مرکز پاسخگویی تلفنی به سوالات رایانه ای و موبایلی 9099071540 (تماس با تلفن ثابت) - 0217129 (تماس با موبایل)
تماس با کارشناس

کارت گرافیک

  • توسط : امیر حسینی سالمی
  • انتشار: 1400/09/23 - بروزرسانی: 1402/05/19
کارت گرافیک
سخت افزار کارت گرافیک

کارت گرافیک چیست و چگونه کارت گرافیک مورد نظرمان را انتخاب کنیم؟

کارت گرافیک  Graphic Card از جمله کارت‌های توسعه است، این قطعه به مادر برد سیستم کامپیوتری ما متصل میشود و وظیفه‌ی آن تولید و ارسال تصاویر خروجی به نمایشگر است، کارت های گرافیک دارای چند بخش می باشد که این بخش ها عبارتند از:واحد پردازش، حافظه، سیستم خنک کننده و اتصالات به یک دستگاه نمایش. ما در این مقاله قصد داریم شما  کاربران رایانه کمک را با کارت گرافیک بیشتر آشنا کنیم. برای پاسخ به سوالات کامپیوتری خود همیار رایانه کمک باشید.

کابران رایانه کمک معمولا در رابطه با کارت گرافیک چنین سوالاتی را از کارشناسان رایانه کمک آنلاین میپرسند شاید سوال شما هم باشه بهتره با این سوالات آشنا بشیم:

  • از کجا بفهمم چیپ کارت گرافیک سوخته است؟

از کجا بفهمیم درایور کارت گرافیک نصب شده است؟

چرا باید درایور کارت گرافیک را آپدیت کنیم؟

تفاوت کارت گرافیک های Nvidia , AMD ؟

آیا GPU همان کارت گرافیک است؟

 

آنچه در این مقاله می خوانیم:

کارت گرافیک چیست و چگونه کار می کند؟

کارت گرافیک Low Profile چیست؟

پردازنده گرافیکی یا GPU چیست؟

انواع کارت گرافیک

 RAMDACچیست؟

 VRAMچیست؟

 SGRAMچیست؟

علائم خرابی چیپ Graphic Card

پاسخ به سوالات متداول کاربران در رابطه با کارت گرافیک

سخن پايانی

 

کارت گرافیک چیست و چگونه کار می کند؟

کارت گرافیک یک قطعه در سخت افزار کامپیوتر است که وظیفه تولید کردن تصاویری را دارد که شما در صفحه مانیتور خود مشاهده می‌ کنید. تقریبا همه‌ی ما کم و بیش با کارت گرافیک آشنایی داریم و می‌دانیم که به‌ طور گسترده‌ای این سخت‌افزارها مورد استفاده‌ی گیمرها و تمام کسانی که کارهای گرافیکی انجام می‌دهند قرار می‌گیرد. نام دیگر کارت گرافیکی GPU مخفف کلمه‌ی Graphic-Processing-Unit یعنی واحد پردازشگر گرافیکی می‌باشد و از کارخانه‌های سازنده‌ی آن‌ها می‌توان NVIDIA و AMD اشاره کرد.

 کارت گرافیک، با نام های دیگری مثل ویدیو کارت ( Video Card )، Display Card، Display Adapter و یا Graphics Adapter  نیز شناخته می‌ شود. این کارت ها را می‌ توانید به صورت مجزا با غنوان کارت گرافیک تخصصی یا کارت گرافیک جداگانه خریداری کنید.

  •  
  •  
  •  

کارت گرافیک Low Profile چیست؟

کارت های گرافیک، می توانند اندازه و ابعاد مختلفی داشته باشند. اگر کامپیوتر های باریک تر و با کارایی بالاتر را ترجیح می دهید باید طراحی های بلند و کشیده را انتخاب کنید. در صورتی که مشکل فضا داشته باشید، می توانید از حالت ATX/Full Height استفاده کنید که برای سیستم های شخصی بزرگ است. اما کارت گرافیک های Low Profile در قطع نیمه ساخته شده اند. این نوع از کارت های گرافیک نسبت به ATX نازک تر می باشند و در فضاهای بسته تر و کوچک تر کاربرد دارند. در بیش تر کامپیوتر های HTPC از این نوع کارت های گرافیکی استفاده شده است.

