تو مطالب گذشته درباره نحوه تغییر صدای دستیار صوتی سیری به شما اطلاعاتی دادیم. حالا تو این مقاله قصد داریم درباره جایگزینای دستیار صوتی کورتانا اطلاعاتی رو در اختیار شما قرار بدیم.
شرکت مایکروسافت اعلام کرده که تا پایان سال جاری میلادی میخواد به پشتیبانی از دستیار صوتی کورتانا تو ویندوز پایان بده و کاربرانی که قبلاً از این سرویس استفاده میکردن باید دنبال سرویسهای جایگزین این سرویس بگردن و از اونها به عنوان جایگزین سرویس کورتانا استفاده کنن. دستیار صوتی کورتانا اولین بار تو آوریل ۲۰۱۴ رونمایی شده و میشه گفت یه دهه است که کاربرا از این سرویس برای انجام کارهای خودشون استفاده میکنن. اما الان ردموندیها این تصمیمو دارن که این دستیار صوتی رو تو سیستم عامل ویندوز دی اکتیو کنن. شاید براتون این سوال به وجود اومده باشه که آیا مایکروسافت برای جایگزینی این دستیار صوتی برنامه خاصی داره؟ برای رسیدن به جواب این سوال پیشنهاد میکنیم تو ادامه مطلب با ما همراه باشین. چرا که میخوایم برنامه هایی که مایکروسافت به عنوان جایگزین کورتانا معرفی کرده رو براتون معرفی کنیم.
🔴شما می توانید برای دریافت پاسخ سوال های خود از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 و از طریق موبایل با شماره 0217129 با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید.
فهرست
✅زمان پشتیبانی از کورتانا کی به اتمام میرسه؟
✅آیا کورتانا برای همیشه غیر فعال میشه؟
✅جایگزینهای شخص ثالث برای کورتانا
✅جمع بندی
زمان پشتیبانی از کورتانا کی به اتمام میرسه؟
با در نظر گرفتن اطلاعیه اخیری که شرکت مایکروسافت منتشر کرده، سرویس کورتانا از اواخر سال جاری میلادی غیر فعال میشه و این برنامه به عنوان یه برنامه مستقل تو ویندوز دیگه پشتیبانی نمیشه. چون مایکروسافت در نظر داره دیگه به سمت استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی مدرن حرکت کنه. همه این ابزارها نسبت به کورتانا جدیدترن و امکانات بیشتری رو در اختیار کاربرا قرار میدن. برای مثال میتونیم به هوش مصنوعی مرورگر بینگ اشاره کنیم که به دلیل آپشنهای خوبی که داره، تونسته نظر خیلی از مخاطبا رو به خودش جلب کنه. طبق تحقیقاتی که ما انجام دادیم، قضیه کنار گذاشتن کورتانا برای امسال نیست و مایکروسافت چند سالی میشه که میخواد کورتانا رو از مجموعه خدماتش حذف کنه و اون رو تو ویندوزهای جدید به طور کامل حذفش کنه.
علاوه بر این تو نسخه ویندوز ۱۱ شاهد این موضوع هستیم که دستیار صوتی کورتانا به صورت پیش فرض روی این سیستم عامل دی اکتیو هستش.
آیا کورتانا برای همیشه غیر فعال میشه؟
با وجود اینکه کورتانا نسبت به ابزارهای دیگهای مثل سیری اپل یا گوگل اسیستنت کمتر بین مردم شناخته شده هستش، اما عده زیادی از افراد هستن که هنوز هم از دستیار صوتی کورتانا برای انجام کارهاشون استفاده میکنن. به همین خاطر مایکروسافت تصمیم گرفته تا پشتیبانی از این ابزار رو تو تعدادی از برنامههاش همچنان ادامه بده تا این افراد هم بتونن همچنان از این ابزار برای پیشبرد کاراشون استفاده کنن. طبق اطلاعیهای که خود مایکروسافت منتشر کرده، این دستیار صوتی فقط تو ویندوز ۱۱ غیر فعال میشه و کاربرایی که از این سرویس تو سرویسای مختلف دیگه مثل موبایل تیمز، اوتلوک موبایل، مایکروسافت تیمز دیسپلی و مایکروسافت تیمز روم استفاده میکردن همچنان میتونن به استفاده از اون توی این سرویسها ادامه بدن.
اما برای اون دسته از کاربرا که دنبال یه جایگزین واسه دستیار صوتی کورتانا توی ویندوز هستن میخوایم ۴ تا ابزار جایگزین معرفی کنیم که اونا هم به مشکل نخورن.
