار نداره. اما پروژه کویپر در حال برنامه ریزی واسه پرتاب دو نمونه اولیه ماهواره تو سال 2023 هستش.

 

جمع بندی

تو این مقاله درباره اینترنت ماهواره ای آمازون صحبت کردیم و نمونه های مختلفشو به همراه وزن و قیمت براتون معرفی کردیم. اگه آمازون بتونه به ادعاهایی که درباره این پروژه داشته عمل کنه، خیلی راحت می تونه استارلینکو کنار بزنه. نظر شما درباره اینترنت ماهواره ای آمازون چیه؟ به نظرتون استارلینک می تونه خدمات بهتری به مشتریا ارائه بده یا اینترنت ماهواره ای آمازون؟ با در میون گذاشتن نظراتتون تو بخش کامنت می تونین اطلاعاتی که درباره استارلینک و اینترنت ماهواره ای آمازون رو دارین با بقیه به اشتراک بزارین.

راستی اگه درباره اینترنت ماهواره ای آمازون سوالی داشتین یا تو این زمینه می‌خواین یه مشاوره تخصصی بگیرین می‌تونین خیلی راحت با خدمات کامپیوتری رایانه کمک با شماره هوشمند برای ارتباط از طریق تلفن‌های ثابت: 9099071540 و شماره اعتباری برای ارتباط از طریق موبایل یا تلفن ثابت: 0217129 تماس بگیرین. کارشناسای رایانه کمک خیلی تخصصی به سوالاتون جواب می‌دن.

📌 رفع مسئولیت: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است و در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.

 

نظرات :
اولین نظر را ثبت کنید

برای این مطلب تابحال نظری ثبت نشده است. اولین نفر باشید

ارسال نظر :

به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد

عملیات انجام شد