مرکز پاسخگویی تلفنی به سوالات رایانه ای و موبایلی 9099071540 (تماس با تلفن ثابت) - 0217129 (تماس با موبایل)
تماس با کارشناس

SPDIF چیست؟

  • توسط : جلال حسینی
  • انتشار: 1400/09/08 - بروزرسانی: 1401/06/01
SPDIF چیست؟ | کمک کامپیوتری تلفنی
کامپیوتر

SPDIF چیست ؟ کاربرد پورت SPDIF در دستگاه ها

بارها نام SPDIF به گوش ما برخورد کرده اما هیچ‌وقت به‌طور دقیق اطلاعاتی از این پورت نمی‌دانستیم به همین علت امروز گروه فنی رایانه کمک در این مقاله قصد بررسی کاربرد پورت SPDIF در دستگاه‌ها و به‌طورکلی اطلاعاتی در مورد خروجی صدا و SPDIF دارد. پس برای کسب اطلاعات کامل درمورد SPDIF چیست و چه کاربردی دارد همراه رایانه کمک باشید مشاوره ی رایانه کمک برای  پاسخ به سوالات کامپیوتری شما اقدام به تهیه این مطلب کرده با ما همراه باشید

✴️✴️ رفع مشکلات کامپیوتری با کارشناسان فنی رایانه کمک  : ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129

آنچه در این مقاله می خوانیم:

پورت SPDIF چیست؟

دلایل استفاده از SPDIF‌ چیست با اینکه HDMI وجود دارد؟

پورت‌های SPDIF

کابل SPDIF‌ چبست؟

پورتSPDIF  در پلیرهای خانگی

پورت SPDIF‌  در کامپیوتر چیست؟

تبدیل spdif به aux

پاسخ به سوالات متداول کاربران در رابطه با SPDIF چیست؟

جمع بندی

 پورت SPDIFچیست؟

پورت‌های SPDIF نوعی کابل که روی پلیرهای خانگی و یا پشت کامپیوتر وجود دارد شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که SPDIF چیست ؟ و چه کاری می‌کند به همین علت توضیحات کاملی دراین‌باره جمع‌آوری کردیم تا سوالات شما بدون پاسخ نماند.

SPDIF‌ مخفف عبارت Sony Philips Digital Interface Format می‌باشد که معمولا Sony Philips Digital Interface نیز گفته می‌شود کار عمده‌ی این کابل انتقال صدا به صورت دیجیتال می‌باشد همان‌طور که همه‌ی ما می‌دانیم صدا در حالت نرمال به حالت آنالوگ می‌باشد تقریبا چیزی مشابه یک موج که در طول زمان تغییراتی می‌کند.

این تغییرات مانند کم شدن صدا یا زیاد شدن صدا می‌باشد. یکی از بزرگترین مشکلات صدای آنالوگ، راحت نویز گرفتن آن می‌باشد و همین علت باعث خرابی صدا می‌شود پس اگر قصد داریم نویز صدا کم باشد باید ابتدا صدا را به حالت دیجیتال تبدیل کنیم سپس اقدام به انتقال آن کنیم.

حال اگر بخواهید بدانید که صدای دیجتال به‌چه صورت می‌باشد باید بگوییم صدای دیجیتال سیگنالی می‌باشد که به‌صورت صفر و یک ذخیره می‌شود.

در بیان ساده‌تر از SPDIF باید گفت کابل SPDIF اصلا مساله‌ی عجیب و غریبی نمی‌باشد تنها به علت طولانی بودن اسمش گیج کننده می‌باشد. بااینکه SPDIF تنها یک رابط سخت افزاری برای انتقال صدای دیجیتال می‌باشد که دو نوع دارد؛ اگر با ما همراه باشید در ادامه انواع و کاربردهای کابل SPDIF را خواهیم گفت و تمام مواردی که باید درمورد SPDIF بدانیم در این مقاله وجود دارد.

 

 

دلایل استفاده از SPDIF‌ چیست بااینکه HDMI وجود دارد؟

ممکن است خیلی‌هامون با خودمان بگوییم که وقتی درگاه HDMI وجود دارد چرا از اس‌پی‌‌دی‌آی‌اف استفاده می‌شود؟ چون HDMI صدا را هم به صورت دیجیتال منتقل می‌کند امروزه و درحال حاضر تنها به دو روش می‌شود صدا را به صورت دیجیتال منتقل کرد:

۱- از طریق کابل HDMI

۲- از طریق رابط SPDIF

تنها مشکل کابل HDMI سنگین بودن و ضخیم بودن این کابل‌ ها می‌باشد هم‌ اینکه به علت فرستادن صدا و تصویر به‌صورت همزمان اگر از کابل HDMI استفاده کنیم نمی‌ توانیم داده‌های صدا را به صورت مجزا کنترل کنیم. هم‌ چنین ممکن است دستگاه‌های ما قدیمی باشد و دارای پورت HDMI نباشد؛ شاید هم باشد اما قابلیت پشتیبانی از این کابل را نداشته باشد. به همین دلایل بهترین کار، استفاده از کابل SPDIF می‌باشد که یک خروجی SPDIF است که البته همیشه در کیس‌ها وجود دارد.