معرفی ابزارهای جایگزین دستیار صوتی کورتانا
تو این بخش از مقاله قصد داریم تا ابزارهای جایگزین کورتانا رو براتون معرفی کنیم:
1. دسترسی صوتی (Voice Access)
اولین ابزاری که به عنوان جایگزینی برای دستیار صوتی کورتانا توسط مایکروسافت معرفی شده، قابلیتی به اسم دسترسی صوتی هستش. این ابزار تو ویندوز ۱۱ توسعه داده شده و کاربرانی که سیستم عامل اونها نسخه ۱۱ هستش میتونن رایانهشون رو با استفاده از صدای خودشون کنترل کنند. استفاده از این ابزار برای افرادی که دارای معلولیت حرارت حرکتی هستند میتونه مزایای خیلی زیادی به دنبال داشته باشه. وقتی که شما دسترسی صوتی رو تو کامپیوترتون فعال کردین میتونین از اون برای انجام کارهای مختلفی مثل جابجایی بین برنامهها، مرور اینترنت، بررسی ایمیلها مختلف و مواردی از این دست استفاده کنین. این ویژگی فقط تو نسخهی 2H22 ویندوز در دسترس قرار گرفته.
2. مایکروسافت بینگ با جستجوی مبتنی بر هوش مصنوعی
یکی از ویژگیهای فوق العادهای که دستیار صوتی کورتانا تو سیستم عامل ویندوز داشت این بود که کاربرا با استفاده از اون میتونستن تو دنیای وب در مورد موضوعات مختلف شروع به جستجو کنن. حالا مایکروسافت یه نسخه جدید از مرورگر بینگ رو معرفی کرده که تو این نسخه، این مرورگر به هوش مصنوعی مجهز شده و کاربرانی که با استفاده از اون بخوان تو دنیای وب به جستجو بپردازن، خیلی راحت میتونن نتیجه دلخواه خودشون رو تو کوتاهترین زمان ممکن به دست بیارن. در واقع نسخه جدید موتور جستجوی بینگ برای پیدا کردن جواب سوال کاربرا سعی میکنه تا به منابع مطمئن تو سطح وب مراجعه کنه و حتی میتونه پیچیدهترین سوالات کاربرا رو تو مدت زمان کوتاهی پاسخ بده.
افرادی که از نسخه جدید بینگ استفاده میکنن حتی میتونن از سابقه چتشون گزارش تهیه کنند و اونو توی یه فضای امن ذخیره کنن. اما دسترسی به چتها تو دستیار صوتی کورتانا پیچیده بود و این موضوع میتونست برای کاربرا خیلی آزاردهنده باشه.
3. ویندوز کوپایلت (Windows Copilot)
Windows Copilot رو میتونیم جدیدترین سرویس معرفی شده توسط مایکروسافت معرفی کنیم که یه ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی هستش. این ابزار شباهت زیادی به نسخه جدید موتور جست جستجوی بینگ داره و با استفاده از اون شما میتونین جواب سوالات مختلف خودتون رو تو سریعترین زمان ممکن دریافت کنین و به نتایج مطلوبی دست پیدا کنین. البته قابلیتهای ویندوز کوپایلت از یه پرسش و پاسخ ساده خیلی فراتره و شما با استفاده از این ابزار هوشمند میتونین یه مکالمه مبتنی بر هوش مصنوعی داشته باشین. از ویژگیهای دیگه این ابزار محبوب میتونیم به مواردی مثل تغییر چیدمان صفحه کلید، بالا بردن روشنایی صفحه، خاموش کردن بلوتوث و مواردی مثل اینها اشاره کنیم.
بنابراین با استفاده از این ابزار کاربردی، کاربرا برای انجام هر کار جزئی نیازی نیست وارد منوی تنظیمات بشن و با تمرکز روی کار اصلی خودشون، میتونن کارهای جانبی که پیشتر به اونها اشاره کردیم رو با استفاده از این ابزار هوشمند انجام بدن.
4. مایکروسافت ۳۶۵ کوپایلت (Microsoft 365 Copilot)
مایکروسافت ۳۶۵ کوپایلت یه دستیار هوشمند صوتی واسه سرویسهای مایکروسافت ۳۵۶ و برنامههاش هستش که با استفاده از اون میتونین کارهای مختلف خودتون تو نرمافزارهایی مثل اکسل و پاورپوینت رو راحتتر انجام بدین. بنابراین با استفاده از این دستیار هوشمند صوتی انجام کارهایی مثل ترسیم نمودار یا ساخت پاورپوینت خیلی راحتتر انجام میشه.