  •  

پردازنده گرافیکی یا GPU چیست؟

می توان گفت کارت گرافیک قطعه‌ ای است که به کامپیوتر اجازه می‌ دهد تا اطلاعات گرافیکی دیجیتال برای نمایش در دستگاه‌ هایی مانند مانیتور و یا پروژکتور به اطلاعات گرافیکی آنالوگ تبدیل کند همانند کارت صدا، کارت گرافیک نیز دارای پردازنده‌ی اختصاصی است که پردازش اطلاعات گرافیکی را تاحدی که مسوولیت پردازنده‌ی اصلی CPU کم شود انجام می‌دهد.کارت گرافیک به تنهایی خود یک مدار چاپی است مانند مادربرد که دارای واحد پردازش و حافظه اختصاصی خود می باشد که این خود مانند یک نوع کامپیوتر است یا به عبارتی کمک رسان کامپیوتر می باشد.

GPU یک تراشه‌ی منطقی قابل برنامه‌ریزی است که برای رندر (RENDER) رندر تصاویر، ویدیوها و انیمیشن‌ها برای صفحه نمایش کامپیوترها به کار می‌رود و همچنین GPU عملیات پردازش‌های موازی را انجام می‌دهد و اطلاعات دوبعدی نظیر زوم کردن و تصاویر متحرک نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.یک کارت گرافیک خوب در کیفیت گرفیک شما میتواند تفاوت بسیار زیادی ایجاد کند،پس اگر بازی میکنید یا با ادیت ویدیو و عکس سرکار دارید داشتن یک کارت گرافیک خوب یک امر بسیار ضروری است.

  •  


انواع کارت گرافیک

برای دانستن این که کارت گرافیک کامپیوتر کجاست ابتدالازم است نوع آن را بدانیم. دو نوع کارت گرافیک وجود دارد که در ادامه آن ها را معرفی می کنیم:

 

✴️✴️ رفع مشکلات سخت افزاری کامپیوتر با کارشناسان فنی رایانه کمک  : ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129

 

کارت گرافیک‌ های یکپارچه integrated

کارت گارفیک‌های یکپارچه از حافظه‌ی اختصاصی خودشان استفاده نمی‌کنند بنابراین از حافظه‌ی اصلی سیستم SD RAM استفاده می‌کنند دراینصورت اگر کامپیوتری با ۴ گیگابایت RAM داشته باشیم GPU می‌تواند هرجا که نیاز داشت از ۱ تا ۵ درصد از حافظه RAM سیستم می‌تواند استفاده کند. گرچه این درصد استفاده از RAM به میزان کاری که انجام می‌ گیرد بستگی مخصوصا اگر چند کار به ارزان بودن آن‌ ها اشاره کرد و همچنین این دسته از کارت گرافیک‌ ها به نسبت GPU می‌ توان Dedicated گرمای کمتری تولید می‌کند و به همین منظور برق کمتری نیز مصرف می‌کند. به این دسته از کارت گرافیک‌ ها برای انجام کارهای روزمره و ساده مانند پخش ویدیوهای دوبعدی، ویرایش ویدیوهای دوبعدی و تصاویر دوبعدی استفاده می‌شود.