پورت‌های SPDIF

برای معرفی و کاربرد پورت SPDIF لارم است بدانیم صداهای دیجیتال اس‌پی‌دی‌آی‌اف دو عدد پورت دارد هم از طریق پورت RCA و هم از پورت اپتیکال منتقل می‌شود. پورت RCA به نام پورت کامپننت نیز معرفی شده که معمولا زرد و سفید و قرمز رنگ هستند اما پورت‌های مخصوص اس‌پی‌دی‌آی‌اف به رنگ نارنجی می‌باشد که همین رنگ‌ها باعث می‌شوند با هم قاطی نشوند.

پورت SPDIF اپتیکال تقریبا همان پورت دیجیتال اپتیکال می‌باشد که روی دستگاه‌های جدید می‌توانید مشاهده کنید. در بعضی از دستگاه‌های دیجیتالی فقط پورت RCA می‌باشد. در بعضی از موارد هم ممکن است فقط پورت اپتیکال وجود داشته باشد اما در بیشتر دستگاه‌ها هم پورت RCA و هم پورت اپتیکال اس‌پی‌دی‌آی‌ اف وجود دارد همانند تصویر زیر.

 

 

کابل SPDIF‌ چبست؟

همان‌طور که در بالاتر گفتیم وقتی که دو نوع پورت برای SPDIF وجود داشته باشد پس باید دو نوع کابل هم برای اس‌پی‌دی‌آی‌اف وجود دارد.

نوع اول:

کابل RCA که یک کابل تک کانکتوره همانند کابل‌های کامپوننت که تقریبا هردو طرف شبیه هم می‌باشد همانند تصویر زیر.

 

 

نوع دوم:

کابل اپتیکال می‌باشد که از تکنولوژی فیبر نوری پشتیبانی کند  و تقریبا سیگنال‌های صدا را به صورت دیجیتال و توسط انرژی نور منتقل می‌نماید. همانند تصویر زیر که به خروجی پشت رسیور(Receiver).

 

 

 

پورتSPDIF  در پلیرهای خانگی

اگر در خانه یا محل کار خود دستگاه سینما خانگی یا DVD پلیر دارید بروید و نگاهی به پشت دستگاه خود بیاندازید. چند نوع پورت اس‌پی‌دی‌آی‌اف جود دارد و ما می‌ توانیم آن را مشاهده کنیم. این پورت‌ها ممکن است از نوع کواکسیال یا همان RCA یا از نوع اپتیکال وجود دارد که اگر از نوع دوم باشد می‌توانید صدای پلیر را به صورت دیجیتال به یک آمپلی‌فایر انتقال دهید. حتما باید آمپلی‌فایری داشته باشیم که دارای پورت ورودی SPDIF باشد نام دیگر آن SPDIFN می‌باشد.

تنها با داشتن این مورد می‌ توانیم از خروجی اس‌پی‌دی‌آی‌اف یا هر دستگاهی صداهایی دیجیتال را به آمپلی‌فایر منتقل کنید اگر دستگاه‌های تصویری مانند تلویزیون، پلی‌استیشن یا ایکس‌باکس و… به‌راحتی می‌توانید تصویر را توسط کابل HDMI و صدای دیجیتالمان را از طریق SPDIF به آمپلی‌فایر منتقل کنیم.

 

پورت SPDIF‌  در کامپیوتر چیست؟

پورت SPDIF در کامپیوتر نیز به کار برده شده است. روی تعدادی از مادربوردها پورت SPDIF اس‌پی‌دی‌آی‌اف وجود دارد در داخل مادربوردها هم ممکن است مثل پلیرها و خیلی از دستگاه‌های دیجیتالی تنها پورت اپتیکال وجود داشته باشد حتی ممکن است دستگاه ما تنها دارای پورت RCA باشد ولی در بیشتر موارد جفت پورت‌ها تحت نام SPDIF وجود دارد.

 

 

در تصویر بالا مشاهده می‌شود که پورت کواکسیال به رنگ نارنجی و پورت اپتیکال که به رنگ سبز کمرنگ می‌باشد وجود دارد. اما با این حال ممکن است در بعضی از دستگاه‌ها تنها پورت اپتیکال وجود داشته باشد.

 

 

اگر مادربورد سیستم کامپیوتر شما پورت اس‌پی‌دی‌آی‌اف ندارد باید یک ماژول SPDIF به مادربورد خود اضافه کنید.

نکتهدر این قسمت باید توجه داشته باشید تنها در شرایطی می‌توانید اضافه کنید که مادربورد شما پین‌های اضافه کردن ماژول SPDIF را داشته باشد که تقریبا بیشتر کیس‌ها این ویژگی را دارند. بادقت به تصویر زیر نگاه کنید.