جایگزینهای شخص ثالث برای کورتانا
چهار ابزاری که تو این مقاله به اونها اشاره کردیم به وسیله شرکت مایکروسافت تولید شدن و میتونین بعد از اینکه کورتانا به طور کامل کنار گذاشته شد از اونها استفاده کنین. البته این ابزارهای کاربردی نسبت به کورتانا از ویژگیها و قابلیتهای بیشتری برخوردار هستند و کار کردن با اونها میتونه برای شما بسیار جذاب تر و هیجان انگیز تر باشه. اما متاسفانه دو ابزار محبوب Windows Copilot و Voice Access تنها توسط کاربرانی که نسخه ویندوز اونها ۱۱ هست میتونن استفاده شه و این موضوع میتونه برای کاربرانی که از ویندوز ۱۰ یا ویندوزهای پایینتر استفاده میکنن نارحت کننده باشه.
اون دسته از کاربرا که تمایلی به آپدیت کردن نسخه ویندوزشون به ویندوز ۱۱ ندارن ولی میخوان از جایگزینای دستیار صوتی کورتانا برای انجام کارهای مختلفشون استفاده کنن باید دنبال جایگزینهای متناسب با ویندوز 10 برای کورتانا بگردن و از اونا برای انجام کاراشون استفاده کنن.
جمع بندی
با وجود اینکه شرکت مایکروسافت رسماً اعلام کرده که تا پایان سال جاری میلادی قصد داره تا به پشتیبانی از کورتانا پایان بده، اما خوشبختانه ابزارهای جایگزین زیادی هم به وسیله این شرکت و هم به وسیله شرکتهای دیگه برای دستیار صوتی کورتانا معرفی شده که خیلی پیشرفتهتر از کورتانا هستند و قابلیتهای بیشتری رو در اختیار کاربرا قرار میدن. چهار ابزاری که ما تو این مقاله معرفی کردیم ابزارهایی هستند که به وسیله مایکروسافت به عنوان جایگزینی واسه دستیار صوتی کورتانا به بازار معرفی شدن. شما استفاده از کدام یک از این ابزارها رو بیشتر ترجیح میدین؟ کدوم یک از این ابزارها به نظرتون امکانات و قابلیتهای بیشتری داره و بهتر میتونه برای انجام کارهای مختلف کمکتون کنه؟ با گذاشتن نظراتتون تو بخش کامنت میتونین به کاربرا کمک کنین تا بتونن یه جایگزین خوب و مناسب برای کورتانا پیدا کنن تا از اون برای انجام کارهاشون استفاده کنن.
راستی شما هم اگه سوالی تو این زمینه دارین خیلی راحت میتونین با مجموعه ما تماس بگیرین تا ما بتونیم تو این زمینه بهتر بهتون کمک کنیم. تلفنهای تماس ما هم اینا هستن:
شماره هوشمند برای ارتباط از طریق تلفنهای ثابت: 9099071540
شماره اعتباری برای ارتباط از طریق موبایل یا تلفن ثابت: 0217129
سوالات متداول
در ادامه سوالات رایج در خصوص جایگزینهای دستیار صوتی کورتانا در ویندوز 11
1. ابزارهای جایگزین کورتانا را نام ببرین؟
اگه در حال حاضر به دنبال جایگزینی برای دستیار صوتی کورتانا هستین که متعلق به مایکروسافت باشه، گزینههای زیر رو بررسی کنین.
- Voice Access
- Microsoft Bing با جستجوی مبتنی بر هوش مصنوعی
- Windows Copilot
- Microsoft 365 Copilot
2. آیا هنوز هم میتونین از دستیار صوتی کورتانا تو ویندوز 11 استفاده کنین؟
دستیار صوتی کورتانا تو ویندوز 10 و ویندوز 11 به کاربرا کمک میکنه تا به سرعت اطلاعات رو در سراسر مایکروسافت 365 دریافت کنن.
3. چرا کورتانا رو عوض میکنن؟
خیلی از تغییرات طراحی در طول نسلهای بازی به این دلیل بود که ما به گرافیک بهتر، فناوری، پیکسلهای بیشتر و جلوههای بیشتر دسترسی پیدا کنیم. بنابراین با معرفی ابزارهای هوشمند تر از دستیار صوتی کورتانا سعی شد تا کاربرا بتونن به امکانات و قابلیتهای بیشتری دسترسی پیدا کنن و تجربه بهتری از کار با یه ابزار هوشمند داشته باشن.