کارت گرافیک‌های اختصاصی

کارت گرافیک‌های اختصاصی Dedicated این نوع کارت گرافیک‌ها خود دارای حافظه‌ی اختصاصی می‌باشند و از حافظه‌ی اصلی سیستم SD RAM استفاده نمی‌کنند. اگر ما دارای کارت گرافیک GEFORCE GTK 680M باشیم که دارای ۲ گیگابایت حافظه‌ی مخصوص خودش مانند و سیستم ما دارای ۸ گیگ RAM باشد، گرافیک‌ها به‌طورکلی از حافظه‌ی خودش برای انجام پردازش‌های خود استفاده می‌کند و از RAM سیستم هیچ استفاده نمی‌کند.این نوع کارت گرافیک‌ ها برای کسانی مثل گرافیک کارهای حرفه‌ ای که کارهای گرافیکی سنگین انجام می‌ دهند و هم‌چنین گیمرهایی که گیم‌ هایی با کیفیت بالا بازی می‌کنند و استفاده می‌ کنند. کارت گرافیک‌های Dedicated به دلیل گرمای زیادی که تولید می‌کنند نیازمند فن‌های خنک کننده‌ی قوی می‌باشند. این کارت گرافیک‌ ها برق زیادتری نسبت به کارت گرافیک‌های integrated مصرف می‌کنند البته این به کاری که انجام می‌دهید نیز بستگی دارد. این نوع GPU ها از کارت گرافیک‌های integrated گران‌ تر هستند و توصیه می‌شود اگر از لپ‌ تاپی استفاده می‌کنید که این نوع کارت گرافیک‌ ها را دارا می‌باشد حتما از Cool pad نیز هنگام کار با لپ‌تاپ استفاده کنید.

 

 میخوای طریقه نصب و ارتقا درایورهای کارت گرافیک رو یاد بگیری ؟ با مطالعه مطلب طریقه نصب درایور کارت گرافیک AMD خودتون به راحتی میتونید درایور های کارت گرافیک خود را نصب و یا ارتقا دهید.

 

RAMDAC چیست؟

RAMDAC که چیپ واحد بر روی کارت های گرافیکی است که وظیفه‌ی تبدیل کردن کدهای دیجیتالی تصاویر به سیگنال‌ها آنالوگ را برعهده دارد که توسط دستگاهی همانند مانیتور برای نمایش تصاویر مورد استفاده قرار می‌گیرد. RAMDAC شامل ۴ جزو مختلف می‌باشد.

SRAM برای ذخیره کردن Color Map نقشه‌ی رنگ‌ ها و سه مبدل DAC یا Digital analog convertor می‌باشد.

VRAM چیست؟

VRAMها برخلاف RAMهای معمولی می‌توانند به صورت همزمان توسط دو دستگاه مورد استفاده قرار گیرند. این RAMDACها را قادر می‌سازد تا در هر زمان داده‌هایی که توسط پردازنده‌ی GPU پردازش می‌شود به VRAM دسترسی بیابد و داده‌ها را بر روی صفحه‌ی نمایش بارگذاری کند. بازده‌ی VRAM بر روی عملکرد کارت گرافیک‌ها بسیار تاثیر می‌گذارند اما VRAMها از RAMها معمولی گران‌تر می‌باشد. نوع خاصی از VRAMها به WRAM (Windows RAM) مشهور است. بازده WRAMها از VRAMها نیز بالاتر است.

SGRAM چیست؟

SGRAM مخفف کلمه‌ی Synchronous Graphics RAM است که در masked write قادر است تا به‌جای انجام عملیات چند گانه روی داده، تنها با انجام یک عملیات داده را تغییر دهد.درایور کارت گرافیک چیست؟ Video Driverدر واقع میتوان گفت درایور رابط بین سخت افزار و نرم افزار است.همانند اکثر سخت افزارها، GPU برای فعال شدن خود نیاز دارد که درایورش بر روی سیستم عاملمان نصب شده باشد. تفاوت درایور گرافیک با سایر درایورهای سخت افزارها این است که باید دائما بروزرسانی شود. هنگامی که یک GPU تهیه می‌ کنیم کارخانه‌ی تولید کننده یک DVD که حاوی درایور GPU است برای نصب درایور GPU بر روی سیستم عامل به ما ارائه می‌دهد و برای آپدیت درایور کارت گرافیک‌ها می‌توان از سایت سازنده همان GPU استفاده کرد، به‌ طور مثال آپدیت درایورهای کارت گرافیک شرکت AMD در سایت Support.amd.com قرار می‌گیرد و شما کافیست نام GPU و نوع سیستم عاملتان را انتخاب کنید تا برایتان لیست درایور را ارائه دهد.برای نصب و آپدیت درایور های کامپیوتر و لبت تاب خود نرم افرازDriver pack solution را از سایت دانلود رایانه کمک به صورت رایگان دریافت کنید.