 

 

در این قست باید دنبال پین‌هایی بگردید که SPDIF کنارش خورده باشد مانند SPDIF‌و SPDIF-O و JSP1 و SPDIFO و HDMI-SPDIF.در این قسمت تنها کاری که باید انجام دهیم خرید یک آداپتور یا ماژول اس‌پی‌دی‌آی‌اف می‌باشد همانند تصویر زیر.

 

 

به‌ خاطر داشته باشید؛ صدایی که از هر دستگاه می‌گیریم چه با SPDIF‌ چه با هر پورت دیگری حتما باید به یک تقویت کننده‌ی صوتی انتقال دهیم مانند آمپلی‌فایر های خانگی یا سینمای خانگی.

 

تبدیل spdif به aux

برای تبدیل  کابل spdif به aux اکنون که به صورت کامل با خروجی های  SPDIF آشنا شدید، شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد، که آیا میتوان خروجی صدای spdif را به خروجی های صدای دیگر مانند aux تبدیل کرد؟

برای تبدیل spdif به aux میتوان از سوکت های مبدل استفاده کرد. مبدل های صوتی میتوانند سیگنال های دیجیتال صدا شما را گرفته و به یک فرکانس دیگر تبدیل کنند.

پس اگر قصد دارید به تبدیل خروجی  SPDIF به AUX بپردازید، پیشنهاد کارشناسان رایانه کمک استفاده از مبدل های مرتبط با این موضوع است.

 

کابل Coaxial یا کابل اپتیکال؟

در واقع می‌ توان گفت هم کابل‌های Coaxial و هم کابل اپتیکال توانایی انتقال سیگنال‌ های صوتی به صورت دیجیتال دارند تقریبا یک بیت هم این‌ور و آن‌ور نمی‌کند تنها تفاوت این کابل‌ها این است که کابل‌های اپتیکال دو مزیت دارد:

* کابل RCA یا همان Coaxial تا ۱۰ متر بیشتر نمی‌تواند سیگنال‌ها را تضمین شده ارسال کند.

* کابل‌های اپتیکال به‌خاطر ماهیتش نویزهای الکترونیکی تاثیری روی آن ندارد پس تا جای ممکن از کابل‌های اپتیکال انتقال صدای دیجیتال استفاده شود.

 

شما می توانید برای مطلع شدن از تازه ترین اخبار تکنولوژی و ترفندهای گوشی و کامپیوتر پیج ایستاگرام رایانه کمک را دنبال کنید

 

پاسخ به سوالات متداول کاربران در رابطه با SPDIF چیست؟

در این قسمت به تعدادی از سوالات کاربران در رابطه با SPDIF چیست؟ پاسخ خواهیم داد. کارشناسان مجرب و متخصص رایانه کمک برای ارائه خدمات کامپیوتری خود از طریق تماس تلفنی و پاسخگویی آنلاین به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند

شما می توانید برای دریافت پاسخ سوال های خود از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 و از طریق موبایل با شماره  0217129 با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید.

چرا با وجود HDMI باز هم از SPDIF استفاده می‌شود؟

- کابل HDMI ضخیم و سنگین هست و این کابل صدا و تصویر را به صورت همزمان و از طریق یک کابل انتقال می‌دهد و در این صورت نمی‌توان صدا را به صورت جداگانه کنترل کرد.

کابل‌های مخصوص SPDIF چیست؟

- به طور معمول دو نوع کابل برای SPDIF موجود می باشد:

 کابل RCA

کابل اپتیکال

پورت SPDIF چیست؟ کاربرد آن چیست؟

- پورت SPDIF در واقع یک ورودی / خروجی صدای دیجیتال می باشد. که کار انتقال اطلاعات صوتی را به شکل دیجیتال (رمزگذاری ۰ و ۱) انجام می دهد. انتقال اطلاعات صوتی به شکل دیجیتال باعث افت کیفیت صدا نمی شود.

جمع بندی

در پایان امیدواریم  مطلب معرفی و کاربرد پورت SPDIF از آموزش های رایانه کمک برای شما کاربردی، سودمند و مفید بوده باشد.در صورتی که نیاز به هرگونه خدمات کامپیوتری تلفنی اینترنت میتوانید با کارشناسان رایانه کمک تماس گرفته و در هر ساعت از شبانه روز از خدمات پشتیبانی رایانه ای رایانه کمک استفاده کنید. همچنین می توانید برای استفاده از رایانه کمک رایگان  به صفحه رسمی اینستاگرام رایانه کمک مراجعه کرده و از خدمات رایانه کمک آنلاین نیز بهرمند شوید.

✴️✴️ رفع مشکلات کامپیوتری با کارشناسان فنی رایانه کمک  : ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129

 

نظرات :
اولین نظر را ثبت کنید

برای این مطلب تابحال نظری ثبت نشده است. اولین نفر باشید

ارسال نظر :

به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد

عملیات انجام شد