 

علائم خرابی چیپ Graphic Card

  • باد کردگی
  • خال زدگی
  • بوق زدن هر دو طرف خازن های دور تا دور چیپ با گراند
  • تصویر ندادن
  • در هم شدن خطوط افقی
  • درهم نشان دادن و درست نشان ندادن تصویر
  • به هم ریختگی رنگ ها
  • بعد از نصب ویندوز و نصب درایور کارت گرافیک سیستم هنگ میکند و مدام ریست می شود
  • در موقع بازی سیستم هنگ کرده یا ریست میکند
  • قطع و وصل شدن تصویر

 

 

پاسخ به سوالات متداول کاربران در رابطه با کارت گرافیک

در این قسمت به تعدادی از سوالات کاربران در رابطه با کارت گرافیک چیست پاسخ خواهیم داد. کارشناسان مجرب و متخصص رایانه کمک برای ارائه خدمات کامپیوتری خود از طریق تماس تلفنی و پاسخگویی آنلاین به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند

شما می توانید برای دریافت پاسخ سوال های خود از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 و از طریق موبایل با شماره  0217129 با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید.

آیا کامپیوتر بدون کارت گرافیک کار می کند؟

- اگر روی مادر بورد کامپیوتر گرافیک تعریف نشده باشد، به کارت گرافیک نیاز خواهیم داشت.

عبارت Ti در برخی از کارت گرافیک ها چیست؟

- Ti مخفف کلمه Titanium است و علت به کار رفته آن روی کارت های گرافیک، در واقع القا کننده حس قدرت هستند. تیتانیوم یک فلز مخصوص است که به نسبت وزن پایینی که دارد قدرت بسیار زیادی دارد و البته، در مورد کارت های گرافیکی نیز این موضوع صادق است و کارت های گرافیکی که روی آن ها Ti نوشته شده است قدرت و سرعت بسیار بالاتری دارند و البته هزینه بیش تری نیز دارند.

سرعت پردازش در کدام نوع کارت گرافیک ها بالاست؟

کارت گرافیک های مستقل و اختصاصی یا Individual, Dedicated, Discret که کارت گرافیک های کارت گرافیک AMD و ndivia جزو این دسته از کارت های گرافیک هستند.

سخن پاياني

اميدوارم اين مطلب براي شما كاربر گرامي مفيد بوده باشد. شما نيز مي توانيد در صورت داشتن هرگونه سوال در رابطه باکارت گرافیک با كارشناسان ما در رايانه كمك تماس بگيريد. همچنین اگر قصد  خرید، ارتقا و یا تعمیرات کارت گرافیک دارید  میتوانید با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۵۴۰ تماس بگیرید و یا به سایت مرکز فروش و تعمیرات رایانه کمک مراجعه کنید. مشاوران رایانه کمک به صورت شبانه روز پاسخگوی سوالات کامپیوتری شما می باشند .

نظرات :
  • img
    محمد طاها
    1402/05/03 - 21:30
    پاسخ

    " سلام من یه کارت گرافیک دارم و مشخصاتش به شرح زیر است. Name: NVIDIA GeForce GTX 960 vRam: 4047 آیا این کارت گرافیک خوبه برای ویندوز 10 64 بیت گیمر هم نیستم برای گیم نیست؟ "

ارسال نظر :

به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد

عملیات انجام شد